18 / 04 / 2024

Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu'ndan kentsel dönüşüm çağrısı!

Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu'ndan kentsel dönüşüm çağrısı!

Türkiye Romanları Avrupa Konseyi Delegesi ve Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam, Mersin'de hayata geçecek kentsel dönüşüm projeleri için yatay mimarinin tercih edilmesi için çağrıda bulundu.



Türkiye Romanları Avrupa Konseyi Delegesi ve Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam, Mersin'de yaşan Roman vatandaşlarının yaşadığı sorunlara yönelik açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Dalyam, açıklamasında kent genelinde hayata geçen kentsel dönüşüm çalışmalarını değerlendirdi. 

Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu ndan kentsel dönüşüm çağrısı!

Daylam söz konusu çalışmalara yönelik şu açıklamalarda bulundu: 

"İşsizlikle eğitim sorunun paralel gittiğini görüyoruz çünkü nitelikli, kaliteli eğitim alamadıkları için işsizlik orada duruyor. Yeni mesleklerle buluşamamak gibi sorunlar var. Kültürün devamı da çok önemli. Kentsel dönüşüm projelerinde aslında Sayın Cumhurbaşkanı'mızın dediği gibi Roman vatandaşlar için dikey mimari yerine yatay mimariler yapılması gerekiyor. Bu çok kıymetli, değerli, yerinde bir tespit. Roman vatandaşların aslında tek dileği, yerel yönetimlerin desteğiyle insanca yaşayabilecekleri ortamların yaratılabilmesi, kültürlerinin devamının sağlanabilmesi."

Mersin Akdeniz Belediyesi'nin gündemi kentsel dönüşüm!

 


Geri Dön