24 / 04 / 2024

trampa hesaplama

trampa hesaplama

Tapu müdürlüklerinde gerçekleştirilen işlemler için devlet her iki taraftan tapu takas harcı talep ediyor. İşte, tapuda trampa harcı hesaplama!

Tapuda trampa harcı hesaplama!

Tapu müdürlüklerinde gerçekleştirilen işlemler için devlet her iki taraftan tapu takas harcı talep ediyor. İşte, tapuda trampa harcı hesaplama!

Tapu trampa işlemi için istenen belgeler!

Tapuda takas, bir malın başka bir malla değiştirilmesi olarak karşımıza çıkıyor.Takasta değiştirilecek malların değerlerinin birbirine eşit olması şartı aranmıyor. Peki, tapu trampa işlemi için istenen belgeler neler?

İskan harcı hesaplama fiyatları 2015!

Ruhsatı olan binalar için proje ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye iskan raporu deniyor. İşte, iskan harcı hesaplama fiyatları 2015!

Ev kirası zammı hesaplama 2015!

Ev kirası zammı, yenilenen kira sözleşmeleri için kira bedeline yapılan zam olarak karşımıza çıkıyor. Peki, yıllık olarak yenilenen kiraya ne kadar zam yapılır? İşte ev kirası zammı hesaplama 2015..

Tapu harcı hesaplama programı 2015!

Tapu ve kadastro işlemlerinden 492 sayılı Harçlar Kanununa bağlı (4) sayılı tarifede yer alanlar, tapu ve kadastro harçlarına tabi tutuluyor. Peki, tapu harcı nasıl hesaplanır? İşte tapu harcı hesaplama programı 2015...

Emlak vergisi hesaplama tablosu 2015!

Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmazın değerine ve türüne göre belirleniyor. Ayrıca büyükşehir belediyelerinde emlak vergisi yüzde 100 zamlı olarak hesaplanıyor. İşte emlak vergisi hesaplama tablosu 2015...

Trampa işleminin özellikleri!

Aynı değerde olan ya da olmayan, ihtiyaç halindeki malların birbiri ile değiştirilmesi işlemine trampa deniyor. İşte, trampa işleminin özellikleri!

Trampa şartları nelerdir?

Trampa ( takas), bir malın başka bir malla değiştirilmesi olarak karşımıza çıkıyor. Değiştirilecek mallar taşınır veya taşınmaz mal olabiliyor. Peki, trampa şartları nelerdir?

Trampa işleminin mali yönü!

İki ayrı kişinin tapuda üzerlerine tescilli bulunan gayrimenkullerini karşılıklı olarak birbirlerine devir etme işlemine tapu trampa işlemi deniyor. İşte, trampa işleminin mali yönü!

Tapu trampa masrafı!

Trampa olarak da bilinen takas işlemi, bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. İşte, tapu trampa masrafı!

Trampa sözleşmesi örneği!

Trampa, taşınır veya taşınmaz bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemine trampa deniyor. Trampa işlemi için taraflar arasında sözleşme imzalanması gerekiyor. İşte, trampa sözleşmesi örneği!

Kira artış oranı hesaplama formülü!

Senelik olarak imzalanan kira sözleşmelerinin kira döneminin sonunda yenilenmesi halinde, mal sahibi kira bedeline belli oranlarda zam yapma hakkında sahip oluyor. İşte kira artış oranı hesaplama formülü..

Kira zammı hesaplama programı 2015!

Gayrimenkullerin kiraya verilmesi halinde imzalanan kira sözleşmesinin uzaması halinde yeni kira döneminde kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. İşte kira zammı hesaplama programı 2015...

trampa hesaplama Haberi

trampa hesaplama

Tapuda trampa harcı hesaplama!


İki malın takas işlemi olan trampa, tapu müdürlüklerinde tescil edilmesi gerekiyor. Trampa edilecek mallar arasındaki değer eşitliğini belirlemek malların maliklerine ait oluyor.


Tapu sicil Müdürlüğü‘nün bu konuda her hangi bir müdahalesi söz konusu olamıyor. Trampa işlemi hakkında ki hükümlere Borçlar Kanunu’nda yer veriliyor.


Kanun hükmünce, tapu müdürlüklerinde gerçekleştirilen işlemler için devlet her iki taraftan tapu takas harcı talep ediyor. Borçlar Kanunu gereğince, takas işlemlerinde satışa ilişkin hükümler kullanılıyor. 


Devlet tarafından, her yıl belirlenen tapu takas harcı, her iki taraftan ayrı ayrı binde 20 oranında tahsil ediliyor.


492 sayılı Harçlar Kanununa ekli (4) sayılı Tarifesinin 20/a pozisyonu gereğince, taşınmaz malların, takas yolu ile devir ve iktisabında taşınmaz malların genel beyan döneminde belirlenen değerinden (diğer yıllarda bir önceki senenin emlak vergisi değerine...