23 / 04 / 2024

trampa işlemlerinde harç

trampa işlemlerinde harç

Tapu takas işlemleri Tapu Müdürlükleri'nde gerçekleştiriliyor. Tapu Müdürlüklerinde yapılan işlemler için devlet tarafından taraflardan trampa harcı talep ediliyor. İşte, trampa harcı 2015!

Ev alıp satacaklar aman dikkat! Tapu işlemlerinde bu hataya sakın düşmeyin!

Ev sahipleri ve konut satın alan vatandaşlar bazı ücretlerden kaçmaya hatta bazen hiç ödememeye çalışıyor. Konut alıcı ve satıcıları tapu masraflarını düşürmek için bazı yöntemler deniyor. Ev alıp satacaklar aman dikkat! Tapu işlemlerinde bu hataya sakın düşmeyin...

Konut alım satımda yeni dönem! Sistem baştan sona değişiyor!

Konut alım satım işlemlerinde Gayrimenkul Değerleme Sistemi adıyla yeni bir dönem başlıyor. Tapuda rayiç bedel yerine gerçek değer üzerinden yapılan işlem hem devletin gelir kaybının önüne geçecek hem de vergi ve harç oranlarını düşürecek.

Bankacılık işlemlerinde yeni düzenleme resmen açıklandı! Banka işlemleri bundan sonra bu şekilde yapılacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığının Mali Suçları Araştırma Kurulu Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre bankacılık işlemlerinde yeni düzenlemeye gidildi. İşte detaylar...

Merkez Bankası reeskont ve avans işlemlerinde faiz oranlarını yükseltti!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) reeskont ve avans işlemlerinde yapılacak faiz oranlarında değişikliğe gitti.

Tapu işlemlerinde yeni devir başlıyor! Ev alım satımı yapacaklar önce buraya baksın!

Son dakika haberine göre, tapu işlemlerinde yeni bir dönem başlıyor ve ev alıp satmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken değişiklikler geliyor. Yapılan değişikliklerle birlikte ev alım satım işlemlerinin daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirileceği tahmin ediliyor. Detaylar haberimizde...

İçişleri Bakanlığı'ndan 1.000 TL bayram harçlığı açıklaması! Hemen şimdi buraya bakın, son dakika!

İçişleri Bakanlığı, yaklaşan bayram öncesi vatandaşların merakla beklediği bayram harçlığı konusunda açıklama yaptı. İşte ayrıntılar...

FAST işlemlerinde yeni dönem! Merkez Bankası resmen açıkladı!

Bankalar arası 7/24 hızlı para transferi yapılmasını sağlayan FAST işlemlerinde limit 20 bin TL oldu. Bankalar tanımlamaları gerçekleştirdi ve bugünden itibaren para transferleri 20 bin TL limit üzerinden yapılmaya başlandı.

Bitcoin balina işlemlerinde zirve! 

Bitcoin balina işlemlerinde zirve yaşadı! Uzmanlardan “ölüm kesişimi” vurgusu yapıldı. İşte ayrıntılar...

Devletten çocuklara cep harçlığı! İşte başvuru detayları

Sosyal devlet uygulamaları neticesinde devletten ailelere para yardımı veriliyor. İhtiyaç sahibi aileler, aylık gelirlerine bu yardımlardan yararlanabiliyor. Çocuklu aileler için yeni bir yardım sistemi devrede. E-devlet veya SYDV sistemlerinden yapılabilecek başvurular sonucunda çocuklar için harçl

Tapu işlemlerinde bir yaş sınırı var mıdır?

Tapu işlemleri ile uğraşan vatandaşlar, bu işleme dair pek çok soru sorar. Özellikle Tapu işlemlerinde bir yaş sınırı var mıdır? sorusu soruluyor. İşte haberin detayları!

Tapu satış işlemlerinde DASK zorunlu mu?

Tapuda taşınmaz mal satış işlemi yapacak olan kimseler DASK sigortasının zorunlu olup olmadığını araştırıyor. Peki, Tapu satış işlemlerinde DASK zorunlu mu?

İcra ve iflas harçları 2022!

İcra ve iflas işlemlerinde başvuru sahibi tarafından bu yıl tahsil edilecek bedeller belli oldu. İşte icra ve iflas harçları 2022...

6 yaşındaki çocuk biriktirdiği harçlıklarla ev aldı!

Avustralya'da 6 yaşındaki Ruby ile kardeşleri Lucy ve Gus, emlakçı babalarının desteği ile harçlıklarını biriktirerek ev aldı. 

trampa işlemlerinde harç Haberi

trampa işlemlerinde harç

Trampa harcı 2015!

Malın malla değişimine, aynı değişim veya trampa deniyor.  Bu bakımdan trampa koşullu bir değişim olup, geriye doğru bir genelleme yapıldığında ise malın mal ile değiştirildiği dönemlerde her mal, onunla değiştirilen malın parası olarak kabul ediliyor.


Trampa işlemi para aracılığı olamadan bir gayrimenkulün başka menkul ile değiştirilmesi, değiş tokuş edilmesi olarak karşımıza çıkıyor. 


Trampa bu hususta, bir akit şekli değil borcu sona erdirme yollarından biri olarak ifade ediliyor. Trampa işleminde Tapu müdürlüğü malların değerleri arasındaki farka karışamıyor.  Değer farkı bulunuyorsa taraflar bunu kendi aralarında çözmeli veya takas sözleşmesine bir başka malı da ekleyerek değer eşitlenmesi sağlanması gerekiyor. Trampa işlemi hakkındaki hükümlere Türk Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. 


Kanun hükmünce, tapu müdürlüklerinde gerçekleştirilen işlemler için devlet her iki taraftan tapu takas harcı talep...