23 / 04 / 2024

tüik İnşaat maliyet endeksleri

tüik İnşaat maliyet endeksleri

TÜİK verilerine göre bina inşaat maliyetleri yüzde 21 artarken, inşaat malzemeleri yüzde 20, işçilik masrafları yüzde 26 artış gösterdi. Yeni bina daire izinleri yüzde 66 düştü. Fiyatlar artmadan önce konut alacak vatandaşın aceleci olması gerekiyor.

İnşaat maliyet endeksi arttı!

İnşaat maliyet endeksi, Mart'ta aylık bazda yüzde 1,69, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,92 arttı..

İnşaat maliyet endeksi yüzde 60,70 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), merakla beklenen Mart ayı İnşaat Maliyet Endeksi verilerini paylaştı. Açıklanan verilere göre, inşaat maliyet endeksi, 2023 yılı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 2,16, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 60,70 artış gösterdi.

İnşaat maliyetleri uçtu! İnşaat maliyet endeksi Temmuz'da ne kadar arttı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temmuz ayına dair inşaat maliyet endeksini bugün açıkladı. Peki temmuz ayında inşaat maliyet edeksi ne kadar oldu?, İnşaat maliyet endeksi arttı mı, düştü mü? İşte detaylar...

İnşaat maliyetlerindeki akıl almaz artış ev almak isteyenlerin hayallerini yıktı! İnşaat maliyet endeksi 11 Mayıs 2022

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mart ayına yönelik İnşaat maliyet endeksi rakamlarını açıkladı. Açıklanan verilerin akıl almaz şekilde attığını gören vatandaşların ev alma hayalleri yıkıldı. Peki 2022 İnşaat maliyetleri ne oldu? 2022 inşaat birim maliyetleri kaç arttı?

İnşaat maliyet endeksindeki artış tam gaz!

İnşaat maliyet endeksi, Eylül 2021'de bir önceki ay olan Ekim'e göre yüzde 0,25 artmıştı. Ekim 2021'de ise Eylül'e göre yüzde 4,75 artış gösterdi.

Hisar İnşaat, Kale Yalıtım İnşaat ve 4 Kar Turizm İnşaat'ın kesin mühleti uzatıldı!

Hisar İnşaat, Kale Yalıtım İnşaat ve 4 Kar Turizm İnşaat tarafından adi konkordatodan kaynaklanan davada kesin mühlet süresü 20 Mayıs 2021'den itibaren 6 ay süreyle uzatıldı. 

İnşaat maliyet endeksi Haziran'da 0,79 düştü!

İnşaat maliyet endeksi, Haziran ayında aylık bazda yüzde 0,79 düşerken geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21,1 arttı

İnşaat maliyet endeksi Ocak'ta yüzde 27,54 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu, Ocak ayına ilişkin inşaat maliyet endeksi sonuçları açıklandı. İnşaat maliyet endeksi Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 6,49, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 27,54 arttı.

İzoforte Yalıtım İnşaat'ın merkez nakli yapıldı!

İzoforte Yalıtım İnşaat Mühendislik Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakil işlemi bugün gerçekleştirildi. İzoforte Yalıtım İnşaat Mühendislik Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Ümraniye'ye taşındı. 

Türkiye İnşaat Teknolojileri Endüstriyel Yapı Fuarı bugün!

Türkiye İnşaat Teknolojileri Endüstriyel Yapı Fuarı (TEBİF), Congresium Ankara Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenlenecek. 

Bina İnşaatı Maliyet Endeksi yüzde 7 arttı!

TÜİK, 2017 yılının ilk üç aylık dönemine ilişkin BİME sonuçlarını açıkladı.Bina İnşaatı Maliyet Endeksi, bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 7 arttı.

Bina İnşaatı Maliyet Endeksi yüzde 5,9 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Bina İnşaatı Maliyet Endeksi (BİME) verilerini açıkladı. BİME, 2016'nın dördüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 5,9 arttı.

Şaban Dişli, Türk inşaat sektörünün dışa açılımını değerlendirdi!

Şaban Dişli, Türk İnşaat sektörünün dış politikadaki açılımını değerlendirdi. Dişli inşaat sektörüyle alakalı ''en sıkıntılı olan sektörümüz inşaat sektörünün dışa açılımı'' yorumunu yaptı.

Türk inşaat malzemesi sanayicileri Afrika’nın inşasına talip!

Bu yıl 39’uncusu düzenlenen Yapı Fuarı’nın ikinci gününde Konuk Bölge Afrika Projesi kapsamında düzenlenen Afrika – Türkiye İnşaat ve İkili İş Görüşmeleri Forumu’na Sahra altı ülkelerinin 19 milyar dolarlık elektrik altyapı ihtiyacı damgasını vurdu.

tüik İnşaat maliyet endeksleri Haberi

tüik İnşaat maliyet endeksleri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) inşaat maliyet endeksleri ve yeni konut izinleri verilerini açıkladı. Verilere göre yani daire maliyetleri tüm kalemlerde yüzde 20’nin üzerinde arttı. Geçen seneye oranla konut başlangıçları yüzde 66 oranında düştü.

Kredipazarı'nda yer alan habere göre; TÜİK verilerine göre inşaat maliyet endeksi (İME), 2019 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0,79 düştü, bir önceki yılın aynı ayına göre  yüzde21,10 arttı. Bir önceki aya göre malzeme endeksi yüzde 1,23 düştü, işçilik endeksi yüzde 0,22 arttı. Ayrıca bir önceki yılın aynı ayına göre malzeme endeksi yüzde 18,90, işçilik endeksi yüzde 26,30 arttı.

Bina Maliyetleri yüzde 21 Arttı

Bina inşaatı maliyet endeksi, bir önceki aya göre yüzde 0,44 düştü, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 21,99 arttı. Bir önceki aya...