17 / 04 / 2024

Tüketici Fiyatları Endeksi Kasım

Tüketici Fiyatları Endeksi Kasım

Ekim ayında yüzde 11,90 düzeyinde bulunan yıllık tüketici enflasyonu kasım ayında yüzde 12,98’e yükseldi. İşte son durum...

Tüketici güven endeksi aylık bazda yüzde 4,4 artarak 74,6 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, tüketici güven endeksi Ekim ayında aylık bazda yüzde 4,4 artış göstererek 74,6'ya çıktı.

Kiralar 5 yılda yüzde 900'e yakın arttı: Tüketici Birliği çözüm önerilerini paylaştı! Ev sahiplerine yüksek vergi...

Kiralık ev fiyatlarındaki fahiş artışlar, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkları resmen kriz haline getirdi. Tüketici Birliği Federasyonu çözüm önerilerini sıraladı. İşte ayrıntılar...

Döviz kurundaki artış durunca tüketici güven endeksi yükseldi!

Makroekonomik gidişatı etkileyen psikolojik faktörlerin başında gelen tüketici güveni, kurlarda artışın durduğu eylül ayında yükselişe geçti. Tüketici Güven Endeksi, önceki aya göre yüzde 5,1 artarak 71,5’e çıktı.

Tüketici güveni Temmuz'da yüzde 5,9 azalarak, 80,1 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, tüketici güven endeksi Temmuz ayında aylık bazda yüzde 5,9 azalarak 80,1 şeklinde oldu.

Tüketici güven endeksi haziran ayında 6.5 düşüşle 85.1'e geriledi! 

Tüketici güven endeksi Haziran'da bir önceki aya göre yüzde 6.5 düşüşle 85.1'e indi.

İngiltere'de yüksek gıda fiyatları tüketici harcamalarındaki büyümeyi baskıladı! 

İngiltere'de tüketici harcamalarındaki büyüme, yüksek seyreden gıda fiyatları sebebiyle bu yılın Mayıs ayında son 6 ayın en düşük seviyeleri gerçekleşti.

Enflasyon hesaplamasına doğalgaz ayarı; Yapılacak indirim dikkate alınacak

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), doğalgazın bir ay boyunca ücretsiz olarak verilmesi nedeniyle Mayıs ayı Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) hesaplamasında "sıfır fiyat" yöntemini uygulayacağını duyurdu. Bu değişiklik, Mayıs ayı enflasyonunda sert bir düşüşe neden olacak.. İşte detaylar...

Tüketici güven endeksi Mayıs ayında yüzde 4 arttı! TÜİK son dakika rakamlarını açıkladı!

Tüketici güven endeksi Mayıs ayında aylık bazda yüzde 4 artış gösterdi ve 91,1 olarak kaydedildi. İşte TÜİK tarafından açıklanan o son dakika rakamları...

ABD'de tüketici güveni 9 ayın en düşük seviyesine indi!

ABD'de Conference Board Tüketici Güven Endeksi, Nisan ayında aylık bazda 2,7 puan azaldı ve 101,3'e indi.

Tüketici güven endeksi Şubat ayında yüzde 4,3 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Tüketici güven endeksi Şubat ayında aylık bazda yüzde 4,3 artarak 82,5 oldu. İşte Şubat ayına ilişkin tüketici güven endeksi verileri...

Tüketici güveni ocakta yüzde 4,6 yükseldi!

TÜIK ve Merkez Bankası’nın işbirliği sonucu hazırlanan anket ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. Ankete göre tüketici güven endeksi ocakta bir önceki aya göre yüzde 4,6 oranında artış gösterdi.

Ekim ayı enflasyonu yüzde kaç çıkacak?

Reuters'ın enflasyon anketine göre Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) yıllık bazda son 24 yılın zirvesine tırmanacak. Yükselişte yaz mevsiminin sona ermesiyle birlikte gelişen fiyat artışlarının rol oynadığı belirtiliyor.

Tüketici güven endeksi Eylül'de yüzde 0,3 artarak 72,4'e yükseldi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, tüketici güven endeksi Eylül ayında aylık bazda yüzde 0,3 artış gösterdi ve 72,4'e çıktı.

Tüketici Fiyatları Endeksi Kasım Haberi

Tüketici Fiyatları Endeksi Kasım

Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) enflasyonu kasım ayında yüzde 1,49 oldu. Geçen yılın aynı ayındaki tüketici enflasyonu bunun neredeyse üçte biri kadar ve yüzde 0,52’ydi. Bu yılki kasım ayı enflasyonu çok daha yüksek olunca yıllık enflasyon da sıçrama gösterdi.

Ekonomist Dergisi'nden DR. Orhan Karaca'nın haberine göre; Ekim ayında yüzde 11,90 düzeyinde bulunan yıllık tüketici enflasyonu kasım ayında yüzde 12,98’e yükseldi. Virgülden sonra iki basamaklı gösterim yerine tek basamaklı gösterimi seçersek, kasım ayında yıllık tüketici enflasyonunun yüzde 13’ü bulduğunu da söyleyebiliriz.


DÖVİZ KURU ETKİSİ


Yıllık tüketici enflasyonunun kasım ayındaki seviyesi, 2003=100 bazlı endekste bugüne kadar görülen en yüksek seviyeyi oluşturuyor. Bu endekste bundan önceki en yüksek yıllık enflasyon yüzde 11,99 ile Ekim 2008’de görülmüştü.

O dönemdeki küresel kriz koşullarında görülen bu seviyeyi...