25 / 04 / 2024

tüketiciyi koruma yasası

tüketiciyi koruma yasası

Yeni düzenlemeye göre sözleşmede belirtilmek suretiyle, konut finansmanına yönelik kredilerde ve fınansal kiralama işlemlerinde faiz oranı sabit veya değişken olarak ya da aynı kredi için her iki yöntem esas alınmak suretiyle belirlenebilecek....

Tüketiciyi Koruma Tasarısı TBMM'de kabul edildi!

Tüketici haklarını yeniden düzenleyen, Tüketiciyi Koruma Kanunu Tasarısı, TBMM Sanayi Komisyonu'nda kabul edildi...

İstanbul Baro Başkanından Kentsel Dönüşüm Yasası'nın iptali için AYM'ye dava açılsın çağrısı!

Kentsel Dönüşüm Yasası'na karşı baroların, meslek odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının tepkileri sürüyor. 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi' yasası 9 Kasım’da Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Bakanlık, otomobil piyasasında devrim gibi düzenleme için düğmeye bastı! Al-satçılara ve bayilere göz açtırılamayacak!

Ticaret Bakanlığı, araç satışlarıyla ilgili kapsayıcı bir ‘çatı’ yönetmelik için harekete geçti. Kasım ayında yürürlüğe girmesi beklenen yönetmelikle ‘Al-satçı’lara ve tüketiciyi mağdur eden bayilere göz açtırılmayacak.

Ticaret Bakanlığı'ndan 2. el araç satış ilanlarında sıfır atarak tüketiciyi aldatanlara uyarı!

Ticaret Bakanlığı 2. el araç satış ilanlarında sıfır atarak tüketiciyi aldatanlara uyarı yaparak, gerçeklik taşımayan nitelikteki ilanları verenler hakkında idari para cezası uygulanabileceğini belirtti.

Reklam Kurulu affetmedi! Tüketiciyi aldatıcı reklamlara 42,3 milyon TL ceza!

Tüketiciyi aldatan ve yanıltıcı nitelikteki reklamlara ilişkin incelemeler yapan Reklam Kurulu, bu nitelikteki reklamlara toplam 42,3 milyon TL ceza kesti.

Ete gelen zamlar hem üreticiyi hem de tüketiciyi zorluyor! Et Üreticileri Başkanı’ndan çok tartışılacak açıklama!

Yeni yıldan bu yana kırmızı ete gelen zam yüzde 100’e ulaşırken tüketici et fiyatlarından şikâyet ediyor. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, son 60 gündür yükselen kırmızı et fiyatları için Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) piyasaya müdahale etmesini beklediklerini belirtti.

Et fiyatlarına hem yetiştirici hem de tüketiciyi ilgilendiren zam!

Et ve Süt Kurumu’ndan (ESK) hem üretici hem de tüketiciyi ilgilendiren bir son dakika haberi geldi. Et ve Süt Kurumu, yetiştiriciden aldığı etin fiyatın artırdığını açıkladı.

Watsons tüm ürünlerde fiyatı indirdi: %50 indirim! Watsons 19 Eylül fiyat listesi

Kozmetik ve kişisel bakım marketi Watsons, Eylül ayını yepyeni kampanyalarla kapatıyor. Sık sık yaptığı indirimlerle tüketiciyi uygun fiyatlarla buluşturan Watsons kişisel bakım ve kozmetik marketi %50 indirim fırsatıyla karşımızda.

Et ve Süt Kurumu'nda kırmızı ete yüzde 25 indirim! ESK'da et fiyatları ne kadar? İşte 4 Ağustos 2022 fiyat listesi

Et ve Süt Kurumu'ndan (ESK) tüketiciyi sevindirecek indirim haberi geldi.  ESK kuzu eti fiyatarına yüzde 25 indirim yaptı. Peki Et ve Süt Kurumun'da güncel et fiyatları ne kadar oldu? İşte 4 Ağustos 2022 Et ve Süt Kurumu fiyat listesi...

A101'den dev indirim! Ayçiçek yağı, peynir, toz deterjan, şampuan... İşte 26 Temmuz 2022 fiyat listesi

A101'in 23-29 Temmuz tarihleri arasında geçerli indirimli aktüel ürünler kataloğu açıklandı. İndirimli büyük fırsat A101 Markette tüketiciyi bekliyor. Peki, A101'de indirimli ürünlerin fiyatı kaç TL? İşte 26 Temmuz 2022 fiyat listesi.

A101 25 Temmuz Pazartesi indirimli aktüel ürünler kataloğunda büyük fırsat! İşte 25 Temmuz 2022 fiyat listesi

A101 Market'in 23-29 Temmuz tarihleri arasında geçerli indirimli aktüel ürünler kataloğu belli oldu. İndirimli dev fırsat A101 Markette tüketiciyi bekliyor. Peki, A101'de indirimli ürünlerin fiyatı ne kadar? İşte 25 Temmuz 2022 fiyat listesi.

Sebze ve meyveye büyük indirim geliyor… Pazar sepetini alan Şok’a koşacak!

Artan girdi maliyetleri nedeniyle vatandaş nerede ucuz ne var aramaya devam ediyor. Şok market bu hafta meyve ve sebzeleri indirime soktu. 20-26 Temmuz aralığında geçerli olan fiyatlarla tüketiciyi hesaplı alışverişle buluşturuyor. 

A101'den indirimli aktüel katalog! Ayçiçek yağı, peynir, sebze, meyvede dip fiyatlar! İşte 23 Temmuz 2022 fiyat listesi

A101 Market'in 23-29 Temmuz tarihleri arasında geçerli indirimli aktüel ürünler kataloğu yayımladı. İndirimli dev fırsat tüketiciyi bekliyor. Peki A101'de indirimli ürünlerin fiyatı ne kadar? İşte 23 Temmuz 2022 fiyat listesi.

A101 22 Temmuz Cuma indirimli aktüel ürünler kataloğu: ayçiçek yağı, sebze, meyve... İşte 22 Temmuz 2022 fiyat listesi

A101 Market'in 16-22 Temmuz tarihleri arasında geçerli indirimli aktüel ürünler kataloğunda dev fırsat tüketiciyi bekliyor. Peki A101'de indirimli ürünlerin fiatı ne kadar? İşte 22 Temmuz 2022 fiyat listesi.

tüketiciyi koruma yasası Haberi

tüketiciyi koruma yasası


Tüketicinin korunmasını düzenleyen tasarı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.


Kanun, tüketici kredileri ve kredi kartları ile ilgili sözleşmeler, kart üyelik aidatları, ön ödemeli konut satış sözleşmeleri, ayıplı malların iadesi, abonelik sözleşmeleri, reklamlar gibi birçok alanda, tüketici haklarını ve kanuna uymayanlar hakkında uygulanacak yaptırımları düzenliyor.


Kanunla, bankalara, üyelik aidatı olmayan kredi kartı imkanı da sunma zorunluluğu getiriliyor.


Kredi sözleşmesi


Kanuna göre, belirli süreli kredi sözleşmesine ilişkin bir hesap açılması ve bu hesaptan sadece kredi ile ilgili işlemler yapılması durumunda, tüketiciden bu hesaba ilişkin herhangi bir isim altında ücret veya masraf talep edilemeyecek. Bu hesap, kredinin ödenmesi ile kapanacak. Ancak, açılan hesap üzerinden başka işlemler yapılması ve tüketicinin hesabın kapatılmasına yönelik talebi olmaması durumunda hesap kapatılmayacak.


Tüketicinin açık talimatı olmaksızın, belirli süreli kredi sözleşmesi ile ilişkili...