24 / 04 / 2024

Tüketim harcamaları en yüksek pay

Tüketim harcamaları en yüksek pay

Tüketim harcamalarında aslan payını yüzde 24.8'lik oranla konut ve kira aldı. Bunu yüzde 20'lik payla gıda izledi. Türkiye’de hanehalklarının kişi başı aylık ortalama tüketim harcaması ise 2 bin 848 liraya yükseldi.

Tüketim harcamalarında en yüksek pay konut ve kiranın!

Türkiye genelinde 2013 yılında hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde en yüksek payı yüzde 25 ile konut ve kira alırken, harcamaların yüzde 19,9'u gıda ve alkolsüz içeceklerden oluştu.

Tüketim harcamalarının azalmasını neden gösteren banka, Türkiye’nin büyüme tahminini düşürdü!

QNB Finansbank, artan tüketim harcamaları, kredi büyümesi ve sıkılaşmaya atıfta bulunarak 2024 Türkiye büyüme tahminini yüzde 4’ten yüzde 3,5’e revize etti.

Yüksek enflasyona rağmen lüks tüketim tam gaz devam ediyor! Lüks tüketim geçen yılı ikiye katladı!

E-ticaretten gerçekleşen alışverişlerde lüks tüketimin arttığı gözleniyor. Uzmanlar, önceki yıllar ile karşılaştırıldığı zaman lüks tüketim harcamalarının katlanarak büyüdüğüne işaret ederken, en fazla alışverişin saat, mücevherat ve lüks moda kategorilerde gerçekleştiği görülüyor.

İthal tüketim tam gaz devam ediyor! 7 ayda tarihi zirveyi gördük!

Yılın ilk 7 ayında toplam ithalat geçen yıla göre yüzde 5 oranında arttı. Ekonominin üretim ayağındaki canlılığı gösteren ara malı ithalatı yüzde 4,9 gerilerken, tüketim malı ithalatında ise yüzde 67,9 oranında artış yaşandı.

ABD'de kişisel tüketim amaçlı harcamalar Mayıs'ta beklentiyi karşılamadı

ABD’de yapılan çekirdek kişisel tüketim harcamaları Mayıs ayında beklentilerin altında gerçekleşti. Kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi, Fed’in enflasyon göstergesi olarak dikkate alması nedeniyle önem taşıyor.

Hane halkı bütçesinde en fazla pay gıda harcamasına ayrıldı: Tüketim harcamalarında gıda payı yükseldi! 

Hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde gıda harcamalarının payının arttığı belirlendi. İşte TÜİK tarafından açıklanan o rakamlar...

İngiltere'de yüksek gıda fiyatları tüketici harcamalarındaki büyümeyi baskıladı! 

İngiltere'de tüketici harcamalarındaki büyüme, yüksek seyreden gıda fiyatları sebebiyle bu yılın Mayıs ayında son 6 ayın en düşük seviyeleri gerçekleşti.

Tüketim harcamalarının büyük bölümü konuta ve kiraya!

"Hanehalkı Bütçe Araştırması"nın 2017, 2018 ve 2019 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre, toplam tüketim harcamalarının büyük bölümünü konut ve kira harcamaları oluşturdu.

Tüketim harcamalarında en yüksek pay İstanbul'un!

Türkiye'de geçen yıl toplam tüketim harcamalarının yüzde 24,4'ü İstanbul'daki hane halklarınca gerçekleştirildi.

Türkiye'de en çok harcama konuta!

TÜİK tarafından yapılan Hanehalkı bütçe araştırmasının 2019 yılı sonuçlarına göre; Türkiye genelinde hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde en yüksek payı yüzde 24.1 ile konut ve kira harcamaları aldı...

Tüketim harcamalarında en yüksek pay İstanbul'un!

Türkiye'de geçen yıl toplam tüketim harcamalarının yüzde 24,4'ü İstanbul'daki hane halkları tarafından gerçekleşti.

En yüksek kira harcamasını İstanbullular yapıyor!

2016, 2017, 2018 yıllarındakitüketim harcamaları en çok konut ve kira, gıda ve alkolsüz içecekler ve ulaştırmaya harcanırken, konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge İstanbul oldu...

Konut ve kiraya en çok harcamayı İstanbul yaptı!

Türkiye'de geçen yıl toplam tüketim harcamalarının yüzde 24,8'i İstanbul'daki hanehalkları tarafından yapıldı. İstanbullular konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge oldu...

İstanbullular en çok konuta para harcıyor!

TÜİK'in önceki gün açıkladığı bölgesel hanehalkı tüketim harcamalarına bakıldığında İstanbullular en çok konuta para harcıyor. 

Tüketim harcamaları en yüksek pay Haberi

Tüketim harcamaları en yüksek pay

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2014 yılına ilişkin "Hanehalkı Tüketim Harcaması" istatistiklerini yayımladı. Buna göre, Türkiye genelinde hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde en yüksek payı yüzde 24,8 ile konut ve kira harcamaları aldı, harcamaların yüzde 19,7'si gıda ve alkolsüz içeceklerden oluştu. Hanehalkları, toplam harcamalarının yüzde 2,1'ini sağlık harcamalarına, yüzde 2,4'ünü ise eğitim hizmetleri harcamalarına ayırdı.


AYLIK ORTALAMA TÜKETİM 2 BİN 848 LİRA

Hanehalkı başına aylık ortalama tüketim harcaması 2013'te 2 bin 572 lira iken, 2014 yılında 2 bin 848 lira olarak tahmin edildi. Harcama türlerinin payı ise 2013 yılına göre önemli ölçüde değişmedi. Araştırmanın 2013 ve 2014 yılı sonuçları karşılaştırıldığında, 2013 yılında yüzde 19,9 olan gıda ve alkolsüz içeceklerin payı 2014'te yüzde 19,7 oldu, giyim ve ayakkabı harcamalarının payı ise yüzde...