24 / 04 / 2024

Tunceli göç

Tunceli göç

HDP Milletvekili Alican Önlü, Tunceli'deki taş ve maden ocaklarını TBMM gündemine taşıdı. Önlü, ''Açılmak istenen ve şu anda işletilmekte olan taş ve maden ocaklarıyla halkın yaşam alanları ellerinden alınırken, halk zorunlu göçe de tabii tutulmaktadır.''dedi.

Tunceli'de köye dönüp ev yaptırmada artış oldu!

Tunceli'de, çözüm süreciyle köye dönüşlerde artış olduğu bildirildi. Hüseyin Şimşek, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi kapsamında merkezi ile Mazgirt ilçesi arasında yürütülen Hıran Grup Köy Yolunda incelemelerde bulundu...

Prof. Dr. Naci Görür'den 3 il için deprem uyarısı: Şimdi sıra...

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada Tunceli, Bingöl ve Erzincan'a yönelik deprem uyarısı yaptı. Naci Görür ayrıca açıklamasında geçmişte olan 7.2 büyüklüğündeki depremi işaret ederek fayın periyodunu doldurduğunu kaydetti. 

Prof. Dr. Naci Görür o illeri işaret ederek üstüne basa basa uyardı: 'Bağırıyorum dikkat edin diye'

Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı televizyon programında Tunceli ve çevre iller için ciddi bir deprem uyarısında bulunarak ''Bağırıyorum dikkat edin diye'' ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Naci Görür'den Tunceli uyarısı: 7'nin üzerinde deprem bekliyorum!

Prof. Dr. Naci Görür'den Tunceli ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Sosyal Medya Hesabı X'ten paylaşım yapan Güngör Tuncelileri depreme karşı uyardı.

Prof. Dr. Naci Görür'den 5 il için deprem uyarısı!

Bilim Akademisi Kurucu Üyesi ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Hakkari'de dün meydana gelen depremlerden sonra Bitlis/Zagros bindirme kuşağına özellikle dikkati çekti. Görür, Bitlis, Adıyaman, Hakkari, Tunceli ve Bingöl bölgesi için uyardı. İşte haberin detayları...

Prof. Dr. Naci Görür'den Tunceli açıklaması: Çok sevindim! Depreme hazırlık çalışmaları yapılmaya başlandı

Prof. Dr. Naci Görür Tunceli ve ilçelerinde depreme hazırlık çalışmalarının yapılmaya başlandığına dair  gelen haberlere ''çok sevindim'' diyerek  yönetimi kutladı. Bu sevincini sosyal medya üzerinden şu sözlerle paylaştı...

Prof. Dr. Naci Görür'den en az 7.4 büyüklüğünde deprem uyarısı! Erzincan ve Karlıova arası ile Tunceli'ye dikkat!

Yer Bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, sık sık yaptığı deprem uyarılarıyla gündeme geliyor. Türkiye'nin deprem haritasına ilişkin açıklamalarda bulunan ve riskli bölgelerle ilgili de konuşan Naci Görür, "O bölge benim uykularımı kaçırıyor" dedi. 

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, ‘İlk kez söylüyorum’ diyerek uyardı! Bu ilde 7,4 şiddetinde deprem bekleniyor!

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Yakın zamanda tehlike gördüğünüz fay hattı var mı?" sorusuna korkutan bir cevap verdi. Görür, "Ben ilk defa söyleyeceğim. Tunceli’de 7,4'e kadar deprem olabilir. Eli kulağında. Şakası yok" dedi.

Tunceli'deki depremzedeler için konut yapımına başlanacak!

Elazığ Sivrice'de meydana gelen depremde Tunceli'deki bazı evlerde zarar görmüştü. Tunceli'de hasar gören evlerin yerine yenileri inşa edilecek.

Amasya ve Tunceli'de arazi toplulaştırma kararı!

Bugünkü 31478 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı'na göre Amasya ve Tunceli'de bazı yerlerde arazi toplulaştırması kararı alındı.

Devlet, Tunceli'de evleri yanan ailelerin yaralarını saracak!

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde çıkan yangında evleri zarar gören aileler için çalışma başlatıldığı belirtildi.

Tunceli Ovacık'ta yapılması planlanan yatırım projeleri mecliste!

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde yapılan veya yapılması planlanan yatırım projeleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Şaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tunceli Halbori Gözeleri Millî Parkı'na otel yapılacak!

Tunceli’de Aleviler için kutsal mekanlarından biri olarak kabul edilen ve Milli Park statüsünde olan Halbori Gözeleri Millî Parkı’na bungalov ev tipi otel işletmeciliği için ihale yapılacağı ileri sürüldü... 

Tunceli'de arazi kavgası: 2 yaralı!

Tunceli'nin Hozat ilçesinde dayı Çetin Yıldız ile yeğeni Engin Güneş arasında arazi anlaşmazlığı çıktı. Kavga sonucunda dayı yeğenini ve eniştesini öldürüp intihar etti.

Tunceli göç Haberi

Tunceli göç

TBMM Başkanlığına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından yazılı yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren Milletvekili Alican Önlü önergesinde şunları dile getirdi: "Temel geçim kaynağı hayvancılık, arıcılık, tarım olan Dersim ilimiz, işletilmek istenen ve işletilmekte olan maden ve taş ocaklarının tehdidi altındadır. Açılmak istenen ve şu anda işletilmekte olan taş ve maden ocaklarıyla halkın yaşam alanları ellerinden alınırken, halk zorunlu göcede tabii tutulmaktadır. Maden ve taş ocaklarının özellikle bölge halkının mezarlıklarının ve kutsal mekanlarının bulunduğu alana kurulmak istenmesi, Dersim Alevi inancına yönelik ciddi bir tehlikeyle birlikte, kutsal mekanların yok olmasına ve ekolojiye-doğaya zarar verme riskini de beraberinde getirmektedir."


Önlü konuya ilişkin şu sorularına yazılı yanıt istedi:


1. Şu anda Dersim’de işletilmekte olan kaç maden ve taş ocağı bulunmaktadır?


2. Dersim’de işletilmesi...