25 / 04 / 2024

Tunceli'de köye dönüp ev yaptırmada artış oldu!

Tunceli'de köye dönüp ev yaptırmada artış oldu!

Tunceli'de, çözüm süreciyle köye dönüşlerde artış olduğu bildirildi. Hüseyin Şimşek, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi kapsamında merkezi ile Mazgirt ilçesi arasında yürütülen Hıran Grup Köy Yolunda incelemelerde bulundu...



İl Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Şimşek, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) kapsamında il merkezi ile Mazgirt ilçesi arasında yürütülen Hıran Grup Köy Yolunda incelemelerde bulundu.


Çalışmayla ilgili bilgi veren Şimşek, 30 kilometrelik yolun 25 kilometresinde bakım onarım çalışması yürüttüklerini belirterek, "Çalışmamız tamamlandığında özellikle yaklaşan kış mevsiminde 20’ye yakın köy ve turizm açısından önemli olan Bağın Kaplıcalarına ulaşımda rahatlama sağlamış olacağız" dedi.


 Şimşek, çözüm süreciyle çalışmaların hızlandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:


"Huzurun olduğu yerde iş de oluyor. Vatandaşlarımızdan geri dönenler çok fazla, gelip ev yapıyorlar. Biz buraları şen gördükçe mutlu oluyoruz.  Bizim görevimiz vatandaşlarımıza hizmet etmektir. Şu an daha gönül rahatlığıyla, huzur içerisinde çalışıyoruz. Hiçbir sıkıntı çekmedik ama şimdi daha özgürce rahat bir ortamda çalışmanın özelliği, güzelliği farklı oluyor.  Çalışmalarımız da arttı. Arkadaşlarımız her yere gidiyor. Hizmet açısından hiçbir engel görmedik bugüne kadar ama şimdi daha rahat. İnsanın olmadığı yerde hayattan bahsetmek, huzurdan bahsetmek mümkün değildir. İnsanları köyde gördükçe mutlu oluyoruz, şenleniyoruz."


AA


Geri Dön