29 / 03 / 2024

Tunuslular Türkiyeden arsa alabilir mi

Tunuslular Türkiyeden arsa alabilir mi

Mütekabiliyet yasası kapsamında Tunuslular Türkiye'den ev alabilir mi? Tunuslular Türkiye'den arsa ve işyeri alabilir mi? İşte Tunuslular Türkiye'den ev, arsa ve iş yeri alma hakları...

Arsa ve arazi almayı düşünenler için uzmanından altın niteliğinde tüyolar!

Yeni bir arsa ya da arazi yatırımı yapmak isteyenler nelere dikkat etmesi gerektiği ile ilgili araştırmalar yapıyor. Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin resmi sosyal medya hesabı üzerinden arsa ve arazi almak isteyenler için çok önemli tüyolar verdi. İşte o paylaşım...

Yatırımcılar konut yatırımından uzaklaştı! Arsa yatırımı bir çıkış yolu olarak görülüyor...

Denge Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık şirketi Türkiye genelinde 2023 yılına ilişkin konut ve arsa satışına yönelik bir araştırma yaptı. Araştırmalarına göre 2023 yılının en gözde yatırım aracı arsa oldu.

İlk evim arsa tapuları ne zaman verilecek? TOKİ’den yanıt geldi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İlk Evim İlk Arsam kampanyasında kuralar çekildi ve hak sahipleri belirlendi. TOKİ’den arsa almaya hak kazanan vatandaşlar tapuların ne zaman verileceği ile ilgili araştırmalar yaparken, TOKİ’den yanıt geldi...

Türk Vatandaşlığı için son dakika gelişmesi! Yabancıların arsa alımında yapı şartı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla döviz karşılığı Türk vatandaşlığı alımına yönelik yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni değişiklikle beraber artık yabancıların taşınmaz alımıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya arsa üzerinde yapı bulunma şartı getirildi.

Nef Arsa 31. ofisini Diyarbakır'da açtı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Nef Arsa, Türkiye'nin her yerindeki arsa portföyünün tanıtım ve satış operasyonları yürütmek üzere Diyarbakır'da yer alan yeni satış ofisini hizmete açtı. 31. Ofisini açan Nef, arsa tarafında genişlemeyi sürdürecek. 

Arsa, tarla ve iş yeri satışları konutu solladı! İlk 10 ayda 1 milyon 426 bin 146 adetle tüm zamanların rekoru kırıldı!

Türkiye genelinde arsa, tarla ve ticari gayrimenkul satışlarında senenin 10 ayında 1 milyon 426 bin 146 adetle tüm zamanların ocak-ekim dönemi rekorunun kırıldığı belirtildi. İşte o rakamlar...

NEF, Türkiye’nin dört bir yanında arsa ofisi açıyor!

NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen basın toplantısında emlak sektörüne yönelik önemli açıklamalarda bulunurken hedef ve projelerini paylaştı. Türkiye’nin dört bir yanında arsa ofisi açan NEF, 2 yılda 3,5 milyon metrekarenin üzerinde arsa satışı yaptı.

Belediyeden akaryakıt istasyonu imarlı arsa!

Ardahan Belediye Başkanlığı Ardahan Otbiçen Köyü'nde yer alan akaryakıt istasyonu alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa 2 bin 922 metrekare alana sahip.

Kilis'te akaryakıt ve servis istasyonu imarlı arsa satılıyor: Yatırımcılara Kasım fırsatı! 

Kilis Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan akaryakıt ve servis istasyonu imarlı arsa satılıyor. Peki Kilis'te yer alana arsanın fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...

Belediye o ilde arsa satacak! İlana ilişkin tüm detaylar belli oldu!

Kırklareli iline bağlı Pınarhisar Belediye Başkanlığı, yayımladığı ilanla arsa satışı yapacağını duyurdu. Satışı yapılacak arsaya yönelik tüm ayrıntılar paylaşılırken, ihale tarihinin 30 Ekim 2023 olduğu öğrenildi.

Büyükşehir belediyesi tam 42 arsa satacak! 6 taksitle konut, ticari ve akaryakıt imarlı arsa fırsatı!

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Van İpekyolu'nda yer alan 42 adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 23 Ekim 2023 tarihinde yapılacak.

Elon Musk, Türkiye'den arsa mı alacak? Tesla’nın 8. fabrikası Türkiye'de mi kurulacak?

Dünyanın en zenginleri arasında olan Elon Musk, Tesla’nın 8. fabrikası için harekete geçti. Bu kapsamda Musk yeni fabri için arsa arayışına başladı. Elon Musk'ın arsa için Türkiye'yi de düşündüğü belirtiliyor.

Belediye 5 arsa satacak! Otel, akaryakıt, ticaret ve depolama alanı imarlı arsaları kaçırmayın! 

Bafra Belediye Başkanlığı, Bafra Aktekke'de yer alan beş adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsalar otel, akaryakıt, ticaret ve depolama alanı imarlı.

Tunuslular Türkiyeden arsa alabilir mi Haberi

Tunuslular Türkiyeden arsa alabilir mi

Tunuslular Türkiye'den ev alabilir mi?

Tunus, Kuzey Afrika'da, Akdeniz'e kıyısı olan bir Arap İslam ülkesidir. Ülkenin güney kısmını Büyük Sahra Çölü kaplıyor. Genel olarak bir tarım ülkesi olan Tunus vatandaşları Türkiye'den ev alabilir mi?


Bakanlar Kurulu’nun Yabancıların Türkiye’de taşınmaz edimine yönelik kararı ve buna ekli olan taşınmaz edimine izin verilen ülkeler listesine göre, Tunuslular Türkiye'den ev alabiliyor.


Ancak, Tunusluların Türkiye'den ev alması bazı şartlara bağlanıyor. Tunuslular İçişleri Bakanlığı izni ile mesken sahibi olabiliyor. Ayrıca, Tunuslular yine İçişleri Bakanlığı izni ile Türkiye'den arsa ve işyeri sahibi de olabiliyor.


Tunus, ayrıca taşınmaz edimine izin verilen ülkeler listesine göre 2012 Satış İstatistiğinde yer alıyor.


Tunusluların Türkiye'den ev alırken temin etmesi gereken evraklar şu şekilde sıralanıyor:


*Kimlik belgesi ve pasaport,

*İkamet iznine tabi olanların Emniyet Müdürlükleri'nden alacakları ikamet tezkeresi,

*Vekalet kullananların...