28 / 03 / 2024

turgut cansever kim

turgut cansever kim

Cumhuriyet dönemi Türkiye'sinin en önemli mimarları arasında sayılan Turgut Cansever, özellikle Ağa Han Mimarlık Ödülü'nü üç kez kazanmış tek isim olarak tanınıyor.

Bilge Mimar Turgut Cansever sempozyumu 7 Mart'ta!

Mimarlığı ve kenti, İslam'ın tanımladığı bir varlık sorunsalı içinden kavramaya çalışmış bir bilge mimar Turgut Cansever sempozyumu 7 Mart 2015 tarihinde İstanbul Deniz Müzesi’nde gerçekleştirilecek.

Beyazıt Meydanı, Turgut Cansever'in ödüllü projesi temel alınarak düzenlenecek!

İstanbul'un simge meydanlarından Beyazıt, Türkiye'nin yetiştirdiği önemli mimarlardan Turgut Cansever'in 1960 yıllarında düzenlenen yarışmada kendisine birincilik getiren proje temel alınarak düzenlenecek.

Pilot şehirler inşa etmeliyiz!

Emine ve Mehmet Öğün, Turgut Cansever'in kızı ve damadı. Turgut Bey'le bilfiil uzun yıllar çalışan ikili, şimdilerde Öğün&Öğün Mimarlık olarak üretimlerine devam ediyor.

Kepez mimarlık ödülü veren tek belediye!

Başkan Hakan Tütüncü, bu yıl 3.sünü gerçekleştirdikleri Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri’nin, bir belediyenin ulusal düzeyde mimarlık yarışması düzenlemesi adına bir ilk olduğunu söyledi.

3. Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri verildi!

Kepez Belediyesi ile Mimarlar Odası Antalya Şubesi koordinatörlüğünde gerçekleştirilen 3. Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri verildi.

Turgut Cansever'in hayali, Sivas Kalesi Projesi ile gerçekleştirilecek!

Dünyada üç kez "Ağa Han Mimarlık Ödülü"nü alan ve "Bilge Mimar" olarak tanınan merhum Turgut Cansever'in hayali, Sivas Kalesi Projesi ile gerçekleştirilecek.

Mimar ve şehir planlamacısı Turgut Cansever anıldı!

Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarı olan İsmail Kara bugünkü yazısında, Mimar ve şehir planlamacısı olan rahmetli Turgut Cansever'i andı. İşte o haber...

Argos in Cappadocia: Dünya'nın En lüks tarihi oteli!

Mimar Turgut Cansever'in öncülüğünde, Uçhisar da antik bir manastır yerleşkesinin ve terk edilmiş bir köyün titiz restorasyonuyla hayata geçen Argos in Cappadocia, gerçek geleneksel deneyim ve lüksü ustalıkla bir araya getiriyor.

Mimar Turgut Cansever anıldı!

Mimar Turgut Cansever, Uluslararası Gençlik Derneğince (UGED) düzenlenen etkinlikle İstanbul'da anıldı. Etkinliğe mimar Mehmet Osmanoğlu ile Arka Kapak Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Yunus Emre Tozal konuşmacı olarak katıldı.

Mimar Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri Sergisi 12 Mayıs'ta!

Antalya Kepez Belediyesi Mimar Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri Sergisi 12 Mayıs 2016 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi’nde açılıyor.

İkinci Ulusal Mimarlık Ödülleri sonuçlandı!

Antalya Kepez Belediyesi'nin, Antalya doğumlu 'Bilge Mimar' Turgut Cansever'in hatırasını yaşatmak amacıyla 2'ncisini düzenlediği Ulusal Mimarlık Ödülleri sonuçlandı.

Kepez Belediyesi'nden mimarlara ödül!

Antalya Kepez Belediyesi'nin Mimarlar Odası işbirliğiyle bu yıl ikincisini düzenlediği "Turgut Cansever Mimarlık Ödülleri", Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Turgut Cansever, Ağa Han Mimarlık ödülünü 3 kazanan tek isim!

Cumhuriyet dönemi Türkiye'sinin en önemli mimarları arasında sayılan Turgut Cansever, özellikle Ağa Han Mimarlık Ödülü'nü üç kez kazanmış tek isim olarak tanınıyor.

Bilge Mimar Turgut Cansever Sempozyumu 7 Mart'ta düzenlenecek!

İslam kültürünü başarıyla yorumlayan, dünyada üç kez Ağa Han Mimarlık Ödülü’ne layık görülen tek isim olan, Cumhuriyet döneminin özgün, çağdaş mimarı Turgut Cansever, kendi adına düzenlenen bir sempozyumla anılıyor.

turgut cansever kim Haberi

turgut cansever kim

Bazı insanlar vardır ki bütün yaşamını başka kentlerde geçirseler de doğdukları kentlerin gurur kaynağı olurlar. Ağa Han Mimarlık Ödülü'nü üç kez kazanmış tek isim olan ve yapıtlarıyla Türk mimarisinde yeni ufuklar açan, Bilge Mimar olarak ün yapmış Turgut Cansever de Antalyamız için böyle değerlerden biridir. 12 Eylül 1921'de Antalya'da doğan şehir plancısı, düşünür Turgut Cansever'in babası Doktor Hasan Ferit Bey Antalya'da sıtma mücadelesinde görevli iken, oğlu Turgut Cansever burada dünyaya gelmiştir. Annesi Saime Hanım ise Filibe kökenli bir öğretmendir. Babasının görev değişikliği nedeniyle ilkokulu Ankara ve Bursa'da okudu. İlkokul yıllarından sonra ailesi İstanbul'a taşınmıştı. Lise öğrenimini Galatasaray Lisesi'nde tamamladı. Ressam olmak istiyordu. Ancak girdiği İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde fikrini değiştirip mimarlık öğrenimi görmeye karar verdi. Mimarlık öğreniminden sonra,...