24 / 04 / 2024

turizm projelerinde Kur artışı

turizm projelerinde Kur artışı

Kur artışı otelleri erken doldurdu. Döviz kurunda meydana gelen artış, yerli turistin tatil maliyetini yüzde 2530 oranında artırdı. Yabancı turistlerin erken rezervasyonlarında ciddi artış yaşanıyor.

Makerhome Turizm Konaklama Ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Makerhome Turizm Konaklama Ve İnşaat Anonim Şirketi Beyoğlu'nda 250 bin TL sermaye bedeli ile Yasin Kurşuntel tarafından kuruldu.

İş arayanlar dikkat! En fazla açık işte bu mesleklerde! İŞKUR resmen açıkladı!

İŞKUR'a kayıtlı işsiz sayısı açıkladı. Haziranda kayıtlı işsiz sayısı 2 milyon 601 bin 582 kişi oldu. En fazla işçi açığı olan mesleklerse Özel Güvenlik Görevlisi ve Turizm ve Otelcilik Elemanı ve Satış Danışmanı” oldu.

Yapıkur Lojistik Otomotiv Turizm Otelcilik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yapıkur Lojistik Otomotiv Turizm Otelcilik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Beşiktaş’ta  100 bin TL sermaye bedeli ile Hikmet Balcı,  Şevki Balcı, Bahadır Atay, Tümay Yazıcı tarafından kuruldu.

One Group İnşaat Ve Turizm Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

One Group İnşaat Ve Turizm Hizmetleri Anonim Şirketi Sarıyer’de  5 milyon 239 bin 630 TL sermaye bedeli  ile Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım tarafından kuruldu.

Çılgın Deniz Tatil Köyü Turizm İnşaat Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Çılgın Deniz Tatil Köyü Turizm İnşaat Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Şile'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Kurşunoğlu tarafından açıldı.

Feyza Turizm İnşaat Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Altıntepe Şubesi açıldı!

Feyza Turizm İnşaat Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Altıntepe Şubesi bugün Maltepe'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Orhan Kurşun tarafından açıldı.

Ens Yapıkur Mimarlık Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ens Yapıkur Mimarlık Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Emir Karayılan tarafından kuruldu. 

Bianca Grup İnşaat Turizm Mobilya Hayvancılık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Bianca Grup İnşaat Turizm Mobilya Hayvancılık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi 60 bin TL sermaye ile bugün Ali Fuat Coşkur tarafından kuruldu.

Güzelkent İnşaat Emlak Nakliye Turizm İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Güzelkent İnşaat Emlak Nakliye Turizm İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi 300 bin TL sermaye ile bugün Hatice Kurşun, Fraıdoon Rezayee Ve Mer Boztepe ortaklığında kuruldu.

Mersin'de yatırımlar artacak!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, turizm projelerinde iddialı: “Mersin turizm için pilot bölge seçilseydi belki şu anda Antalya’ya on basacaktı. Böyle bir potansiyelimiz var."

Turizm gelirlerini kur etkisi vurdu!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, ikinci çeyrekte turizm gelirimiz 7,7 milyar dolar olarak gerçekleşti.Buna göre ikinci çeyrekte turizm gelirimizde yüzde 13,8 düşüş yaşandı.

Kur Turizm Yapı ve İnşaat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kur Turizm Yapı ve İnşaat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Murat Tayfun tarafından 20 bin TL'lik sermaye bedeli ile 28 Ocak'ta kuruldu.

Ordu İŞKUR'a yeni hizmet binası yapılacak!

AK Parti Ordu Milletvekili, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Katip Üyesi Fatih Han Ünal, Ordu Çalışma ve İş Kurumu’na (İŞKUR) yeni bina yapımı için arsa tahsis işlemlerinde son aşamaya gelindiğini söyledi...

turizm projelerinde Kur artışı Haberi

turizm projelerinde Kur artışı

Turistlerin Türkiye'yi tercihlerinde yaşanan artış, döviz kurundaki yükselişe bağlanıyor. Döviz kurunun son bir yılda ortalama yüzde 25-30 oranında artması, yerli tatilciyi vururken, Avrupalı turist için Türkiye'de tatil yaklaşık dörtte bir oranında ucuzladı. Turistler, İspanya, Yunanistan, İtalya ve Kuzey Afrika seçeneklerinden vazgeçerek rezervasyonlarını Türkiye'ye yönlendirdi. 

Tur Operatörleri Dönem Sözcüsü Cem Polatoğlu, döviz kurunun yükselmesinin yabancı turistin Türkiye'ye ilgisini artırdığını söyledi. 

Türkiye'nin yabancılar için ucuz bir ülke olmaya başladığını vurgulayan Polatoğlu, "Geçen yıl Türkiye'de 1000 euro'ya tatil yapan bir turist şimdi aym otelde 750-800 euro'ya tatil yapabiliyor. Bu durum Türkiye'ye ilgiyi artırdı. Güney sahillerinde bazı oteller nisan ayı ve sonrasındaki rezervasyon talebimize 'yer yok'diyorlar. Ya da 'kapı fiyatı'dediğimiz yüksek fiyat çekiyorlar. Nisan itibarıyla rezervasyonlar doldu ki taleplerimize 'yer yok'diyorlar. Bu yaz yer bulma...