20 / 04 / 2024

turizm rus turist 2015

turizm rus turist 2015

Kaya Holding Başkan Yardımcısı Doruk Kaya, Rusya'daki ekonomik kriz nedeniyle turizmcilerin zorlu bir yıl geçireceğini belirterek, "İşi bilenle bilmeyen ayrışacak. 2015 eleme yılı olacak" dedi

Türkiye’ye yaz aylarında 2 milyon 560 bin Rus turist geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yaz aylarında Türkiye'nin 2 milyon 560 bin Rus turisti ağırladığını paylaştı. Rus turist sayısı 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 19 oranında arttı.

Turizmde Ruslar zirveyi kaptırdı! İki ülke vatandaşları büyük sürpriz yaptı

Türkiye'de turizm sektöründe yıllardan bu yana Rus turistçilerin elinde bulunan ziyaretçi rekoru bu sene ele değiştirdi. Türkiye'ye en çok Almanya'dan turist geldi. Almanya'dan sonra İngiltere de sürpriz yaptı.

Türkiye'deki otellere ünlü firmadan Rus turist rezervasyonlarını iptal edin uyarısı

Antalya'da yaz sezonu öncesi Rusya, Ukrayna Orta Doğu ve Avrupa'dan tatil rezervasyonları gelmeye başladı. Bayramın yaklaşmasıyla canlanan iç pazara kötü haber ise ünlü tur firması TUI'den geldi. TUI, Rus turistleri veto etti.

Rus Yapı Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Rus Yapı Turizm Anonim Şirketi Esenyurt'ta Barış Akyol ve Ömer Akyol ortaklığında kuruldu.

2023 yılı turizm stratejisinde hedef 75 milyon turist!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin 2023 yılı turizm stratejisini açıkladı. Bakan Ersoy hedeflenen turist sayısının 75 milyondan fazla, turizm gelirlerinin ise 65 milyar dolar olduğunu söyledi.

Antalya Kemer’de 249 esnaf kepenk kapattı!

Antalya’nın en fazla Rus turist ağırlayan tatil beldesi Kemer’de 249 esnaf kepenk kapattı. Birçoğu ise kredilerle ayakta kalabiliyor.

Turizm sektörü 2015 yılını yüzde 10 düşüş ile kapatacak!

Rus turist sayısındaki azalma ve kurlardaki yükselişle birlikte turizm sektörü 2015 yılını yüzde 10’luk küçülmeyle kapatmaya hazırlanıyor. 2016 için sektörün gidişatını yabancı turistlerle, Antalya-Dalaman hattı belirleyecek.

Ruslar Antalya'daki konutlarını satıyor!

Rus turist oranındaki düşüşün ardından Antalya’da Ruslar’a yönelik konut satışı da yüzde 90 azaldı. Sektör temsilcileri kimi Ruslar’ın Antalya’daki konutlarını da satarak ülkelerine dönmesinden tedirgin.

Antalya’da Ruslara konut satışları yüzde 90 düştü!

Rus turist oranındaki düşüşün ardından Antalya’da Ruslar’a yönelik konut satışı da yüzde 90 azaldı. Sektör temsilcileri kimi Ruslar’ın Antalya’daki konutlarını da satarak ülkelerine dönmesinden tedirgin.

Türkiye'de bu yıl Rus turist sayısı yüzde 28.3 düştü!

Bayram Tatili ve Turizm Sezonu Raporu'na göre yerli turist, yaklaşan Ramazan Bayramı'nda en uygun tatili Side'de yapacak rapora göre ilk 5 ayda Rus turistte yüzde 28.3 düşüş yaşandı.

İranlı turistler Bodrum'u tercih ediyor!

Özel bir turizm şirketi,yaklaşık 10 yıldır gerçekleşmeyen Tahran-Bodrum seferlerini başlattı.Bu sayede bu yıl içinde 10 bine yakın İranlı turistin Bodrum’a gelmesi beklenirken, Rus turist sayısındaki azalma İranlılar sayesinde telafi edilecek.

İstanbul’daki otellerin oda fiyatları yüzde 4.1 geriledi!

Rus turist sayısındaki düşüşü telafi etmek isteyen turizmciler, yerli turiste indirim imkanları sunuyor. Yerli turist bu yıl Ramazan Bayramı’nda Antalya’da geçen yıla göre ortalama yüzde 20 daha ucuza tatil yapma imkanı bulacak.

Almanya ve Ortadoğu'dan gelen turist sayısı arttı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, ülkeye gelen Rus turist oranında yüzde 20 azalma olduğunu, buna karşın Almanya ve Ortadoğu ülkelerinden gelen turist sayısının arttığını söyledi.

turizm rus turist 2015 Haberi

turizm rus turist 2015

Rusya'da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle turizmciler zorlu bir yıla hazırlanıyor. Kimi iç pazar kontenjanını artırırken kimi alternatif pazarları zorluyor. Sektörün 26 yıllık oyuncusu Kaya Holding'in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doruk Kaya, turizmi zorlu bir sezonun beklediği belirterek, 2015'in eleme yılı olacağını söyledi. Kaya ile Rusya'da yaşanan krizi, sektörü ve yeni yatırımlarını konuştuk. 


 2014 yılını nasıl geçirdiniz? 

Güzel bir yıl geçirdik. Yeni açtığımız tesislerimizin de etkisiyle 2014'ü yüzde 20'ye yakın büyümeyle kapattık. 


 2015'te yeni yatırımlarınız olacak mı? 

5 yıldır otelcilik çok popüler oldu. Teşviki alan ya da 'bu işte yüksek kâr varmış' diyen bu alana yatırım yaptı. Son yıllarda yükseliş trendine giren turist sayısı da cazibeyi artırdı. Ama otelcilik o kadar kolay değil. İşin derinliklerini bilmek, teneffüs etmek, tedbiri de buna göre almak gerekiyor....