29 / 03 / 2024

Almanya ve Ortadoğu'dan gelen turist sayısı arttı!

Almanya ve Ortadoğu'dan gelen turist sayısı arttı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, ülkeye gelen Rus turist oranında yüzde 20 azalma olduğunu, buna karşın Almanya ve Ortadoğu ülkelerinden gelen turist sayısının arttığını söyledi.



Bursa'da TÜRSAB'a bağlı Bölge Seyahat Acentaları ile bir araya gelen Başaran Ulusoy, konuyla ilgili olarak açıklama yaptı. Geçen yıl Türkiye'ye 42 milyon 156 bin turistin geldiğini belirten Ulusoy, bu yıl yüzde 3-4 olan artış hedefini tutturamayacaklarını kaydetti. Bu sene yüzde 1,5-2 artış sağlamalarının bile başarı olacağını dile getiren Ulusoy, ülkenin bir ateş çemberinde bulunduğuna dikkat çekti. 


SURİYE'DEKİ SAVAŞ BİZİ ETKİLİYOR 

"IŞİD'le bir alakamız yok" diyen Ulusoy, "Suriye hududuna Urfa yakın ama neredeyse istanbul'u savaşın içinde gösteriyorlar. Bunlar rakiplerin yaptığı uygulamalar. Suriye'deki savaş bizi oradan gelecek olanlar yönüyle etkiliyor. Ürdün'den gelecek olanları, Lübnan'dan gelecek olanları etkiliyor. Sağda Iran, solunda Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, yukarıda Kırım ve Ukrayna ile uğraşan Rusya, aşağıda Suriye, Irak, Lübnan ve bunların içinde Türkiye bir ateş çemberinin içinde 42 milyonu yakalamaya çalışıyor. Meslektaşlarımızın yine de başarılı olduklarına inanıyorum. Bu sene 43,5 milyon turist rakamını yakalayabiliriz" açıklamasında bulundu. 


LASTİĞİ BİZ PATLATMADIK, LASTİĞİ PATLATAN RUSYA 

Rus turist sayısındaki azalmanın altını çizen Ulusoy, "İngilizlerde, Amerikalılarda artış var. Bir tek Ruslarda düşüş var. Bu arabanın lastik patlatmasına benzer. Lastiği de biz patlatmadık. Lastiği patlatan başkası, yani Rusya'dır. Ekonomik krizin getirdiği nedenlerden dolayı maalesef Rusya pazarında yüzde 20Tik kaybımız var. Ama Alman pazarında yüzde 13 artışımız var. Ortadoğu pazarında artışımız var. Ben geçen seneki rakamı tutturacağımıza inanıyorum. Erken rezervasyonla kendi vatandaşlarımıza tatil yapma imkanı sunduk. Gayet başarılı şekilde devam ediyor, inanıyorum ki bu sene de yine geçen seneki rakamları yakalayarak belki biraz daha artış göstererek elde etmiş olacağız" diye belirtti. Antalya ve İstanbul gibi turizm bölgelerinde 50 bin yatağın devreye girdiğini hatırlatan Ulusoy, bunun da artışta düşüşler sağladığını savundu. Ulusoy, Arapların Türkiye'ye olan ilgisinin, Türkiye'nin Müslüman ve laik olmasının yanı sıra iklimsel özelliklerinden kaynaklandığını ve artarak devam ettiğini sözlerine ekledi. 


Dokuz Sütun







Geri Dön