18 / 04 / 2024

Turizmde Krizin Ekonomik Etkileri

Turizmde Krizin Ekonomik Etkileri

Turizm sektöründeki 'derin kriz' nedeniyle Türkiye'nin gelir kaybı 12 milyar doları aşarken bunun 3.8'inin devletin KDV ve SGK prim gelirindeki kaybı olacağı belirtildi.

Altın kahini İslam Memiş’ten çok kritik açıklamalar! “Ekonomik tufan geliyor” dedi ve ekledi!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, küresel çapta yaşanacak bir büyük ekonomik krizin başında olduğumuzu, bu yüzden dünya ülkelerinin merkez bankalarının son birkaç aydır altın ve gümüş stokladığını, martta da buna devam edeceklerini söyledi.

Pİyasa dehası İslam Memiş'ten ekonomik afet uyarısı!  Altın o tarihte dip yapacak!

İslam Memiş, global anlamda olacak bir büyük ekonomik krizin başında olduğumuzu, bu sebeple dünya ülkelerinin merkez bankalarının son ayları altın ve gümüş stokladığını, mart ayında da buna devam edeceklerini söyledi. 

Ekonomik kriz Elon Musk'ı da vurdu! Tesla için endişelendiren karar

Dünya genelinde yaşana ekonomik krizin Elon Musk'ın CEO'su olduğu Tesla'yı da vurdu. Reuters, Musk'ın Tesla çalışanlarının maaşlarında yüzde 10'luk kesintiye gideceğini ifade etti.

BM: Dünya en ciddi gıda, enerji ve ekonomik krizin eşiğinde

Birleşmiş Milletler 105 gün önce 24 Şubat Perşembe tarihinde başlayan Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle tüm dünyanın en ciddi gıda, enerji ve ekonomik krizin eşiğinde olduğunu açıkladı. Krizden dünyadaki hiçbir ülkenin etkilenmemesinin mümkün olmadığı ifade edildi.

Olaf Scholz: Olası bir ekonomik krize milyarlarca avro ile karşı koyabiliriz!

Almanya Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Olaf Scholz: "Almanya ve Avrupa'da ekonomik krizin patlak vermesi durumunda bu krize milyarlarca avro ile karşı koyabilecek durumdayız"dedi.

Ruslar ekonomik krizin devam ettiğini düşünüyor!

Rusya’da yapılan bir araştırmaya göre, halkın önemli bir kısmı ekonomik krizin devam ettiğini ve en az 2 yıl daha devam edeceğini düşünüyor.

Moskova Moscow City projesi ekonomik krizden etkilendi!

Moskova'da büyük ses getirerek inşa edilen gökdelenler projesi Moscow City ekonomik krizin etkilerini derinden hissediyor. Emlak fiyatlarının ciddi şekilde düştüğü kriz döneminde bile Moscow City'de ki daire ve ofislerin birçoğu boş.

Turizmde hedef turist sayısını yüzde 5.5 arttırmak!

Çevre ülkelerde yaşanan bir takım sorunlar, Rusya ve Avrupa'da yaşanan ekonomik kriz, çeşitli terör olaylarını bahane ederek körüklenmeye çalışılan İslamafobi'ye rağmen Türkiye turizmde yine bir rekora imza attı.

Yunan adaları turizmde Ege kıyılarının en büyük rakibi oldu!

Ekonomik krizden etkilenen Yunan adalarında tatilin ucuzlaması ve geçişlerin kolaylaşması, Ege kıyılarındaki turizm bölgelerini olumsuz etkiledi.Yunan adaları turizmde Ege kıyılarının en büyük rakibi oldu.

Doğu Karadeniz turizmde altın dönemini yaşıyor!

Muhteşem doğası ile tarih, inanç ve alternatif turizm zenginliği bakımından son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği Doğu Karadeniz, ağırlanan turist sayısı ve sağlanan ekonomik girdiyle adeta turizmde altın yılını yaşıyor.

Türkiye turizmde kısa zamanda zoru başardı!

Türkiye, 1982' de turizm alanında başlattığı yatırım hamlelerini 2000' li yıllarda arttırarak dünya turizminde söz sahibi ülkeler arasına girmeyi başardı.Türkiye turizmde kısa zamanda zoru başardı...

Ekrem Demirtaş: İzmir termal turizmde lider oyuncu olmalı!

ürkiye'deki bin 300 civarında bulunduğu tahmin edilen termal kaynağın 410 adedinin sıcaklığı ve debisi ile turizm açısından ön plana çıktığını belirten Demirtaş, "İzmir termal turizmde lider oyuncu olmalı" dedi

Dünya Ekonomik Forumu toplantısı İstanbul'da yapılacak!

Dünya Ekonomik Forumu'nun "Gelecekteki Bölgesel Kalkınma için Kaynakların Ortaya Çıkarılması" başlıklı özel toplantısı 28-29 Eylül 2014 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek. Toplantı, 70'i aşkın ülkeden, 500'ün üzerinde önemli ismi İstanbul'da bir araya

Turizmde Krizin Ekonomik Etkileri Haberi

Turizmde Krizin Ekonomik Etkileri

Rusya pazarının mayıs ayı rakamlarına göre, turist kaybı yüzde 90'lara ulaşırken, Avrupa pazarındaki kaybm da yüzde 58'leri bulması nedeniyle, Antalya'da 60'a yakın sektör bu durumdan etkilendi. 

Turizm araştırma şirketi Turizmdatabank'ın 'Turizmde Krizin Ekonomik Etkileri Araştırması Raporu'na göre, krizde tüm sektörler olumsuz etkilenecek. 

Rapora göre, turizm sektöründen kaynaklı gelir kayıpları 12 milyar dolara yaklaşıyor. Bu gelir kaybının yüzde 32'si ise devletin vergi kaybı olacak. Turizmde yaşanan krizin yaratacağı ekonomik kayıplar yalnıza özel sektörle sınırlı değil. Tahminlere göre devletin gelir kaybı 3.8 milyar doları bulacak. 

Türkiye'nin turizm kaynaklı gelir kayıpları 12 milyar doları aşacağı belirtilen raporda şu görüşlere yer verildi: "Oluşacak ekonomik kaybm 8,07 milyar doları özel sektörün olurken, devletin uğrayacağı zarar da 3,8 milyar dolar düzeyinde. Devletin, turistlerin ve turizmin Türkiye'de satm aldıkları...