24 / 04 / 2024

Türk inşaat ve gayrimenkul sektörü

Türk inşaat ve gayrimenkul sektörü

Bu yıl 6’ncı kez düzenlenen İnşaat ve Konut Konferansı 300’ü aşkın sektör temsilcisini bir araya getirdi. Konferansta konuşan Ceylan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ceylan, inşaat sektörünün geleceğe emin adımlarla yürüdüğü söyledi. 

Three Sun İnşaat sermayesi ne kadar?

Büyüyen Türk inşaat ve gayrimenkul sektöründe yeni şirketlerin sayısı her geçen gün artıyor. Adeta cazibe merkezi olan sektör, farklı kollardan yatırımlar almaya da devam ediyor.

İnşaat şirketleri tek tek iflas ediyor! Sırbistan'da bir Türk inşaat şirketi daha battı!

Forbes Sırbistan'ın geçtiğimiz günlerde hakkında açıklama yaptığı Kronos şirketiyle bağlantılı Türk inşaat şirketi Juno inşaat iflas etti.

Türk inşaatçıları 135 ülkede 492.6 milyar dolarlık projeye imza attı!

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Türk inşaat firmalarının bugüne kadar 135 ülkede 492,6 milyar dolar değerinde proje üstlendiğini açıkladı.

Türk inşaat şirketlerinin konut projelerinde en gözde pazarı ABD!

Türk inşaat şirketleri konut projeleri için rotayı ABD'ye çevirdi. Türkiye'deki inşaat sektöründeki yavaşlama şirketleri başka pazarlara yönlendirdi.

Bakan Ömer Bolat: Türk inşaat sektörü 430 milyar dolarlık hacme ulaştı!

Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödülleri Töreni'nde konuşan Ticaret Bakanı Bolat, Türk inşaat sektörünün, bölgesinde lider ve küresel inşaat piyasasında önemli bir aktör konumuna geldiğini belirterek, 20 yılda 430 milyar dolarlık hacme ulaştığını söyledi.

Tıtancons İnşaat Ve Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Tıtancons İnşaat Ve Mühendislik Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Faruk Emre Gülden tarafından kuruldu.

Güneşyüz Yalıtım İnşaat Ve Turizm Limited Şirketi Kuruldu!

Güneşyüz Yalıtım İnşaat Ve Turizm Limited Şirketi Büyükçekmece'de Hakan Güleryuz tarafından kuruldu!

Yurt dışında öne çıkan Türk inşaat şirketleri belli oldu!

Yurt dışında kurulu en büyük 50 Türk şirketi belli. Peki yurt dışında kurulu en büyük Türk inşaat şirketleri hangileri? İşte o şirketler...

İlham Aliyev'den Türk inşaat şirketlerine ilişkin açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin kardeş şehri olarak nitelendirilen Azerbaycan Şuşa'ya gitti. Burada Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. İlham Aliyev Türk inşaat şirketlerine ilişkin açıklama yaptı.

Türk inşaat firmaları, Sırbistan'daki projelerde yer alacak!

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy yaptığı açıklamada, Sırbistan İnşaat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile iş birliği ile hayata geçirilecek olan projelerde Türk inşaat firmalarına yer verileceğini söyledi.

Gökan Zeybek'ten inşaat ve turizm sektörü açıklaması!

Kovid-19 salgını tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkiledi. Kapanmalar ve kısıtlamalar nedeniyle birçok sektör zorluklarla karşılaştı. Peki inşaat ve turizm sektörleri salgından nasıl etkilendi?

Türk inşaat firmalarından Kazakistan'a yatırım!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ile telefonda görüşme gerçekleştiren Kazakistan Senato Başkanı Maulen Ashimbayev, Türk inşaat firmalarının katkıları ile Kazakistan'da inşaat faaliyetlerinin hızla devam ettiğini dile getirdi.

Türk inşaat sektörüne Çekya'da yatırım çağrısı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Türk inşaat sektörünün, Çekya'da önemli işler hayata geçirilebileceği belirtildi.

Hisar İnşaat, Kale Yalıtım İnşaat ve 4 Kar Turizm İnşaat'ın kesin mühleti uzatıldı!

Hisar İnşaat, Kale Yalıtım İnşaat ve 4 Kar Turizm İnşaat tarafından adi konkordatodan kaynaklanan davada kesin mühlet süresü 20 Mayıs 2021'den itibaren 6 ay süreyle uzatıldı. 

Türk inşaat ve gayrimenkul sektörü Haberi

Türk inşaat ve gayrimenkul sektörü

Türk inşaat ve gayrimenkul sektörünün en önemli buluşma platformlarından biri olan  İnşaat ve Konut Konferansı'nın 6'ncısı düzenlendi. 300’ü aşkın sektör temsilcisini bir araya getiren konferansta katılımcılara seslenen Ceylan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ceylan, konut sektörünün Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olduğunu ve 250 farklı yan sektörü beslediğini söyledi. 

 

“Türkiye, dünya inşaat sektöründe ikinci sırada… Neden 1. olmayalım?”

Gayrimenkul sektörünün 250 farklı yan sektörü beslediğinin altını çizen Ceylan, sektörün geçtiğimiz yıla göre yüzde 6,5 büyüme gösterdiğini ve bu büyümenin olumlu okunması gerektiğini belirtti.

Ceylan, “İnşaat sektörü, 2016 yılından itibaren her yıl bir önceki yıla oranla rekor kırarak yoluna devam etti. Ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörü, kentsel dönüşüm projeleriyle gelişti, çok büyük marka konut projeleri yükselmeye başladı. Biz Türkiye inşaat sektörü olarak Afrika’da yol,...