19 / 04 / 2024

türk mermer ihracatı

türk mermer ihracatı

İtalya Mermer Makineleri Üreticileri Konfederasyonu Başkanı Marabelli, Türk mermer ihracatçılarını uyardı. Düşük fiyat politikası nedeniyle birkaç yıl içinde maliyet kurtarılamayacağı için üretimin durma noktasına gelebileceği belirtti.

Türk mermercilere İtalya'dan uyarı!

İtalya Mermer Makineleri Üreticileri Konfederasyonu Başkanı Marabelli, ''Türk mermer ihracatçılarının uyguladığı düşük fiyat politikası nedeniyle üretim durma noktasına gelebilir'' açıklamasında bulundu.

Erol Efendioğlu: Türkiye'nin petrolü mermer!

Maden ihracatında 2023 yılı hedefini 15 milyar dolar olarak belirleyen Türkiye, 8 milyar dolarlık satışı 53 kalem madenden, kalan 7 milyar doları ise mermer ve doğal taştan bekliyor....

Dünyaca ünlü ekonomist Robin Brooks'tan Türk Lirası açıklaması! Adil değeri 21 TL! 

Dünyaca ünlü ekonomist Robin Brooks, Türk Lirası'nın adil değerinin 21 TL olduğunu açıklayarak bu durumun şaşırtıcı gelebileceğini ancak ihracat ve ithalattaki değişimlere odaklanmanın önemli olduğunu vurguladı.

Türk çayı ihracatından 17,2 milyon dolarlık kazanç!

Türkiye'den ocak-temmuz döneminde gerçekleştirilen çay ihracatı 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 30 yükselerek 17 milyon 182 bin 55 doları buldu.

Türk ürünleri için kritik adım! Yüzde 1,5'tan yüzde 10'a yükseltildi

Ticaret Bakanlığı e-ihracatın, genel ihracattaki payının yüzde 10'a çıkarılması hedefiyle ilgili bir açıklama yayınladı. Türk ürünlerinin ve markalarının dünyaya tanıtılmasında gerekli desteğin verileceği ifade edildi.

Türk balı ihracatı 4 ayda 13,5 milyon dolara ulaştı!

Türkiye'den 4 aylık döneminde yapılan bal ihracatı 13 milyon 468 bin doları buldu. 

Türk çayı ihracatı 2023'ün ilk 4 ayında 11,3 milyon doları aştı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'den 2023 yılının ocak-nisan döneminde yapılan çay ihracatı yüzde 39 arttı ve 11 milyon 365 bin 591 dolar oldu.

Türk iş dünyasının duayen ismi Yaşar Holding’in kurucusu Selçuk Yaşar vefat etti

Türk iş dünyasının sevilen isimleri arasında yer alan ve Türkiye ekonomisine üretim ve ihracat potansiyeli ile önemli katma değerler sağlayan ünlü iş insanı vefat etti.

Türk şirketinden dev hamle! NATO'nun ihalesini aldı

STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ, Türk savunma sanayisinin yazılım alanındaki en önemli ihracat başarısında birini gerçekleştirdi. İşte tüm detaylar...

Türkiye'nin su ürünleri ihracatında çipura, levrek ve Türk somonu zirveye oturdu! Balık hal fiyat listesi 17 Ocak 2023

Rusya Federasyonu başta olmak üzere 96 ülkeye gerçekleştirilen su ürünleri ihracatı, geçen yıla oranla miktarda yüzde 4, değerde yüzde 17 arttı. Peki İstanbul Balık halinde çipura, levrek ve Türk somonu ne kadar? İşte detaylar...

Türk halıcılardan ihracat rekoru! Tam 2 milyar 755 milyon dolar gelir!

Türk halı ihracatçıları,  açıklanan rakamlara göre ihracattan 2022 yılında 2 milyar 754 milyon 757 bin dolar gelir elde etti.

Türk zırhlısı Yörük 4x4 direksiyonu kırdı!

Türk savunma sanayisinin dört ülkeye ihracat başarısı elde eden zırhlı aracı Yörük, ilk kez sergilenmiş olan sağdan direksiyonlu versiyonu ile birlikte yeni ihracata hazırlanıyor. İşte detaylar…

Türk Lirası ile ihracatta rekor artış!

Türk lirası ile ihracat, eylül ayında geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 182 yükselerek 16 milyar 30 milyon TL’ye yükseldi.

Türk lirasıyla ihracat ağustosta geçen seneye göre yüzde 109 arttı!

Türk Lirası ile ihracat yapılan ülke sayısı 164, ihracat yapan firma sayısı ise 6 bin 439 oldu. Türk lirasıyla ihracat ağustosta geçen seneye göre yüzde 109 arttı. İşte haberin devamı..

Türk yapı malzemelerinden yılın ilk on ayında 25,9 milyar dolarlık ihracat!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türk yapı malzemeleri sektörü yılın ilk on ayında 25,9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

türk mermer ihracatı Haberi

türk mermer ihracatı

İtalya Mermer Makineleri Üreticileri Konfederasyonu, İtalya’da sektörün tüm bileşenlerini temsil eden en büyük örgüt. Yıllık 4.3 milyar eroluk büyüklükteki ekonomiyi temsil ediyor. Bunun 3.2 milyar euroluk kısmı ihracattan oluşuyor. Bu ihracatın en büyük 3 müşterisinden biri de Türkiye olduğu için İtalyan mermer teknolojileri üreticileri, buradaki doğaltaş sektörünü yakından takip ediyor.


Doğaltaş sektöründe dünyanın en büyük teknoloji üreticilerini temsil eden İtalya Mermer Makineleri Üreticileri Konfederasyonu Başkanı Flavio Marabelli, Türkiye’nin doğaltaş sektörünün dışarıdan fotoğrafını çekti.


İtalya’nın doğaltaş işleme makineleri ihracatında Türkiye’nin yıllardır hep ilk 5 büyük pazar arasında yer aldığını söyleyen Marabelli, “Türkiye’nin mermer sektöründe kaydettiği sıçramada İtalyan teknolojisine ağırlık vermesinin de büyük katkısı var. Türkiye’de de mermer makinelerini üreten firmalar var ama bunlar teknolojik olarak daha basit. Türkiye’deki büyük mermer üreticileri yeni...