25 / 04 / 2024

türk müteahhitlik yatırımları 2021

türk müteahhitlik yatırımları 2021

GYODER 21. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda konuşan Bakan Kurum, ''Dünyanın en büyük 250 müteahhidi listesinde Türkiye, Çin'den sonra 44 müteahhidimizle ikinci sırada yer alıyor'' dedi. 

Türk inşaat sektörü uluslararası pazarda marka haline geldi!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Türk inşaat sektörünün uluslararası pazarda marka haline geldiğinin altını çizdi. Yenigün, yurt dışında yıllık 20 milyar dolar, orta vadede ise 50 milyar doların üzerinde proje üstlenme hedefini koruduklarını söyledi.

Türk inşaat sektörü yeni pazarlara açılıyor!

2021 yılına umutla başlayan Türk inşaat sektörü, yeni pazarlara odaklanacak. Bunlar arasında en dikkat çeken ise Balkanlar ve Avrupa’daki eski Doğu Bloku ülkeleri oldu. Türkler, coğrafyanın bir çok ülkesinde yeni şantiyeler kuracak...

Engısolutıon Mühendislik Yatırımları Limited Şirketi kuruldu!

Engısolutıon Mühendislik Yatırımları Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 300 bin TL sermaye bedeli ile Beytullah Bilgin tarafından kuruldu.

Türk müteahhitler, yurt dışında 13 milyar dolarlık iş üstlendi

Bu yılın ocak-eylül döneminde Türk müteahhitlik sektörünün yurt dışında üstlendiği proje miktarı ortalama 13 milyar dolar oldu.

Türk müteahhitlerin ilk 9 ayda yurt dışında üstlendiği proje tutarı 13 milyar dolara dayandı!

Türk müteahhitlik sektörünün ocak-eylül döneminde yurt dışında üstlendiği projelerin bedelleri 13 milyar dolar seviyesine yaklaştı. İşte detaylar...

Türk iş adamları yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı!

Yabancıların doğrudan yatırımı azalırken, Türk sermaye göçü artmaya devam ediyor. İlk yedi ayda doğrudan yabancı yatırımlar yüzde 17 azalarak 3,2 milyar dolar olurken, doğrudan yatırıma giden Türk sermayesi ise yüzde 7 artarak 3,1 milyar dolara çıktı.

Müteahhitlik sektörü ocak-temmuz döneminde 120 proje üstlendi!

Türk müteahhitlik sektörü, 1972 yılından bu yılın temmuz sonuna kadar 134 ülkede 482 milyar dolar değerinde 11 bin 768 projeyi hayata geçirdi.

Türk müteahhitlerden yurt dışı çıkarması! İş miktarı 6,5 milyar dolara ulaştı!

Yılın ilk 5 aylık döneminde üstlendikleri proje tutarını 6,5 milyar dolara çıkaran Türk müteahhitlik sektörü, bu dönemde 96 farklı projeye başladı.

Türk müteahhitler yurt dışında 5 ayda tam 6,5 milyar dolarlık iş üstlendi!

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türk müteahhitlik sektörünün ocak-mayıs 2023 döneminde yurt dışında üstlendiği proje tutarı 6,5 milyar dolar şeklinde oldu.

Türk müteahhitler yurt dışında 4,1 milyar dolarlık proje üstlendi!

Ticaret Bakanlığı verilerine göre Türk müteahhitlik sektörü  yılın ilk çeyreğinde yurt dışında toplamda 4,1 milyar dolarlık proje üstlendi. 

Türkiye'deki fon yatırımları büyüklüğü rekor kırdı! 514,8 milyar TL'nin yüzde 98,5'i yerli yatırımcıların!

Türkiye'deki fon yatırım büyüklüğü rekor kırdı. 514,8 milyar Türk Lirası ile rekora koşan fon büyüklüğünün yüzde 98,5'ini yerli yatırımcıların portföyü meydana getirdi. İşte ayrıntılar...

Türk müteahhitler Ukrayna'da savaşın yaralarını saracak! 

Altyapı Bakan Yardımcıları Anna Yurchenko ve Mustafa-Masi Nayyem başkanlığındaki Ukrayna Heyeti, Türkiye Müteahhitler Birliği’nin (TMB) ev sahipliğinde Türk müteahhitlik ve teknik müşavirlik firmalarıyla görüştü. TMB Başkanı Eren, Türk müteahhitlerin, Ukrayna'nın yeniden inşası konusunda en doğru te

EnerjiSA zirveyi bırakmıyor! Elektrik dağıtım yatırımlarında hala lider

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’nin (ELDER) hazırlamış olduğu 2021 Sektör Raporu’na göre; Toroslar EDAŞ 2021 yılında 1 milyar 486, 2 milyon Türk Liralık yatırım ile Türkiye’deki 21 elektrik dağıtım şirketi arasında en çok yatırım yapmış olan şirket oldu.

Türk müteahhitlik firmalarının yurt dışı pazarına girmesinin önü açılıyor!

Türk müteahhitlik sektöründe yeni gelişmeler yaşanıyor. Sektörün, geleneksel pazarlar dışındaki ABD, Brezilya, Nijerya, Vietnam ve Endonezya gibi uzak ülke pazarlarına da girmesi için adımlar atılıyor. işte haberin detayları…

Türk kripto para yatırımcıları hangi para birimine, neden yatırım yapıyor? 

Türk kripto para yatırımcılarının en çok tercih ettikleri kripto para birimleri ise sırasıyla Bitcoin, Ethereum ve Bloktopia olduğu belirtildi. İşte detaylar...

türk müteahhitlik yatırımları 2021 Haberi

türk müteahhitlik yatırımları 2021

Sarıyer'de düzenlenen Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) 21. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, önemli açıklamalarda bulundu. 

Kurum, son 300 yıldır şehirleşmede yaşanan büyümeyle doğru orantılı olarak şehirlerin nüfus yoğunluğunda da büyük artışlar yaşandığını söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; 2050 yılına gelindiğinde dünya nüfusunun üçte ikisinin şehirlerde yaşayacağından bahseden Kurum, Birleşmiş Milletler raporları sonuçlarına bakıldığında dünya nüfusunun son 60 yılda 4,5 milyar artarak yaklaşık 7,6 milyara ulaştığından bahsetti. Bu yükselişin 2030'da 8,6 milyar, 2050 yılında ise 9,8 milyar olacağını düşündüğünden bahseden Kurum, Türkiye nüfus yoğunluğunun 2100'de 101 milyon olacağını vurguladı. 

Bakan Kurum, "Bu durumun bizlere söylediği çok önemli realiteler var. Nedir bunlar? Şehir merkezleri ve çeperlerinde barınma ihtiyacı artacak, yeni...