19 / 04 / 2024

Türkiye 2. el konut fiyat endeksi

Türkiye 2. el konut fiyat endeksi

REIDIN emlak endeksi 2. el konutlar fiyat endeksleri ve REIDIN - GYODER yeni konut fiyat endeksi 2015 Nisan ayı sonuçları raporu yayınlandı.

En çok satılan ikinci el otomobil markaları belli oldu! O marka bayrağı devretti! 

En çok satılan ikinci el otomobil markaları peş peşe açıklandı. Türkiye 2. el çevrim içi araç pazarında geçen ay en çok tercih edilen marka Volkswagen oldu.

İkinci el çevrim içi otomobil pazarında fiyatlar yüzde 2,6 düştü! Araç alacaklar şimdi bakın! 

Türkiye ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında Eylül 2023'te 141 bin 508 adet satış olurken, fiyatlar aylık bazda yüzde 2,59 geriledi. İşte detaylar...

İkinci el online araç pazarında Ağustos'ta en çok satılan markalar açıklandı!

İkinci el online araç pazarında Ağustos'ta en çok satılan markalar belli oldu. Türkiye 2.el online araç pazarında geçen ay Volkswagen en çok tercih edilen marka olurken, model bazında binekte en çok Clio, hafif ticaride de Doblo satıldı.

İkinci el online oto pazarı hareketlendi! İlana çıkan her 10 araçtan 3 tanesi satıldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye 2. el online binek ve hafif ticari araç pazarında satışlar, Ağustos'ta geçen senenin aynı ayına göre yaklaşık olarak yüzde 1 artış göstererek, 125 bin 935 adet şeklinde oldu.

Renault Grup, Renew ile Türkiye'de 'fabrika çıkışlı ikinci el araç' satışını başlatıyor!

Renault Grup, Renew ile Türkiye'de "fabrika çıkışlı ikinci el araç" satışına imza atıyor. Buradan çıkan ikinci el otomobiller 2 yıl garantiye sahip olacak. 

2. el online oto pazarında Nisan ayında satışlar yüzde 10 azaldı!

Indicata'nın ikinci el online pazar raporundan derlenen bilgilere göre, Türkiye 2. el online binek ve hafif ticari araç pazarında satışlar, Nisan ayında geçen senenin aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 10 azaldı ve 172 bin 450 adet şeklinde oldu.

Yurt dışında çalışmak isteyenlere büyük müjde! Almanya Türkiye’den 2 milyona yakın çalışana kapılarını açıyor!

Yurt dışında çalışmak isteyenlerin beklediği müjde geldi. Almanya Türkiye’den 2 milyona yakın çalışana kapılarını açacağını açıkladı. Peki Almanya hangi pozisyonlar için işçi alacak? Almanya işçi alımında son durum ne? İşte merak edilen soruların yanıtları...

2. el otomobil almak isteyenler dikkat! Taşıt kredilerinde bir ilk! 400.000 TL’ye varan kredi ve esnek ödeme imkanı!

Vakıfbank, 2. el otomobil almak isteyen vatandaşlar için başlattığı ¨2. El Taşıt Kredisi Kampanyası¨ ile müşterilerine 48 aya varan vade seçenekleriyle kredi imkanı sunuyor. İşte detaylar...

İkinci el araç alamıyorum diye üzülenler dikkat! Fransız otomobil devi Renault Türkiye için müjdesini açıkladı

Renault Group Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Hakan Doğu, Türkiye’de ikinci el araç için yeni bir proje hazırladıklarını açıkladı.

Otomobil devi açıkladı, piyasalar buz kesti! Fabrika çıkışlı 2. el dönemi mi başlıyor?

Renault Group Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Hakan Doğu yaptığı açıklamada Türkiye'de yenilenmiş araç (fabrika çıkışlı 2. el) satma konusuyla ilgili araştırmalar yaptıklarını dile getirerek, "Şu anda bunun üzerinde çalışıyoruz. Son aşamalara geldik, inşallah onu Türkiye'de lanse ederiz." diye konuştu

Toyota Türkiye 2 bin 500 personel alacak! Lise mezunu herkes hemen başvurabilir! Toyota iş ilanı başvuru şartları neler?

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Toyota Türkiye lise mezunu personeller alacak. İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

2022'de Türkiye'nin en ucuz sıfır otomobili hangisi? Fiyatına inanamayacaksınız

Otomobil fiyatları aldı başını gidiyor. Sıfır otomobiller de 2. el otomobiller de günden güne daha da pahalı hale geliyor. Durum böyle olunca vatandan ucuz otomobil arayışına girdi. İşte Türkiye'nin en ucuz sıfır otomobili... Üsteli fiyatı sadece 127 bin lira.

Türkiye'de 2 milyon 113 bin 81 tarım arazisi ipotekli!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafıncan açıklanan Ocak 2022 verilerine göre, Türkiye'de 2 milyon 113 bin 81 tarım arazisi sahibinin yaklaşık 4 milyon hektarlık verimli tarım arazisini bankalara ipotek ettirdiği belirlendi. İpotek tutarı 3 trilyon TL olarak açıklandı.

Türkiye 2. el konut fiyat endeksi Haberi

Türkiye 2. el konut fiyat endeksi

REIDIN EmlakEndeksi 2.El Konutlar Fiyat Endeksleri 2015 Nisan Ayı Sonuçları

Nedir?

Mortgage Uzmanı Garanti'nin desteğiyle REIDIN tarafından Türkiye'nin nüfus yoğunluğu bakımından en büyük ve en çok konut kredisi kullandırılan 62 ilinde ikinci el konutları kapsayan aylık olarak hem kiralık hem satılık fiyat değerlerini gösteren gösterge endekstir.


Metodoloji

REIDIN Emlak Endekslerinin hazırlanmasında "sınıflandırılmış birim değere dayalı konut fiyat endeksi" (Stratified Residential Property Price Index) yöntemi uygulanmaktadır. Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli için hazırlanan endeks değerlerinde baz dönem Haziran 2007 (Haziran 2007=100); diğer 55 ilde ise baz dönem Ocak 2012 (Ocak 2012=100) olacak şekilde Laspeyres formülü kullanılarak hesaplanmaktadır.


Kapsam

REIDIN Emlak Endeksleri 62 il, 221 ilçe ve 1083 mahalleyi kapsamaktadır.

Yönetici Özeti:

Nisan ayında 30 Büyükşehir'in tamamını kapsayacak nitelikte hazırlanan 2012 Ocak=100 temel yıllı Türkiye Kompozit...