23 / 04 / 2024

türkiye alt yapı projeleri

türkiye alt yapı projeleri

Dünyanın dört bir tarafından en iyi altyapı projelerinin tanıtıldığı 13. Küresel Altyapı Liderleri Forumu'nda, Türkiye de ulaştırma alanındaki altyapı projeleriyle yer aldı.

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

2023 yılında yabancıların Türkiye’de yapılan 40 bin 297 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 18’nin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

Japon deprem uzmanı yine uyardı: Türkiye'deki yapıların yüzde 50'sinin yenilenmesi gerekli

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye için kentsel dönüşüm uyarısında bulunarak açıklama yaptı. Buna göre, Moriwaki, Türkiye'deki yapıların yüzde 50'sinin yenilenmesi gerektiğini kaydederek, "Bunun için Japonya'dan 2 firmayı Türkiye'ye getirttim." diye konuştu. İşte ayrıntılar...

Türkiye’de yapı direncini sağlamanın maliyeti 1,2 trilyon dolar!

Dünya Bankası’nın Türkiye direktörü, Türkiye'deki yapıların direncini sağlamak için 1,2 trilyon dolar maliyetinin olduğunu kaydetti.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası açıkladı! Bu sene Türkiye'ye yapılan yatırımlar 2,5 milyar Euro'yu aşacak!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso, Türkiye'de bu yılki yatırımlarının 2,5 milyar Euro'yu aşacağını belirtti.

Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’i güvenli değil: Alan bazlı kentsel dönüşüm yapılmalı!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Kentsel Dönüşüm Komisyon Başkanı Dr. Nihat Şen, Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’inin güvenli olmadığına dikkat çekti ve kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Türkiye altın listesine adını altın harflerle yazdırdı! 

Altın ülkeleri sıralamasında Türkiye, dünya dördüncüsü olarak adını listeye altın harflerle yazdırdı. Hem talep hem de rezervler açısından ABD ilk sırada yer alırken bir yıl içinde ons başında en yüksek fiyat artışı Türkiye’de oldu.

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

Türkiye'den yapılan çay ihracatı yüzde 52 artarak 14,9 milyon dolar oldu!

Açıklanan son dakika rakamlara göre, Türkiye'den ocak-mayıs döneminde gerçekleştirilen çay ihracatı geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 52 arttı, 14 milyon 890 bin 518 dolara ulaştı.

Ünlü ekonomistten kritik Türkiye yorumu! 'Türkiye kalıcı olarak siliniyor'

Uluslararası Finans Enstitüsü Başekonomisti Robin Brooks, Türkiye'de yapılan seçimlerin arkasından kıymetini süratli bir halde kaybeden Türk Lirası hakkında değerlendirmeler yaptı. Brooks, Türkiye'nin Arjantin'nin yolunda olduğunu ve bu durumun "üzücü" olduğunu söyledi.

Türkiye'nin İsviçre'den yaptığı altın ithalatı yüzde 75 düştü!

Türkiye'nin İsviçre'den yaptığı altın ithalatında Mart ayında da gerileme meydana geldi. Mart'ta İsviçre'den yapılan altın ithalatı yüzde 75 düşüşe geçti. 

Dünya Bankası o miktarı açıkladı! İşte Türkiye’deki yapıların güvenli hale gelmesi için gerekli para!

Deprem felaketinden sonra Türkiye’de yapıların durumu bir numaralı gündem maddesi oldu. Başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde yüzbinlerce binanın depreme dayanıklı hale getirilmesi gerçeği yeniden su yüzüne çıktı. Peki ülke genelinde binaları güvenli hale getirmek için toplam ne kadar para gerek

Putin'den Türkiye ile ilgili dikkat çeken 'alt yapı' açıklaması!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'nin önemli bir doğal gaz alt yapısı olduğunu belirterek, Avrupa'daki tüketicilere gidecek doğal gazın fiyatının türkiye'de kurulması planlanını merkezden belirleneceğini söyledi.

Türkiye dokuz ayda 9,3 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırım aldı!

Türkiye'ye yapılan Uluslararası Doğrudan Yatırımlar (UDY) bu yılın dokuz ayında 9.282 milyon ABD Dolarına ulaştı.

türkiye alt yapı projeleri Haberi

türkiye alt yapı projeleri

Her yıl dünyanın dört bir yanında milyar dolarlık altyapı projelerinin masaya yatırıldığı Küresel Altyapı Liderleri Forumu'nda, bu sene Türkiye'nin de ulaştırma alanındaki altyapı projeleri yabancı yatırımcılara tanıtıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, pek çok alandaki altyapı çalışmalarını son sürat sürdüren Türkiye, hayata geçirdiği altyapı projeleriyle küresel arenada da ilgi çekmeye devam ediyor.

Özellikle ulaştırma ve altyapı alanlarındaki altyapı yatırımlarıyla dikkati çeken Türkiye, bu alanlardaki uzmanlığını uluslararası platformlara da taşımaya devam ediyor.

Türkiye'nin ulaştırma projeleri yabancı yatırımcılara anlatıldı 


Her sene dünyanın dört bir yanından en iyi altyapı projelerinin tanıtıldığı ve bu yıl 13'üncüsü gerçekleştirilen Küresel Altyapı Liderleri Forumu'nda, Türkiye de ulaştırma alanındaki altyapı projeleriyle yer aldı.

Ülkelerin altyapı projelerinin masaya yatırıldığı forum, yeni tip koronavirüs nedeniyle bu yıl ilk kez sanal ortamda düzenlendi. Sektör...