25 / 04 / 2024

türkiye arazi kiralama

türkiye arazi kiralama

Türkiye, tarımsal üretimin yetersizliğinin önümüzdeki dönemin en önemli sorunları arasında yer alması nedeniyle ‘tarım arazisi kiralama’ planını genişletmek için düğmeye bastı.

Türkiye’de 0 TL ile arazi sahibi olmanın yolu!

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin şimdi de 'Türkiye’de 0 TL ile arazi sahibi olmanın yolu'nu açıkladı. İşte Murat Gültekin'in o paylaşımı...

Ağaoğlu ÇekmeköyPark AVM’yi ECE Türkiye'nin yöneteceği açıklandı...

Ağaoğlu Şirketler Grubu ile ECE Türkiye arasında stratejik bir işbirliğine imza atıldığı belirtildi. Bu doğrultuda da Çekmeköy’de bu senenin son çeyreğinde faaliyete geçecek olan Ağaoğlu ÇekmeköyPark AVM’nin konsept optimizasyonu ve kiralama ile uzun dönemli yönetimini ECE Türkiye yürüteceği açıklan

Yabancılar Türkiye'den hangi yılda kaç metrekare arazi aldı? Rakamlar her geçen gün katlanıyor!

Türkiye'de yabancılara yapılan arazi satışlarına ilişkin rakamlar her yıl açıklanıyor. Peki yabancılar hangi yılda kaç metrekare arazi aldı? En çok hangi ülke vatandaşları gayrimenkul alıyor? İşte o rakamlar...

2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü kiralama performansı! ECE Türkiye 152 sözleşmeye imza attı!

Alışveriş merkezi yönetimi, proje geliştirme, kiralama, mimari ve konsept planlama, bütçeleme ile finansal ve hukuki hizmetlerin tümünü aynı çatı altında sunan ECE Türkiye,  2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü bir kiralama performansı sergiledi.

Borsa İstanbul’dan Coca Cola, Ülker ve Türkiye Sigorta kararı

BİST, VİOP'ta işlem görmekte olan Ülker, Coca Cola İçecek, İş Finansal Kiralama, Alkim Kimya ve Türkiye Sigorta pay vadeli işlem sözleşmelerinde yeni vade aylarının işleme açılmaması yönünde karar verildi. Öte yandan BIST 100 endeksi toplam işlemleri hacmi 72,5 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Türkiye 10 ülkeden arazi kiralayacak!

Türkiye, tarımsal üretimin yetersizliğinin önümüzdeki dönemin en önemli sorunları arasında yer alması nedeniyle ‘tarım arazisi kiralama’ planını genişletmek için düğmeye bastı.

Türkiye Petrolleri, Lüleburgaz'daki akaryakıt istasyonunu kiraya verecek!

Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdürlüğü, Kırklareli Lüleburgaz Dere Mahallesi'nde yer alan akaryakıt istasyonu için kiralama ihalesi düzenliyor.

Ali Ağaoğlu: Bill Gates gayrimenkul alsa Türkiye’nin marka değeri yükselir!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Sadi Özdemir, bugünkü köşesinde Bill Gates'in Türkiye'deki arazi arayışını kaleme aldı. İşte Sadi Özdemir'in 'Bill Gates, Türkiye’de çiftlik kursa bizim gençler tarıma ilgi duyar mı?' başlıklı yazısı...

Türkiye'den gayrimenkul alan yabancılar TBMM'de!

2015 ile 2021 Ağustos tarihleri arasında Türkiye'den gayrimenkul, arazi ve şirket satın alan ve vatandaşlık kazanan yabancı uyruklu kişilere ilişkin soru önergesi sunuldu. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, sorularının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanmasını talep etti. 

Türkiye Otobüsçüler Konseyi'nden arazi tahsisi açıklaması!

Türkiye Otobüsçüler Konseyi, sektörün İstanbul Anadolu Yakası'ndaki otogar ihtiyacını karşılayacak çözüme yaklaşıldığını dile getirdi. 

Türkiye’nin 12 ilinde yer alan araziler özelleştiriliyor!

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Türkiye’nin 12 ilindeki mülkiyeti kamuya ait arazilerin özelleştirilmesine karar verildi. Resmi Gazete’de yayımlanan kararda Türkiye Şeker Fabrikaları’na ait araziler de bulunuyor. Muğla Datça'daki korunacak doğal alan ilan edilen arazi de özelleştirme kapsamına alındı.

Türkiye'den gayrimenkul alan yabancılar meclis gündeminde!

2015-2021 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul, arazi ve şirket satın alan yabancılar ve vatandaşlık kazanan yabancı uyruklu kişi sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Enterprise Türkiye Şubat'ta 6 yeni ofis açtı! 

Şehir içi araç kiralama ofis Enterprise Türkiye 2021 Şubat ayı içerisinde İstanbul, Alanya, Muş ve Hatay'da toplam 6 yeni ofis açılışı gerçekleştirdi. 

türkiye arazi kiralama Haberi

türkiye arazi kiralama

Türkiye'nin "tarım arazisi kiralamak" amacıyla  Sudan ve Venezuela gibi bilinen ülkelerin dışında 10 ülkeyle daha temasa geçtiği belirtildi.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun aktardığına göre, Tarım Bakanlığı, Latin Amerika ve Afrika’da 10 ülkede tarım arazisi kiralamak için düğmeye bastı. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Ukrayna ile de bu konu ile ilgili olarak temasa geçildi. 

SUDAN’DA TOPLAMDA 850 BİN HEKTAR ARAZİ KİRALANMIŞTI

Sudan’da geçmiş senelerde toplamda 850 bin hektar civarında bir arazi kiralanmış fakat ekim yapılmamıştı. Söz konusu bu "proje"nin yeniden hayata geçirileceği de bildirildi. Kiralanan diğer arazilerde başta yem bitkisi olmak üzere, Türkiye’de işlendikten sonra ihraç edilecek nitelikteki hububat ürünlerinin üretimi yapılacağı bildirildi. Geçtiğimiz günlerde de Venezuela heyetinin Türkiye’yi ziyareti esnasında toplamda 400 bin hektarlık tarım alanının Türkiye’ye kiralanması gündeme...