28 / 03 / 2024

Türkiye 10 ülkeden arazi kiralayacak!

Türkiye 10 ülkeden arazi kiralayacak!

Türkiye, tarımsal üretimin yetersizliğinin önümüzdeki dönemin en önemli sorunları arasında yer alması nedeniyle ‘tarım arazisi kiralama’ planını genişletmek için düğmeye bastı.



Türkiye'nin "tarım arazisi kiralamak" amacıyla  Sudan ve Venezuela gibi bilinen ülkelerin dışında 10 ülkeyle daha temasa geçtiği belirtildi.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun aktardığına göre, Tarım Bakanlığı, Latin Amerika ve Afrika’da 10 ülkede tarım arazisi kiralamak için düğmeye bastı. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Ukrayna ile de bu konu ile ilgili olarak temasa geçildi. 

Türkiye 10 ülkeden arazi kiralayacak!

SUDAN’DA TOPLAMDA 850 BİN HEKTAR ARAZİ KİRALANMIŞTI

Sudan’da geçmiş senelerde toplamda 850 bin hektar civarında bir arazi kiralanmış fakat ekim yapılmamıştı. Söz konusu bu "proje"nin yeniden hayata geçirileceği de bildirildi. Kiralanan diğer arazilerde başta yem bitkisi olmak üzere, Türkiye’de işlendikten sonra ihraç edilecek nitelikteki hububat ürünlerinin üretimi yapılacağı bildirildi. Geçtiğimiz günlerde de Venezuela heyetinin Türkiye’yi ziyareti esnasında toplamda 400 bin hektarlık tarım alanının Türkiye’ye kiralanması gündeme gelmişti.

Tekirdağ'ın iki ilçesi için son dakika arazi toplulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Hazine uygun şartlarla arazi satışını nasıl yapacak? İhale usulü gündemde!

Ev sahibi olmak isteyenlere müjde! Arazi kamudan, ev vatandaştan! Ağustos ayında başlıyor!


Geri Dön