19 / 04 / 2024

türkiye arazi mi kiralayacak

türkiye arazi mi kiralayacak

Türkiye, tarımsal üretimin yetersizliğinin önümüzdeki dönemin en önemli sorunları arasında yer alması nedeniyle ‘tarım arazisi kiralama’ planını genişletmek için düğmeye bastı.

Elon Musk, Türkiye'den arsa mı alacak? Tesla’nın 8. fabrikası Türkiye'de mi kurulacak?

Dünyanın en zenginleri arasında olan Elon Musk, Tesla’nın 8. fabrikası için harekete geçti. Bu kapsamda Musk yeni fabri için arsa arayışına başladı. Elon Musk'ın arsa için Türkiye'yi de düşündüğü belirtiliyor.

Otomobil devinden bomba haber! Citroen Türkiye’de mi üretilecek?

Yeni modeli C4 X’in lansmanını yeni gerçekleştiren Citroen’in CEO’su Vincent Cobée, Türkiye ilk 5 Pazar arasına girerse ünlü markanın üretimini Türkiye’de gerçekleştirebileceklerini açıkladı.

Amerika'dan sonra kripto para düzenlemesi Türkiye'ye mi geliyor?

Bitcoin, 18 ayın en düşük seviyelerini düştü. Yatırımcıların zarar gördüğü bu durum, dünya çapında düzenleme çağrılarına neden olurken Türkiye’de düzenleme yapılıp yapılmayacağı heyecanla bekleniyor.Peki, bu düzenlemeye yönelik son gelişmeler neler oldu?

Rusya Ukrayna savaşının faturası Türkiye'ye mi kesilecek?

Dünya Gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, Rusya Ukrayna gerilimi git gide artarkeb savaşın faturasının Türkiye'ye nasıl yansıyacağını anlattı. Aktaş, "Savaşın ekonomiye faturası marttan itibaren çıkacak" başlıklı yazısında "Rusya-Ukrayna savaşının Türkiye ekonomisinde yaratacağı sıkıntıların öyle birkaç

Ozan Balaban: Türkiye gelişmiş ülke ama Afrika ülkesi faizi uygulanıyor!

Emaar Türkiye’nin 2.3 milyar dolarlık Çamlıca’daki Emaar Square projesine Dubai merkezli grubun otel zinciri “The Address” de eklendi. Emaar Bölge CEO’su Ozan Balaban, tüm maliyetlerinin dövizle olduğunu belirtti..

Türkiye gelişmiş ülke ama faizi Afrikalı!

Emaar’ın Bölge CEO’su Balaban, gayrimenkulde yüksek faizin ‘yük’ olduğunu vurgulayarak, “Kurların fazla yükselişi sorun olabilir. Türkiye gelişmiş ülke ama Afrika ülkesi faizi söz konusu” dedi

Mete Vardar: Türkiye'ye bir gelen bir daha geliyor!

Mete Vardar, “Artık Türkiye geçmişteki gibi değil. En ufak bir olaydan etkilenen ülke yok artık. Artık ülkemize bir kez gelen turist bir daha gelmek istiyor. Turizm sektörü bu güçle beraber emin adımlarla büyüyor” diye konuştu.

RE/MAX Türkiye franchiseları Kapadokya’da buluşuyor!

RE/MAX Türkiye franchiseları Kapadokya’da buluşuyor. Türkiye'de gayrimenkul sektörüne başarılı girişimciler kazandıran RE/MAX Türkiye, gelenekselleşmiş broker kampını 25 - 26 ve 27 Eylül tarihlerinde Kapadokya’da gerçekleştirecek.

Türkiye Cenevre Grubu'na tam üye oldu!

Türkiye, Birleşmiş Milletler (BM) zorunlu bütçesine yüzde 1 oranından fazla katkı yapan "Cenevre Grubu" isimli ülkeler topluluğuna tam üye olarak kabul edildi. BM bütçesine en fazla katkıda bulunan ülkeler sıralamasında 25. sıradan 16. sıraya yükseldi..

Saint Helenalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Saint Helena adasında yaşayanlar Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul satın alabilir mi? Saint Helenalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Saint Helenalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Saint Helenalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?

Palmyra Atollular Türkiye'den ev alabilir mi?

ABD'ye ait bir atol olan Palmyra Atol vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul sahibi olabiliyor mu? Palmyra Atollular Türkiye'den ev alabilir mi? Palmyra Atollular Türkiye'den arsa alabilir mi?

Martinikliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Martinik vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul sahibi olabilir mi? Martinikliler Türkiye'den ev alabilir mi? Martinikliler Türkiye'den arsa alabilir mi? Martinikliler Türkiye'den iş yeri alabilir mi?

El Salvadorlular Türkiye'den ev alabilir mi?

El Salvador vatandaşları mütekabiliyet şartı olmadan Türkiye'den gayrimenkul alabilir mi? El Salvadorlular Türkiye'den ev alabilir mi? El Salvadorlular Türkiye'den arsa alabilir mi? El Salvadorlular Türkiye'den işyeri alabilir mi?

türkiye arazi mi kiralayacak Haberi

türkiye arazi mi kiralayacak

Türkiye'nin "tarım arazisi kiralamak" amacıyla  Sudan ve Venezuela gibi bilinen ülkelerin dışında 10 ülkeyle daha temasa geçtiği belirtildi.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun aktardığına göre, Tarım Bakanlığı, Latin Amerika ve Afrika’da 10 ülkede tarım arazisi kiralamak için düğmeye bastı. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Ukrayna ile de bu konu ile ilgili olarak temasa geçildi. 

SUDAN’DA TOPLAMDA 850 BİN HEKTAR ARAZİ KİRALANMIŞTI

Sudan’da geçmiş senelerde toplamda 850 bin hektar civarında bir arazi kiralanmış fakat ekim yapılmamıştı. Söz konusu bu "proje"nin yeniden hayata geçirileceği de bildirildi. Kiralanan diğer arazilerde başta yem bitkisi olmak üzere, Türkiye’de işlendikten sonra ihraç edilecek nitelikteki hububat ürünlerinin üretimi yapılacağı bildirildi. Geçtiğimiz günlerde de Venezuela heyetinin Türkiye’yi ziyareti esnasında toplamda 400 bin hektarlık tarım alanının Türkiye’ye kiralanması gündeme...