19 / 04 / 2024

Türkiye-Bahreyn KEK

Türkiye-Bahreyn KEK

Türkiye-Bahreyn KEK 6. Dönem Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Bahreyn'in finans, müteahhitlik ve turizmde Türk firmaları için önemli fırsatlar sunduğunu belirtti.

Sıfır gecekondu projesinde Türkiye'nin desteğini bekliyoruz! 

Ticaret Bakanlığı Toplantı Salonu'nda düzenlenen Türkiye-Cibuti Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) toplantısında konuşan Cibuti Dışişleri Bakanı Mahmud Ali Yusuf, sıfır gecekondu projesi kapsamında Türkiye'nin desteğini beklediklerini vurguladı...

Türkiye yurt dışında nerelerde cami inşa etti?

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat'ın, Kırgızistan'da davet edildiği bir iftara Gülen yapılanmasına mensup olduğu söylenen bir kişinin de gelmesi üzerine, "Biz burada 35 milyon dolara cami yaptıralım, siz bizi teröristlerle aynı masaya oturtun" sözlerini sarf etmesi gündem oldu.

Araplar Türkiye'de gayrimenkul yatırımına güveniyor!

Bahreyn'de bu yıl 24'üncüsü düzenlenen İslami Bankacılık Konferansı sırasında  Jarrar Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı ve Türkiye ile Bahreyn arasında çok güçlü bağ olduğunu ifade etti.

Türkiye'ye yatırım yapanlar yarının kazananı olacak!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye İmaj Kampanyası'nın tanıtım toplantısında hedeflerinin 7 ülkede 500 milyon kişiye doğrudan ulaşmak olduğunu belirtti.

Bahreyn, Türk müteahhitlik firmaları için fırsatlar sunuyor!

Türkiye-Bahreyn KEK 6. Dönem Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Bahreyn'in finans, müteahhitlik ve turizmde Türk firmaları için önemli fırsatlar sunduğunu belirtti.

Türkiye, Bişkek'e hastane inşa ediyor!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te 52 yataklı modern bir hastane inşa ediyo

Körfez yatırımcıları Türkiye'deki mega projeleri değerlendirmeli!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Körfez İşbirliği Konseyi Odaları Federasyonu (FGCCC) tarafından Bahreyn'in başkenti Manama'da "TOBB-Körfez İşbirliği Konseyi 2. İş ve Yatırım Forumu" düzenlendi.

Türk müteahhitlerden Bahreyn'e 20 bin konut!

Türkiye-Bahreyn İş Konseyi Başkanı Barman: "Bahreyn'de yaptığımız görüşmelerde bir süredir beklediğimiz, Türk firmalarının üstlenmesini istediğimiz 20 bin konutun müjdesini aldık" dedi.

Türkiye'ye yatırım yapan kazanıyor!

TİM Başkanı Büyükekşi, yabancı basın ile Türkiye'deki misyon şeflerine, hükümetin yanında olduklarını anlatan bir mektup yazdıklarını, 3 dilde 'Türkiye'ye yatırım yapan kazanıyor' mesajı yayımladıklarını belirtti.

Türk iş adamlarına Bahreyn'den yatırım çağrısı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, DEİK Türkiye-Bahreyn İş Konseyi Ortak Toplantısı'nda iki ülke arasındaki ticaret hacminin 330 milyon dolara ulaştığını belirtti.

Beyttürk İnşaat, Bahreynli yatırımcıları Türkiye'ye çekiyor!

Bahreyn'den yatırımcılarla iş geliştiren Beyttürk İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Barman, "Bahreynliler'in Türkiye'de 296 milyon $ Türk şirketlerinin de Bahreyn'de 170 milyon $ yatırımı var" dedi.

Yabancılar Türkiye'den 4.5 milyar dolarlık konut aldı!

Yabancı yatırımcılar, mütekabiliyet yasasının çıkmasından beri Türkiye'den 4,5 milyar dolarlık konut aldı. Mehmet Büyükekşi, yabancıların özellikle konut sektöre yoğun ilgi gösterdiğinin altını çizdi.

Türkiye İnovasyon Haftası Gaziantep etkinliği başladı!

Türkiye İnovasyon Haftası Gaziantep etkinliği yoğun katılımla başladı. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan kapısı Gaziantep, inovasyonda geçmişten bu yana iddialı bir ilimiz" dedi...

Türkiye-Bahreyn KEK Haberi

Türkiye-Bahreyn KEK

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türk firmalarının Körfez'de Türkiye için önemli fırsatlar barındıran Bahreyn'e ilgisinin arttığını belirterek, "Bahreyn, özellikle finans, müteahhitlik ve turizm alanında Türk firmaları için önemli fırsatlar sunuyor." dedi.


Şimşek ile Bahreyn Maliye Bakanı Şeyh Ahmed Bin Muhammed el Halife eş başkanlığında dün başlayan "Türkiye-Bahreyn Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 6. Dönem Toplantısı"nın kapanışı Hilton Oteli'nde yapıldı.


Şimşek, Türkiye-Bahreyn KEK 6. Dönem Toplantısı mutabakat zaptının imzalanmasının ardından yaptığı konuşmada, 7 yıl aradan sonra gerçekleştirilen toplantının iki ülke arasıdaki ilişkilere yeni bir ivme kazandırdığını ifade etti.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 12-13 Şubat'ta Bahreyn'i, Bahreyn Kralı Hamad Bin İsa el Halife'nin de ağustosta Türkiye'yi ziyaret ettiğini anımsatan Şimşek, ziyaretler kapsamında ikili ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi yönünde çok faydalı görüşmeler gerçekleştirildiğini dile getirdi.


Şimşek, 6....