26 / 04 / 2024

Beyttürk İnşaat, Bahreynli yatırımcıları Türkiye'ye çekiyor!

Beyttürk İnşaat, Bahreynli yatırımcıları Türkiye'ye çekiyor!

Bahreyn'den yatırımcılarla iş geliştiren Beyttürk İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Barman, "Bahreynliler'in Türkiye'de 296 milyon $ Türk şirketlerinin de Bahreyn'de 170 milyon $ yatırımı var" dedi.



Arap dünyasının en hızlı büyüyen ekonomisi olan Bahreyn’den yatırımcılarla iş geliştirmek için çalışmalarını sürdüren Beyttürk İnşaat, şu ana kadar Yalova’da 25 milyon dolarlık bir yatırımı gerçekleştirdi. Beyttürk İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve DEİK Türk-Bahreyn İş Konseyi Başkan Vekili Muhammet Uğurcan Barman, "Türkiye ile Bahreyn arasında mükemmel bir dostluk bulunuyor" dedi. 


KÖRFEZ'E ODAKLANDI 


Barman, "Bahreynli yatırımcıların Türkiye'de 296 milyon dolar, Türk şirketlerinin de Bahreyn'de 170 milyon dolar yatırımı var. Bu yatırımları daha da artırmamız gerekiyor'' diye konuştu. Barman, büyüme hedeflerini ağırlıklı olarak Körfez ülkelerine yönelik belirlediklerine dikkat çekti.


VELİAHT PRENS'E TANITIM


Bu kapsamda Bahrain Investment Group adlı şirketi kurduklarını belirten Barman, Türkiye’nin ihracat üssü Bursa ve Yalova’daki yatırım imkanlarını Bahreynli yatırımcılarla buluşturduklarını, Yalova’da 25 milyon dolarlık bir yatırımı gerçekleştirdiklerini söyledi. Barman ayrıca, Bahreyn Veliaht prensi Salman Bin Hamad Bin İsa Al Khalifa'ya yeni yatırım imkanlarını anlattıklarını kaydetti. 


Bursa ve Yalova'ya büyük ilgi


Bahreynli yatırımcıların Türkiye’yi tanımasında önemli bir rol oynadıklarının altını çizen Barman, "Karşılıklı yatırımlarımız var ama yeterli değil" dedi. Son dönemde Bursa ve Yalova’nın İstanbul’a alternatif eşsiz bir bölge durumuna gelmesiyle artan değerinin Suudi Arabistan, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi Körfez ülkelerinden çok sayıda iş adamının ilgisini ve yatırım yapma arzusunu artırdığına dikkat çekti.


Akşam


Geri Dön