26 / 04 / 2024

türkiye dijital para

türkiye dijital para

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası; ASELSAN, HAVELSAN ve TÜBİTAK-BİLGEM, Dijital Türk Lirası Ar-Ge kapsamında mutabakat zaptı imzaladı. Dijital Türk Lirası İşbirliği Platformu oluşturuldu.

Türkiye'nin dijital TL'si yolda!

Dünya merkez bankaları peş peşe dijital para birimi çıkarma konusunda projelerini açıklıyor. Çin’in uygulamaya geçtiği dijital paralar üç yıl içinde dünyanın beşte biri tarafından kullanılacak.

Türkiye’nin inşaat endüstrisindeki konumunu güçlendirecek stratejik adım!

İnşaat teknolojilerinde yaptığı inovasyonlar ile inşaat profesyonellerinin çözüm ortağı olan Hilti, 2023 yılında ileri teknoloji birçok ürünü ve dijital çözümü Türkiye’ye kazandırarak inşaat projelerinde yeniliklere öncülük etmeye devam ediyor. 

Türkiye'de konut fiyatları Rusların da cebini yaktı! Yüzlerce Rus konutta büyük para kaybetti!

Türkiye'de göçmen politikalarının ağırlaştırılmasının Ruslara büyük para kaybettirdi. Ülkeden gayrimenkul alan yüzlerce Rus, pahalı fiyatlar karşısında batak verdi. 

IMF'den Türkiye raporu: Politika faizi, piyasa faiz oranları ile eşitlenmeli!

Uluslararası Para Fonu Türkiye için 4. madde değerlendirmesini bitirdi. Enflasyonun 2023’te yüzde 69,1, 2024’te ise yüzde 46 olarak tahmin eden IMF, politika faizinin daha da yükseltilmesi gerektiğini belirtti.

S&P Global: Türkiye'de enflasyon hedefleri daha gerçekçi hale geldi!

S&P Global Kıdemli Direktörü Frank Gill Türkiye'de ekonomi politikalarında önemli bir dönüşüm olduğunu ve yabancılar tarafından para politikasının yakından takip edildiğini söyledi. Gill, “Enflasyon hedefleri daha gerçekçi görünüyor” dedi.

Türkiye’nin ilk dijital bankası Hayat Finans Katılım Bankası faaliyete geçti!

Türkiye’nin ilk dijital bankası Hayat Finans Katılım Bankası faaliyete geçtiğini duyurdu. Hayat Kimya ve Kastamonu Entegre A.Ş.’nin yüzde 50-50 ortaklığı ile kurulan banka, sadece dijital kanallardan hizmet verecek.

Türkiye, telefona en çok para ödeyen ülke oldu!

Türkiye, şimdi de telefonun en pahalı olduğu ülke unvanını aldı. Yüzde 100’den fazla vergi ödeyen Türkiye’yi yüksek fiyatta 2 bin 876 dolar ile Brezilya takip ederken, 2 bin 404 dolar ile Hindistan izledi.

130'dan fazla ülke dijital para birimini çıkarmak için çalışıyor!

Bitcoin gibi kripto paraların finansal istikrara yönelik olası risklerine karşı alternatif araçlara dönük araştırmalar yoğunlaşırken, merkez bankalarının kendi dijital para birimlerini çıkarma çalışmaları dünya genelinde hız kazanıyor.

Saatler içinde açıklanacak: iPhone 15 serisinin Türkiye fiyatı ne kadar olacak?

Apple'ın tanıtmasına saatler kaldı. Peki iPhone 15 serisinin Türkiye fiyatı kaç para olacak? İşte güncel döviz kuruna göre beklenen fiyat...

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Lopez: ‘Ekonomide doğru adımlar atıldığına inanıyoruz’

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, Türkiye’nin ekonomi politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Lopez, "Merkez Bankasının uyguladığı para politikasının sıkılaştırılması, Hazine ve Maliye Bakanlığının mali açığı azaltma tedbirlerinin konusunda doğru adımlar atıldığına inanıyoruz"

Türkiye'ye 1 milyar dolarlık destek. Para orada kullanılacak

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1 Milyar dolar değerinde destek gerçekleştirilecek. Bu desteğin tamamının deprem bölgesinde kullanılması bekleniyor.

IMF’nin teknik ekibi eylül ayında Türkiye’ye geliyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF), teknik ekibinin dördüncü madde konsültasyonuna hazırlık için eylül ayında Türkiye'ye rutin bir ziyarette bulunacağını duyurdu. Ayrıca, IMF, Türkiye'den herhangi bir ekonomik destek talebi gelmediğini de paylaştı.

Yabancı sermaye Türkiye’ye doğrudan yatırım için neyi bekliyor?

Ekonomi yönetimi ortodoks politikalara geçerken, Türkiye’ye yabancı sermaye akımı da hızlandı. Ancak yabancılar daha fazla yatırım yapmak için geleneksel politikalarda istikrarın devam etmesini ve daha sıkı para politikasına geçişi görmek istiyor.

1 gramı bile binlerce TL para ediyor. Türkiye'de yeni keşfedildi. Yer altından fışkırıyor, yer altından fışkıran zenginl

Türkiye'nin her bölgesinde ayrı bir zenginlik var. Yine Türkiye'de keşfedilen bir taşın gramı bile binlerce lira yapıyor. İşte herkes tarafından merak edilen o taşla ilgili detaylar.

türkiye dijital para Haberi

türkiye dijital para

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Dijital Türk Lirası için bir platform oluşturdu. Birinci faz pilot uygulama çalışmaları kapsamında TCMB'de prototip 'Dijital Türk Lirası Ağı' kurulacak ve teknoloji paydaşları ile dar kapsamlı ve kapalı devre pilot uygulama testleri gerçekleştirilecek.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Dijital Türk Lirası Ar-Ge projesi kapsamında blockchain teknolojisi, ödeme sistemlerinde dağıtık yapıların kullanımı, anında ödeme sistemleri ile entegrasyon gibi konularda çeşitlilik gerektirebilecek testlerin yapılması da planlanıyor. TCMB'den yapılan açıklamada bankanın dijital Türk lirasının tedavülüne yönelik almış olduğu nihai bir kararın olmadığı vurgulandı.
TCMB'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: ''ASELSAN, HAVELSAN ve TÜBİTAK-BİLGEM ile ikili mutabakat zabıtları imzalamış ve “Dijital Türk Lirası İşbirliği Platformu” oluşturmuştur. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), mevcut ödemeler altyapısını tamamlayıcı nitelikte dijital Türk lirasının...