25 / 04 / 2024

Türkiye dijital paraya geçecek mi

Türkiye dijital paraya geçecek mi

Dünya merkez bankaları peş peşe dijital para birimi çıkarma konusunda projelerini açıklıyor. Çin’in uygulamaya geçtiği dijital paralar üç yıl içinde dünyanın beşte biri tarafından kullanılacak.

Türkiye’nin inşaat endüstrisindeki konumunu güçlendirecek stratejik adım!

İnşaat teknolojilerinde yaptığı inovasyonlar ile inşaat profesyonellerinin çözüm ortağı olan Hilti, 2023 yılında ileri teknoloji birçok ürünü ve dijital çözümü Türkiye’ye kazandırarak inşaat projelerinde yeniliklere öncülük etmeye devam ediyor. 

Türkiye’nin ilk dijital bankası Hayat Finans Katılım Bankası faaliyete geçti!

Türkiye’nin ilk dijital bankası Hayat Finans Katılım Bankası faaliyete geçtiğini duyurdu. Hayat Kimya ve Kastamonu Entegre A.Ş.’nin yüzde 50-50 ortaklığı ile kurulan banka, sadece dijital kanallardan hizmet verecek.

İngiltere: Türkiye ile müzakerelere başlanacak

İngiltere’den Türkiye ile müzakerelere başlanacağına yönelik açıklama geldi. Bu kapsamda, Türkiye ile İngiltere arasındaki serbest ticaret anlaşmasının kapsamının hizmetler ve dijital sektörü de kapsayacak şekilde genişletilmesi amacıyla müzakerelere başlanacak.

Oyun yatırımında Türkiye ilk sırada!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin hazırladığı "Video Oyun Endüstrisi" raporunda, Türk oyun girişimlerine 2022’nin ilk 6 ayında yapılan yatırımların tutarı 333 milyon doları buldu. Türkiye'yi 158 milyon dolarla İngiltere, 60 milyon dolarla Norveç, 53 milyon dolarla Finlandiya izledi.

Dijital mayın tarlasına dikkat! Türkiye’de kimlik avı saldırıları ve Truva Atı saldırıları katlandı!

Dijitalleşmenin hızlanmasıyla birlikte kimlik avı ve bankacılık işlemlerini hedefleyen Truva Atı saldırıları adeta patladı. Türkiye’de yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre kimlik avı saldırıları yüzde 53 artarken, Truva Atı saldırıları ise yüzde 238 arttı.

Türkiye’nin ilk şubesiz, dijital bankası Hayat Finans faaliyet iznini aldı! Hayat Finans’ın ortakları kimler?

Türkiye’nin ilk dijital bankası Hayat Finans Katılım Bankası faaliyet iznini aldı. Türk bankacılık sektörünün ilk şubesiz dijital bankası olan Hayat Finans, katılım bankacılığı alanında banka müşterilerine masrafsız, hızlı, basit ve güvenilir hizmet sunmayı hedefliyor.

İşte 2023’te Netflix’in Türkiye’de yayımlayacağı filmler!

Netflix Türkiye, 2023’te yayımlayacağı filmleri duyurdu! İşte dünyanın en popüler dijital içerik platformu Netflix’in yayımlayacağı filmler…

Türkiye’de bir ilk! Kuveyt Türk Dijital Araç Finansmanı’nı başlattı

Kuveyt Türk’ten Türkiye’de bir ilk geldi. Sahip olmak istediğiniz araç için Kuveyt Türk Mobil'den Dijital Araç Finansmanı'na başvurabilir ve aynı zamanda dijitale özel cazip oranlar ile bütçenizi zorlamadan istediğiniz aracı satın alabilirsiniz. İşte detaylar…

Disney Plus Türkiye fiyatları ne kadar? İşte 16 Eylül 2022 güncel fiyat listesi...

Yeni dijital içerik platformu Disney Plus, Türkiye pazarına oldukça hızlı bir giriş yaptı.

Türkiye'de yılda ortalama 890 bin kişinin istihdamı hedefleniyor !

Türkiye'de istihdamın yeni Orta Vadeli Program (OVP) döneminde yıllık ortalama 890 bin kişi artırılması ayrıca nitelikli iş gücü için ise dijital dönüşüm ve salgın sürecinin ortaya çıkardığı ihtiyaçlara göre çeşitli düzenlemeler yapılması planlanıyor. İşte detaylar…

Ford Türkiye’de otomotiv sektöründe bir ilke imza atmaya hazırlanıyor

Ford Türkiye “geleceği bugünden yaşa” söylemi kapsamında otomotiv sektöründe bir ilke imza atarak, Ford Dijital Stüdyo’yu sanal evrene taşıyor. Stüdyo Ford araçların performanslarını deneyimleme imkanı da sunacak.

Türkiye'nin ilk dijital katılım bankası kuruldu! BDDK Hayat Katılım Bankası'na faaliyet izni verdi

Türkiye'de hızlı tüketim malları ve Liman işletmeciliği yapan Hayat Holding, Türkiye'nin ilk dijital bankası Hayat Katılım Bankası'nı kurarak bankacılık sektörüne girdi.

RE/MAX Türkiye Metaverse'te ofis açtı! 

Dünyanın gündemindeki yeni gerçeklik şeklinde dikkat çeken Metaverse, markaların da odağında. Çalışma hayatından eğlenceye, alışverişten sosyal etkinliklere pek çok gerçek hayat deneyiminin dijital benzerinin oluşturulduğu sanal evrende RE/MAX Türkiye de ofis açtı.

Türkiye dijital paraya geçecek mi Haberi

Türkiye dijital paraya geçecek mi

Çin tarafından uygulamaya geçilen dijital paralar üç yıl içinde dünyanın beşte biri tarafından kullanılacak. Çünkü dünya merkez bankalarının yüzde 86’sı şu anda bu konu üzerinde çalışıyor. Çok yakın bir zamanda ise dijital TL, dijital ruble veya dijital riyal görmek mümkün hale gelecek.

Rekorlar kırıp 50 bin doları da aşan Bitcoin ve diğer kripto paralara her geçen gün yenileri eklenirken, bir yandan da devletler işe el atmaya başladı. Pandemi ile birlikte biraz da ötelenen dijital para birimleri projeleri canlanmaya başladı. İlkini Çin Merkez Bankası'nın çıkardığı dijital paralarda yılın geri kalanında önemli adımlar atılacak. Bugün de İran'ın bu konuda hazırlık yaptığı haberi geldi.

ÜÇ MERKEZ BANKASINDAN İKİSİ ÇALIŞIYOR

A Haber'de yer alan habere göre; 2021 tüm merkez bankalarının dijital para alanında somut adımlar attığı...