23 / 04 / 2024

Türkiye ekonomisi ne durumda

Türkiye ekonomisi ne durumda

Yeni tip koronavirüsün yol açtığı Covid-19 hastalığı ile mücadele kapsamında sağlık sisteminin kapasitesini aşmaması için çoğu ülkede sıkı sosyal mesafe önlemleri uygulanıyor.

Ekonomi üçüncü çeyrekte geçen yıla göre yüzde 1,8 küçüldü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), üçüncü çeyrek döneme ilişkin milli gelir verilerini geçen hafta açıkladı. Ancak bu açıklama 2008 yılından beri kullandığımız 1998 baz yıllı milli gelir serisine göre değil, yeni hesaplanmaya başlayan 2009 baz yıllı milli gelir serisine göre yapıldı.

Mehmet Şimşek: Türkiye ekonomisi bu yıl yüzde 4 büyüyecek!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Tokyo'da gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şimşek, Türkiye'nin 2016'da yüzde 3.5-4 büyüme kaydedebileceğini aktardı.

Türkiye ekonomisi yüzde 1,7 büyüdü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yılın üçüncü çeyreğine ilişkin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) sonuçlarını açıkladı. Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 1,7 büyüdü.

Türkiye ekonomisi büyüdü!

Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK ), yılın ikinci çeyreğine ilişkin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) sonuçlarını açıkladı. Türkiye ekonomisi, yılın ikinci çeyreğinde yüzde 2,1 büyüdü

Türkiye ilk çeyrekte yüzde 4,3 büyüdü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yılın ilk çeyreğine ilişkin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) sonuçlarını açıkladı. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre,Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,3 büyüdü.

Türkiye ekonomisi yüzde 4 büyüdü!

TÜİK'ten yapılan açıklamaya göre Türkiye ekonomisi, 2013 yılında yüzde 4 büyüdü. İhracat şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,2 artarken, dış ticaret açığı azaldı.

Türkiye ekonomisi yüzde 4 büyüdü!

TÜİK'ten yapılan açıklamaya göre Türkiye ekonomisi, 2013 yılında yüzde 4 büyüdü. İhracat şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,2 artarken, dış ticaret açığı azaldı.

Ergun Özen: 2014 yılında, kredilerde yüzde 15-20 aralığında bir büyüme öngörüyoruz!

Bankacılık sektörünün ve Garanti Bankası'nın 2013 yılı gerçekleşmesi ile 2014 yılına ilişkin hedeflerini AA muhabirine değerlendiren Özen, banka olarak, holistik bir risk alım ve yönetim stratejileri olduğunu belirtti.

Mehmet Şimşek: Mali performansın olumlu seyri devam ediyor!

Kasım ayı bütçe gerçekleşmelerinin, mali performansın olumlu seyrinin devam ettiğini gösterdiğini belirten Şimşek, kasımda bütçenin 6,4 milyar lira fazla, 8,2 milyar lira faiz dışı fazla verdiğini ifade etti.

Tayyip Erdoğan:Dünya ekonomik olarak zor süreçten geçerken,Türkiye rekor üstüne rekor kırıyor!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Antalya 'da yaptığı konuşmada " Dünya ekonomik olarak çok zor süreçten geçerken Türkiye her gün rekor üstüne rekor kırıyor " dedi.

Türkiye, Avrupa Birliğine üye 28 ülkenin büyüme oranından daha iyi performans ortaya koydu!

TÜİK ve Avrupa İstatistik Ofisi verilerinden derlenen bilgilere göre 2013 yılı üçüncü çeyrek büyüme rakamları itibarıyla, yıllık bazda Avro Bölgesi ekonomisi yüzde 0,4 küçülürken, AB ekonomisi ise yüzde 0,1 oranında büyüme gösterdi.

Yusuf Bayraktutan: Ekonominin büyümesini inşaat sektörü olmak üzere bazı sektörler bu noktaya taşıdı!

Uluslararası Ekonomi Uzmanı Prof. Dr. Bayraktutan: "Ekonominin 3. çeyrek büyümesini başta inşaat sektörü ve imalat sanayisi olmak üzere performansı iyi olan bazı sektörler bu noktaya taşıdı" dedi

Türkiye ekonomisi yüzde 4,4 büyüdü!

Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK ), üretim yöntemiyle hesaplanan Gayri Safi Yurtiçi Hasıla ( GSYH ) 2013 yılı üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı. Türkiye ekonomisi yüzde 4,4 büyüdü...

Türkiye, gayrimenkul sektörü hariç ‘net yatırımcı’ oldu

Türkiye senenin 10 aylık döneminde gayrimenkul sektörü hariç net dış yatırımcı haline geldiği açıklandı. Buna göre, tekstil, konaklama, tarım ve madencilik gibi Türkiye’nin öne çıkan sektörlerinde yurtdışına giden doğrudan yatırım tutarının gelenden fazla olduğu görüldü. 

Türkiye ekonomisi 2023'ün 3. çeyreğinde yüzde 5,9 büyüdü! En fazla büyüme inşaatta!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye ekonomisi 2023 yılının 3. çeyreğinde beklentilerin üzerinde yüzde 5,9 büyüme kaydetti. En fazla büyüme inşaat sektöründe görüldü...

Saatler içinde açıklanacak: iPhone 15 serisinin Türkiye fiyatı ne kadar olacak?

Apple'ın tanıtmasına saatler kaldı. Peki iPhone 15 serisinin Türkiye fiyatı kaç para olacak? İşte güncel döviz kuruna göre beklenen fiyat...

Dünya banka devinden Türkiye hakkında flaş uyarı. Dikkat çeken açıklama geldi

Dünya banka devinden Türkiye ekonomisi hakkında flaş bir açıklama geldi. Ekonomi ile ilgilenen herkesin açıklamayı dikkatli okuması gerekiyor.

Türkiye iç tüketimin katkısı ile yüzde 3,8 oranında büyüdü!

Türkiye ekonomisi yılın 2’nci çeyreğinde, geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3,8 büyüdü. Büyüme iç tüketim kaynaklı gerçekleşti; hane halklarının tüketimi genel büyümeye 10,7 puan pozitif, net ihracat ise 6,3 puan negatif etki yaptı.

Moody's, Türkiye ekonomisi için büyüme tahminini yükseltti!

Moody's, Türkiye ekonomisi için bu yıla ilişkin büyüme tahminini yüzde 2,6'dan yüzde 4,2'ye ve gelecek yıl için yüzde 2'den yüzde 3'e yükseltti.

Altını ve doları olanlar dikkat! Türkiye için flaş tarih verildi

Elinde altını ya da doları olan vatandaşlar ne yapacaklarını düşünüyor. Türkiye ekonomisi için flaş bir tarih verildi.

El Nino Tarım Üretimini Tehdit Ediyor! Türkiye'ye Ne Zaman Ulaşacak?

El Nino, tarım ürünlerinin hasadında ve gıda fiyatlarında büyük bir tehdit oluşturuyor. Yerel hava durumu üzerindeki etkisinin Türkiye'ye de ulaşması bekleniyor. Bu durum, şimdiden tarım üretimi ve hasadında büyük tehdit oluşturuyor. İşte El Nino hakkındaki tüm detaylar…

Türkiye ekonomisi 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 4 büyüdü! TÜİK rakamları tek tek açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin Türkiye ekonomisi büyüme rakamı açıklandı. Peki Türkiye ilk çeyrekte yüzde kaç büyüdü? İşte o rakamlar...

2023’te Türkiye ekonomisi büyüyecek mi? Ne kadar büyüyecek?

Reuters, Türkiye’nin 2023 yılında 2.8 büyüyeceğini tahmin etti. Türkiye ekonomisinin ilk üç aylık dönemde yüzde 3.9 büyümesi, 2023 yılı genelinde ise yüzde 2.8 büyümesi öngörülüyor.

Türkiye ekonomisinin 2023'te yüzde 2.8 büyümesi bekleniyor!

Yapılan anket çalışması sonuçlarına göre Türkiye ekonomisi birinci çeyrekte yüzde 3.9 oranında büyüyecek. Yılın tamamındaki büyüme oranı ise 2.8 olarak tahmin edildi.

Seçim sonrası Türkiye ekonomisini neler bekliyor? İşte banka banka seçim senaryoları! Dolar, faizler ne olacak?

Seçim sonrası Türkiye ekonomisi ve piyasalara ilişkin senaryolar havada uçuşuyor. Dünyaca ünlü dev bankalar ve finans kuruluşları, mayıs ayında yapılacak seçimlerin sonucuna göre para piyasaları ve makro ekonomiye ilişkin beklentilerini paylaşıyor.

Dünyaca ünlü yatırım gurusu Mobius’tan Türkiye ekonomisi için çarpıcı sözler!

Yatırım alanında dünyanın en ünlü isimlerinden ABD’li Mark Mobius, Türkiye’de yaşanan büyük deprem felaketlerinin ardından bir açıklama yaptı. CNBC televizyonundaki deprem özel programına katılın ünlü yatırım gurusu, Türkiye ekonomisi hakkında çok önemli ifadeler kullandı.

Türkiye ekonomisi ne durumda Haberi

Türkiye ekonomisi ne durumda

Covid-19 hastalığı ile mücadele döneminde  başta hizmet sektörü olmak üzere havayolu taşımacılığı, turizm, konaklama gibi çok sayıda sektör çok zor bir dönemden geçiyor.

Serbest meslek ve işyeri sahipleri de koronavirüs salgının yarattığı krizden etkilenenler arasında en önde. Hem arz hem de talebin darbe yemesi, dünya çapında bütün ekonomilerin çok zor bir döneme girdiğine işaret ediyor.

Bu mücadele kapsamda Türkiye'de, hükümet 100 milyar liralık 'Ekonomik İstikrar Kalkanı' adında bir program açıkladı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Dayanışma Kampanyası başlatıldığını duyurarak insanların bağış yapabilecekleri hesap numaralarını paylaştı. Ancak çoğu uzmana göre bu program altında açıklanan önlemler ve paketin büyüklüğü bu çapta bir krizle mücadele etmek için yeterli değil.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; bazı ekonomistler böylesine sıra dışı bir krizle mücadele etmek adına kaynak...