18 / 04 / 2024

Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu

Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu

Yabancıların mülk edinmede en fazla ilgi gösterdiği illerden Muğla'da, ülkelerinde yaşanan ekonomik krizden etkilenen İngilizlerin gayrimenkullerini sattığı, son dönemde ise Rus, Özbek ve Kazakların gayrimenkul satın aldıkları bildirildi

Ziya Ercan: Muğla’da sadece İngilizlerin 3 milyon 603 bin metrekare evi var!

Muğla’da 20 bin 657 yabancının 5,9 milyon metrekare taşınmazı bulunuyor. İngilizler Fethiye’yi, Almanlar Akyaka’yı tercih ediyor.

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Türkiye Emlak Katılım Bankası'na kredi ve banka kartı izni verildi

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK), Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ'ye kredi ve banka kartı sistemi kurma izni verdiğini açıkladı. Konu ile ilgili açıklama ve haberin detayları...

Türkiye'de ev sahipliği oranı düşüyor!

Türkiye'de inşa edilen konut sayısında yaşanan artışlara rağmen kendi evlerinde oturanların oranları düşüyor. İşte Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan'ın konu ile ilgili açıklamaları...

Türkiye, tarım ve balık üretiminde Doğu Avrupa’nın lideri olacak!

OECD ve FAO, tarımsal emtia ve su ürünleri piyasalarının 10 senelik beklentilerine yönelik değerlendirmeleri kapsayan “Tarımsal Görünüm 2023-2032” adlı raporunu kamuoyuyla paylaştı. Rapora göre, Türkiye, tarım ve balık üretiminde öncü ülke olacak.

İngiltere: Türkiye ile müzakerelere başlanacak

İngiltere’den Türkiye ile müzakerelere başlanacağına yönelik açıklama geldi. Bu kapsamda, Türkiye ile İngiltere arasındaki serbest ticaret anlaşmasının kapsamının hizmetler ve dijital sektörü de kapsayacak şekilde genişletilmesi amacıyla müzakerelere başlanacak.

Türkiye Kömür İşletmeleri Ankara'da 1 milyon TL'ye iş yeri satacak! Sakın kaçırmayın!

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü, Ankara Çankaya'da yer alan iş yerini satışa çıkardı. Söz konusu iş yerinin satış ihalesi 28 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkullere ilgisi katlandı! En çok hangi ülke vatandaşları mülk alıyor? 

Son 20 senede  yabancı ülke vatandaşlarının arsa ve konut alımları artarken adını bile duymadığımız ülkelerin vatandaşları da Türkiye'den mülk aldı. İşte ayrıntılar...

Aynes'in 785,5 milyon TL'ye Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'ne satışı gerçekleşti!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Aynes Gıda'nın 785,5 milyon TL'lik bedelle Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'ne satışının gerçekleştiğini duyurdu. İşte detaylar..

Opel Türkiye Genel Müdürü Girgin: ÖTV ile ilgili de bir güncellemenin çok yakın olduğunu düşünüyorum!

Opel Türkiye Genel Müdürü Girgin, ağustosta yatırım amaçlı araç alımlarında azalış gördüklerini belirterek, "Biz bunları ölçümlüyoruz. Piyasadan da tabii ki geri dönüşler alıyoruz, bunları harmanlayıp bu yorumları yapıyoruz." dedi. İşte haberin detayları…

Emeklilere son dakika müjdesi! ING Türkiye emeklilere 8.250 TL promosyon veriyor! Duyan inanamadı! Hemen bakın!

ING Türkiye, emekli müşterilerine verdiği promosyon tutarını yükselttiğini açıkladı. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, maaşını ING’ye taşımak isteyen emekliler, taşıma işlemlerini şubeye gitmeye gerek kalmadan e-devlet üzerinden ya da nüfus cüzdanlarıyla ING şubelerinden yapabiliyor.

Türkiye Kömür İşletmeleri, İzmir'in göbeğindeki o arsayı satışa çıkardı! İşte ihale tarihi!

Türkiye Kömür İşletmeleri İzmir'deki arsasını satışa çıkardı. Taşınmaz İzmir'in Konak ilçesinde Halkapınar Mahallesi'nde konumlanıyor. 

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği'nden Ankara'da 90.2 milyon TL'ye satılık 3 arsa!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Ankara, Yenimahalle ilçesi, Susuz Mahallesi'ndeki 3 adet arsayı 9 milyon 250 bin TL'ye icradan satıyor...

Emlak Müşavirleri Federasyonu'ndan kira açıklaması!

Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkan V. Mehmet Sert, son zamanların gündem konuları arasında yer alan kira artışları ile ilgili açıklamalar yaptı.

Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Haberi

Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu

Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ziya Ercan, yaptığı açıklamada, bin 124 kilometre kıyı uzunluğuna sahip Muğla'nın yabancıların mülk edinmede en fazla ilgi gösterdiği yerlerden olduğunu söyledi.


Yabancılara mülk satışında satış yapılan arazilerin o ilin yüz ölçümünün yüzde 10'unu geçemeyeceğini anımsatan Ercan, Muğla'nın Türkiye'de yabancılara en fazla gayrimenkul satışı yapılan iller arasında Antalya'dan sonra ikinci sırada bulunduğunu kaydetti.


Daha önce 53 ülkenin Türkiye'den gayrimenkul alabildiğine dikkati çeken Ercan, “Daha önce satış karşılıklılık ilkesi doğrultusunda yapılıyordu. Ama yeni yasa ile satış yapılabilen ülke sayısı 129'a çıktı. 129 ülke vatandaşları Türkiye'den, Türkler de o ülkelerden gayrimenkul alabiliyor. 52 ülkeye ise özel bir şart getirildi. Ancak o şartlar yerine getirildiği zaman gayrimenkul alabiliyorlar” dedi.


Gayrimenkul alımında özellikle İngilizlerin Muğla'ya ilgisi olduğuna işaret eden Ercan,...