26 / 04 / 2024

Aynes'in 785,5 milyon TL'ye Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'ne satışı gerçekleşti!

Aynes'in 785,5 milyon TL'ye Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'ne satışı gerçekleşti!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Aynes Gıda'nın 785,5 milyon TL'lik bedelle Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'ne satışının gerçekleştiğini duyurdu. İşte detaylar..



Yaklaşık  olarak bin işçinin çalıştığı ve her gün 20 bin çiftçinin süt sattığı Denizli'de bulunan Aynes Gıda iflastan kurtarılmış ve 8 Eylül'de ikinci kez ihaleyle satışa çıkarılmıştı. İhaleye Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (TKT Hayvancılık ve Tarım Ürünleri AŞ) ile Matlı Gıda katılmıştı. İhale sonuçlandı.

TMSF'den yapılan açıklamada; "Kapalı teklif, açık artırma ve pazarlık aşamalarının ardından, muhammen bedel olan 785,5 milyon Türk Lirası ile en yüksek teklifi getiren Türkiye Tarım Kooperatifleri oldu. Söz konusu teklifi uygun bulan TMSF Fon Kurulu, son kararının verilmesi için ihale sonucunu Rekabet Kurulu'na iletti" denildi.

Fon Kurulu ilk ihaleyi onaylamamıştı!

Açıklamada ayrıca iflastan kurtarılan Aynes'te TMSF kayyımlığı döneminde şirketin cirosu ve karlılığı yükselmesine karşın, bankalara ve tahvil sahiplerine olan eski borçların ödenebilmesinin mümkün olmadığının ortaya çıktığı, bu durumun "sürdürülemezlik raporu" ile resmileşmesinden sonra şirketin satışa çıkarıldığı hatırlatıldı.

Yine aynı açıklamada ilk ihalede gelen 350 milyon TL'lik teklifin düşük bulunduğu ve Fon Kurulu'nun satışı onaylamadığından da bahsedildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön