28 / 03 / 2024

türkiye esnaf

türkiye esnaf

İngiliz Financial Times gazetesi, Türkiye'de esnafın kredilere yönlendirildiğini fakat kısıtlamalar ve yüksek faiz sebebiyle bu kesimin iflasa sürüklendiğini yazdı.

Türkiye'nin 19 yıllık bilançosu ağır! Tam 2 milyondan fazla esnaf...

Zelzele felaketinin etkilediği 11 şehirde, 126 bin ticarethane ağır hasar gördü. En çok zarar gören ise 48 bin 881 işletmeyle Hatay başı çekiyor. Fakat ekonomik hasarın tek sebebinin depremler olmadığı tespit edildi. Türkiye'de son 19 senede borçlarını veremediği için 2 milyon 260 bin esnaf iflas et

Türkiye'de 61 bin 736 esnaf kepenk indirdi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Türkiye’de yüzde 21.7’lik büyüme olduğu bu dönemde, en az 61 bin 736 esnaf kepenk kapatırken, 2021 yılının Ocak-Ağustos aylarında ise en az 48 bin şirket ve gerçek kişi ticari işletmesi de iflas ederek kapandı” diye konuştu.

Türkiye'deki esnaf iflaslarının sebebi yüksek faiz mi?

İngiliz Financial Times gazetesi, Türkiye'de esnafın kredilere yönlendirildiğini fakat kısıtlamalar ve yüksek faiz sebebiyle bu kesimin iflasa sürüklendiğini yazdı.

Bingöl'de Türkiye Diyanet Vakfı kiracılarına zam yaptı iddiası!

Kovid-19 salgını döneminde bile bütçesi çok sayıda bakanlığı geride bırakan Diyanet, kirasını ödemekte zorlanan esnafı zora soktu. Türkiye Diyanet Vakfı, Bingöl’de kiracısı olan onlarca esnafın kiralarını ertelemediği gibi yüzde 12 zam yaptı. Esnaf, CİMER’den de sonuç alamadı.

Recep Tayyip Erdoğan: Türkiye ekonomisini güçlendirmeye devam edeceğiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Günümüzün Ahileri olarak gördüğüm kıymetli esnaf ve sanatkarlarımızla el ele vererek Türkiye ekonomisini güçlendirmeye, ülkemizi her alanda geliştirmeye devam edeceğiz" dedi.

Türkiye İş Bankası'ndan ekonomik büyümeye katkı!

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, yeni kredi kampanyasıyla, 8 haftalık gibi kısa bir sürede 26 bini aşkın esnaf ve küçük işletmeye 1,9 milyar TL’nin üzerinde ucuz kredi olanağı sağladıklarını söyledi.

Emlakçılık Türkiye'de ihmal ediliyor!

Emlakçı Sedat Küçük, ''Emlakçılık ,Türkiye'de ihmal edilmiş bir sektör. Küçük gibi bu işe yıllarını vermiş pek çok emlakçı esnafı, işsiz kalan insanların emlakçılığa soyunmadan şikayetçi'' dedi.

Türkiye'ye 77 AVM daha geliyor!

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye’de 2018 yılına kadar yapımı devam eden 77 AVM ile birlikte sayının 421’e ulaşacağını belirtti.

Türkiye'de günde 430 adet dükkan açılıyor!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı verilerine göre geçen ekim ayında Türkiye genelinde toplam 13 bin 337 esnaf ve sanatkar işletmesi kuruldu 9 bin 776 esnaf ve sanatkar işletmesi ise kapandı...

Bendevi Palandöken: Türkiye’de bulunan 16 bin zincir marketin yarısı 4 markaya ait!

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Perakendecilik Yasası’nın çıkarılmadığını, 1998’de yüzde 15 olan organize perakende zincirlerin pay oranının 2014’de yüzde 70’e yaklaştığını belirtti...

MOBESKO, mobilyayı Türkiye'nin yer yerine ücretsiz taşıyor

MOBESKO Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Başturk, 92 mobilya ve beyaz eşya esnafını bir çatı altında toplayan mobilyacılar çarşısında satılan ürünleri, Türkiye'nin yer yerine ücretsiz teslim ettiklerini söyledi

Ruslar Türkiye'ye ev sahibi olmaya geliyor

Türkiye'de turist olarak görmeye alıştığımız Ruslar, krizde konut fiyatları yüzde 30-35 ucuzlayınca Antalya'da ev sahibi olmaya karar verdi.

DHL Express Amerika'yı Türkiye'ye getiriyor

DHL Express, Easy Shop adını verdiği yeni ürünü ile Türkiye'deki müşterilerinin Amerika'da alışveriş yapmasına olanak sağlıyor

 

türkiye esnaf Haberi

türkiye esnaf

İngiliz Financial Times gazetesi, Türkiye'de esnafın kredilere yönlendirildiğini fakat kısıtlamalar ve yüksek faiz sebebiyle bu kesimin iflasa sürüklendiğini yazdı.

Sözcü'de yer alan habere göre; Türkiye'de salgın döneminde devlet desteği alamayan ve banka kredilerine yönlendirilen esnafın durumu, uluslararası basının da gündeminde yer aldı. 

İngiliz Financial Times gazetesi, Kovid-19 salgını kısıtlamalarının ve merkez bankası politikalarındaki zikzakların Türkiye'de özellikle küçük işletmeleri zor duruma düşürdüğünü belirtti.

Gazete, faizlerdeki artışın söz konusu borçlu küçük işletmeler için sancılı olduğuna dikkat çekti.

Yüksek faizin borçlu küçük işletmelere büyük yük bindirdiğine dikkat çeken gazete, Erdoğan'ın yüksek faiz karşıtı açıklamalarının sebebinin bu durum olabileceğini belirtti. 

107 MİLYAR DOLARLIK KREDİ BORÇLARI VAR

Türkiye'de 3,2 milyon küçük ve orta büyüklükte işletme (KOBİ) olduğunu aktaran FT, toplamda 107 milyar dolar borç yükü olan bu işletmelerin birçoğunun...