25 / 04 / 2024

türkiye ev sahipliği oranı

türkiye ev sahipliği oranı

Ev fiyatları hızla yükselirken, konut sahipliği oranındaki gerileme de sürüyor. 2014 yılında yüzde 61,1 olan konut sahipliği, 2021 yılında yüzde 57,5'e kadar düştü...

Türkiye'de kendi konutunda yaşayanların oranı yüzde 58!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, TÜİK Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması sonuçlarına göre kendilerine ait bir konutta oturanların oranının sadece yüzde 58,8 olduğunu belirtti. Özelmacıklı, “Kirada oturanlar yüzde 25,6 oldu" dedi.

Milli gelir artarsa ev sahipliği oranı da artar!

Türkiye’de bireylerin yüzde 60,4’ü oturduğu evde ev sahibi olduğu açıklandı. Türkiye bu oranla, araştırmanın yapıldığı 47 ülke arasında 41’inci sırada bulunuyor. 

Türkiye'nin yüzde 60'ı ev sahibi!

Türkiye’de 2017’nin ilk 11 ayında toplam 1 milyon 276 bin 342 adet konut satışı yapıldı. Türkiye bu oranlar ile ülkelerin ev sahipliği listesinde 41. sırada.

Türkiye Bankalar Birliği açıkladı! Kredi kartı kullanımları kısıtlanacak! 

Bireysel kredi kartı borçları 1.2 trilyon Türk Lirası'na kadar geldi. Bu kapsamda, açıklama yapan Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, kredi kartına düzenleme yapılabileceğini kaydetti ve konu ile ilgili açıklamada bulundu.

Türkiye Bankalar Birliği Başkanından dolar tahmini geldi: 39-40 TL olur!

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Dolar/TL beklentisinin 39-40 lira olduğunu belirtirken, kredi kartlarına taksit ve limit sınırlaması gibi yeni düzenlemeler gerektiğini dile getirdi.

Türkiye Sigorta Birliği'nden depremde hayatını kaybedenlerin mirasçılarına duyuru...

Türkiye Sigorta Birliği, Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrasında hayatını kaybedenlerin mirasçılarına yönelik önemli bir duyuruda bulundu. İşte haberin detayları...

Finans planlamacısından kritik açıklama: Türkiye'de faiz işi tutmadı, tutmaz!

Finans Planlamacısı Profesör lakaplı X sosyal medya kullanıcısı Türkiye'de faiz işinin tutmadığını ve tutmayacağını söyleyerek, ekonomiyi değerlendirdi. 

Almanya'da ev sahipliği oranı düştü, altın alımları azaldı! Zengin ülkenin fakir halkı Almanlar paraları ne yapıyor?

Almanya'da konut krizi sorunu büyüyor. Konut ve kira fiyatlarının yüksek seviyelere ulaştığı Almanya'daki halkın ev sahipliği azalırken, altın gibi kıymetli varlıkların da alımlarında gerileme oldu. Peki Almanlar paraları ne yapıyor? 

60 sene önce tesadüfen keşfedilen Derinkuyu Yeraltı Şehri 20 bin kişiye ev sahipliği yapmış!

Derinkuyu Yeraltı Şehri, Kapadokya bölgesinde bulunan, Nevşehir’e 30 km uzaklıkta bulunan Derinkuyu ilçesinde, Bizans döneminde yaklaşık 20 bin kişiye ev sahipliği yapmış. Görenleri büyüleyen şehrin ortaya çıkışı ise sadece bir tesadüften ibaret.

Türkiye Bankalar Birliği’nden dolandırıcılık uyarısı! Sakın bunları yapmayın!

Türkiye Bankalar Birliği, finansal hizmet müşterilerini dolandırıcılık olaylarına önemli uyarılarda bulundu. TBB, tüketicilerin dolandırıcılık olaylarına maruz kalmamak için kendilerini polis, görevli, kargo çalışanı gibi tanıtarak şifre talep eden kişilere şifrelerini paylaşmaması konusunda uyardı.

Türkiye'de ev sahipliği oranı düşüyor!

Türkiye'de inşa edilen konut sayısında yaşanan artışlara rağmen kendi evlerinde oturanların oranları düşüyor. İşte Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan'ın konu ile ilgili açıklamaları...

Gelişmişlik düzeyi yüksek Avrupa Birliği ülkelerinde ev sahipliği oranı geriliyor!

Avrupa İstatistik Ofisi verilerinden derlenen bilgilere göre Refah ve gelişmişlik düzeyi yüksek Avrupa Birliği ülkelerinde ev sahipliği oranı düşüyor. 

Türkiye Bankalar Birliği'nden son dakika promosyon uyarısı! Kimseyle paylaşmayın!

Bankalar emeklilere promosyon ödemeleri yapaya devam ediyor. Bankadan bankaya değişen promosyon ödemeleri emeklilerin hesaplarına yatırılıyor. Türkiye Bankalar Birliği'nden son dakika promosyon ile ilgili açıklama geldi.

Türkiye Sigorta Birliği’nin yeni Başkanı açıklandı! Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, TSB Başkanı oldu!

Türkiye Sigorta Birliği’nin (TSB) Olağanüstü Genel Kurulu’nda yapılan seçimler ile sigortacılar yeni başkanını seçti. TSB Başkan Yardımcısı olan Uğur Gülen, birliğin Başkanlık görevine seçildi.

Türkiye Barolar Birliği, KDV ve ÖTV artışlarına karşı hukuki savaş başlattı!

Türkiye Barolar Birliği (TBB), Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarının ve Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) artırılmasına ilişkin kararlarına karşı hukuki mücadele başlattı. İşte ayrıntılar...

Türkiye Bankalar Birliği nakdi kredilerin 9 Trilyonu aştığını açıkladı!

1 Nisan 2023 tarihinde, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi'nin üye kuruluşlarının vermiş olduğu nakdi krediler, geçmiş yılın aynı dönemine kıyasla %58'lik muazzam bir artış sergileyerek 9.373 milyar TL'ye ulaştı.

türkiye ev sahipliği oranı Haberi

türkiye ev sahipliği oranı

Ev fiyatları hızla yükselirken, konut sahipliği oranındaki gerileme de sürüyor. 2014 yılında yüzde 61,1 olan oturulan konuta sahip olanların oranı, 2021 yılında yüzde 57,5'e kadar düştü. 

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, pandemi senesi olarak belirtilen 2020 yılında ev satışları, 2019'la kıyaslandığında yüzde 11,2 arttı, 1 milyon 499 bin 316 adetle rekora imza attı. Ancak buna rağmen konut sahipliği oranı geriledi. 

Yine TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, oturulan evin sahibi olanlar 2020 yılında, 2019'a göre 1,0 puan azalarak yüzde 57,8 olurken, kirada oturanların oranı 0,6 puan yükselerek 26,2 oldu. 

Peki 2021'de ev sahipliği ve konutta mülkiyet durumu nasıl oldu? 2021'de oturulan evin sahibi olanların sayısı azaldı mı? İşte ayrıntılar...

KONUT SAHİPLİĞİ DÜŞTÜ KİRACILIK ARTIYOR 

1 milyon 491 bin 856 konutun satıldığı 2021'de oturulan konuta...