24 / 04 / 2024

türkiye gelir dağılımı

türkiye gelir dağılımı

Türkiye'de herkesin bildiği bir söz son yıllarda adeta ete kemiğe büründü: Para parayı çeker! Ekonomik kriz ve yüksek enflasyonun altında ezilen milyonların aksine Türkiye'de sayıları 89 bin olarak açıklanan yeni insanlar milyoner oldu. İşte detaylar...

Gelir dağılımında en adaletsiz bölge İstanbul!

2018 yılında Doğu Marmara, gelir dağılımında en adil bölge olurken, İstanbul ise gelir dağılımında en adaletsiz bölge olarak kayıtlara geçti.

Uzmanı açıkladı: Aylık 1000 TL ile BES'te fon dağılımı nasıl yapılır?

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne katılım gün geçtikçe artıyor. BES’e yatırım yapanlar, birikimlerini en çok nasıl değerlendireceklerini araştırıyor. Portföy Yöneticisi Tahsin Şeşenoğlu, BES’e ayda bin TL yatıranların fon dağılımını nasıl yapması gerektiğini açıkladı.

Japonya'daki deprem uyarı sistemi Türkiye'de uygulanır mı? 

Japonya'da 7,6'lık depremde 50'den fazla bina yıkıldı. Meydana gelen depremde en az 48 kişi hayatını kaybetti. Japonya'da deprem uyarı sistemi ile önceden gelen bildirim sayesinde Japonya halkı depreme karşı hemen önlemini alıyor. Peki bu sistem Türkiye'de uygulanır mı?

Türkiye Emlak Katılım Bankası'na kredi ve banka kartı izni verildi

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK), Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ'ye kredi ve banka kartı sistemi kurma izni verdiğini açıkladı. Konu ile ilgili açıklama ve haberin detayları...

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi sınavsız sözleşmeli personel alıyor! İşte kadro dağılımı ve başvuru şartları…

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi sözleşmeli personel alacağını duyurdu. Türkiye’nin her yerinden başvuru yapılabilecek olan alım ilanının kadro dağılımı ve başvuru şartları belli oldu. İşte detaylar…

Gelir dağılımında adalet terazisi iyice şaştı! Zengin ‘daha zengin’, fakir ‘daha fakir’ oldu!

Hayat pahalılığı, dargelirli vatandaşları vurdukça vuruyor. Vatandaşlar, her geçen gün zorlaşan hayat şartları nedeniyle en temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanırken, gelir dağılımındaki adaletsizlik de iyice bozuldu.

Türkiye, Avrupa’da konut ve kira fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu! Fiyatlar nasıl düşer? 

Türkiye, Avrupa’da konut ve kira fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu. Peki satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşer? 

Milli Savunma Bakanlığı 30 bin 62 personel alımı yapıyor! Kadro ve branş dağılımı nasıl olacak?

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev yapacak 30 bin 62 personel alımı yapacağını duyurmuştu. Bakanlık tarafından istihdam edilecek 30 bin 62 kişi için aranan şartlar ve branş dağılımı ile ilgili merak edilen detaylar haberimizde yer alıyor.

İzmir Ekonomi Üniversitesi çok sayıda akademisyen alıyor! İşte kadro dağılımı ve başvuru şartları…

İzmir Ekonomi Üniversitesi Araştırma Görevlisi ve Öğretim Görevlisi alımı yapacağını duyurdu. İşte kadro dağılımı ve başvuru şartları…

Sağlık Bakanlığı kadro ve branş dağılımı belli oldu! 2022 Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları başladı mı?

Sağlık Bakanlığı tarafından 85 bin personel alımı için ilk etapta 42 bin 500 personel alınacağı açıklamıştı. Sağlık Bakanlığı kadro ve branş dağılımı belli olurken KPSS-2022/11 tercih kılavuzu da ÖSYM üzerinden açıklandı.

Tayvan motorsiklet markası KYMCO’dan Türkiye’ye yatırım hamlesi! "Avrupa için motor üretecekler"

Tayvan merkezli motosiklet devi KYMCO’NUN CEO’su İstanbul’da katıldığı lansmanda Türkiye’ye yatırım yapmayı düşündüklerini açıkladı. KYMCO markasının yeni çıkan CV3 modelinin tanıtıldığı lansmandan müjdeli haberler geldi.

IMF ve BM’de Türkiye’de açlık tablosu 14,8 milyon kişi yetersiz besleniyor

IMF uzmanları savaşın küresel açlık dalgasına neden olabileceği uyarısında bulunurken hazırlanan raporda Türkiye detayı dikkat çekti. IMF ve Birleşmiş Milletler birlikteliğinde hazırlanan raporda Türkiye’de açlığın arttığının altı çizilirken durumun ilerleyen dönemde daha da kötüleşebileceği belirti

Türkiye Avrupa’da en çok yatırım yapılan 10’uncu ülke!

Doç. Dr. Faik Tanrıkulu, "2021 yılı verilerine göre Türkiye Avrupa’da en çok yatırım yapılan ülkeler arasında 10’uncu sıraya yükselirken, İstanbul en çok yatırım yapılan 7’nci şehir olmayı başardı." ifadesini kullandı.

Gelir dağılımı rakamları açıklandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), merakla beklenen 2020 dönemine ait Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması sonuçlarını açıkladı.

türkiye gelir dağılımı Haberi

türkiye gelir dağılımı

Türkiye'de geçen yılın Aralık ayında doların 18 lirayı görmesiyle zirveye çıkan ve o günden bu yana sürekli artan enflasyon altında ezilen milyonların aksine 89 bin kişi ekonomik koşullardaki krizi fırsata çevirmeyi bildi. Açıklanan verilere göre 89 bin kişi milyonerlerin arasına katıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye'nin yeni ekonomi politikasının esasının yatırım, üretim, ihracat ve istihdam odaklı büyüme sağlamak olarak açıklasa da Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) yapılan açıklamaya göre, 15 ve daha yukarı yaş grubunda işsiz sayısı 2022 yılı nisan ayında bir önceki aya göre 65 bin kişi artarak 3 milyon 853 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,1 puanlık artış ile yüzde 11,3 oldu.


 

TÜRKİYE'DE NE KADAR MİLYONER VAR?

BDDK’ye göre hesabında 1 milyon TL ve üzeri mevduat olan mudi sayısı Kasım...