29 / 03 / 2024

Şans mı fırsat mı! Yaptıkları işle paraya para demiyorlar

Şans mı fırsat mı! Yaptıkları işle paraya para demiyorlar

Türkiye'de herkesin bildiği bir söz son yıllarda adeta ete kemiğe büründü: Para parayı çeker! Ekonomik kriz ve yüksek enflasyonun altında ezilen milyonların aksine Türkiye'de sayıları 89 bin olarak açıklanan yeni insanlar milyoner oldu. İşte detaylar...



Türkiye'de geçen yılın Aralık ayında doların 18 lirayı görmesiyle zirveye çıkan ve o günden bu yana sürekli artan enflasyon altında ezilen milyonların aksine 89 bin kişi ekonomik koşullardaki krizi fırsata çevirmeyi bildi. Açıklanan verilere göre 89 bin kişi milyonerlerin arasına katıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye'nin yeni ekonomi politikasının esasının yatırım, üretim, ihracat ve istihdam odaklı büyüme sağlamak olarak açıklasa da Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) yapılan açıklamaya göre, 15 ve daha yukarı yaş grubunda işsiz sayısı 2022 yılı nisan ayında bir önceki aya göre 65 bin kişi artarak 3 milyon 853 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,1 puanlık artış ile yüzde 11,3 oldu.


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön