25 / 04 / 2024

Şans mı fırsat mı! Yaptıkları işle paraya para demiyorlar

Şans mı fırsat mı! Yaptıkları işle paraya para demiyorlar

Türkiye'de herkesin bildiği bir söz son yıllarda adeta ete kemiğe büründü: Para parayı çeker! Ekonomik kriz ve yüksek enflasyonun altında ezilen milyonların aksine Türkiye'de sayıları 89 bin olarak açıklanan yeni insanlar milyoner oldu. İşte detaylar...



DW Türkçe’ye konuşan ekonomistler Doç. Dr. Evren Bolgün ve Prof. Dr. Aziz Çelik, gayri safi yurt içi hasıla içerisinde emek ve ücret kesiminin aldığı pay 2016 yılından itibaren yaklaşık yüzde 5 kadar düştüğüne ve dolarizasyonun hızla arttığına vurgu yaptı. 

Uzmanlara göre; pastadaki paylaşım kavgası seçime kadar olağan hızıyla devam edecek. 

Öte yandan Prof. Dr. Aziz Çelik, ekonomik politikalardan hariç tutulan dar gelir grubunun Türkiye’nin yüzde 99’unu oluşturduğunu dile getirdi. Çelik, "Bu ülkede 21 milyon ücretli ve maaşlı çalışan var. 14 milyon emekli var, 2,5 milyondan fazla tarım çalışanı var, 5 milyondan fazla küçük esnaf var ve bunların aileleri var. Bunları topladığınız zaman bunlar ülkenin yüzde 99'unu oluşturuyor. Maliye Bakanı Sayın Nebati de izledikleri ekonomik politikaların bu yüzde 99'u dışarıda tuttuğunu açıklamış oldu" ifadelerini kullandı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön