19 / 04 / 2024

türkiye ırak elektrik üretim santrali

türkiye ırak elektrik üretim santrali

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız: "Irak Elektrik Bakanı Kasım el-Fehdavi ile Irak'ta doğalgazdan elektrik üretimi amacıyla kapasitesi 3 bin megavat olan elektrik üretim santrali anlaşması imzalayacağız" dedi...

Hyundai Yeni Kona Elektrik, Türkiye'de satışa çıkıyor! Fiyat açıklandı: Yeni Kona Elektrik fiyatları ne kadar?

Tarzı ve donanım özellikleriyle, B-SUV segmentinde iddialı konuma gelecek olan Hyundai Yeni Kona Elektrik, Türkiye'de satışa çıkıyor. Peki Hyundai Yeni Kona Elektrik fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar ve fiyat bilgisi...

Chery Omoda 5 Türkiye'ye elektrik motoruyla geliyor...

Chery Omoda 5 yeni modelini ve özelliklerini açıkladı. Tamamen elektrikli olacak olan yeni modelde, şimdiden fazlası ile dikkatleri üzerine çekiyor. 2023 yılında Türkiye piyasasında yer alan Chery Omoda 5'in yeni modelinde lüks arabalarda olan tüm özellikler bulunuyor. İşte ayrıntılar...

Yeni Peugeot E-208, gelecek sene Türkiye'de...

Türkiye'de gelecek senenin ilk çeyreğinden itibaren satılmaya başlanacak olan yeni Peugeot E-208 güçlü elektrik motoru ile dikkatleri çekmekte. Peugeot, ilk zamandan itibaren tamamen elektrikli olan Peugeot E-208 seçeneğini sunmakta. Yeni Peugeot E-208, gelecek yıl yollarda olacak. İşte ayrıntılar..

Son dakika Türkiye ve Irak arasında petrol anlaşması sağlandı!

Son dakika haberi... Irak Petrol Bakanı Hayyan AbdulganiIrak, Kuzey petrolünün ihracının devamı için Türkiye ile anlaştıklarını söyledi.

Türkiye'nin elektrik üretimi ağustos ayında yüzde 4,1 artış gösterdi

Türkiye'nin lisanslı elektrik üretimi ağustosta geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 4,1 yükselerek 31 milyon 360 bin 161 megavatsaat olarak gerçekleşti. Üretin ne kadar oldu ve ne kadar artış gösterdi? İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye’nin elektrik kurulu gücü 3,3 kat arttı! Tamı tamına 105 bin megavatı aştı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Türkiye'de enerji alanında atılan adımlarla elektrik kurulu gücü ve ekipman üretiminin arttığını ifade etti. Tancan, "Geçen yıl 31 bin 846 megavat olan elektrik kurulu gücü 3,3 kat artarak temmuz ayı sonunda 105 bin 135 megavata ulaştı”dedi

Latin Amerika’nın dev şirketi Türkiye’de elektrikli motor montajı yapacak!

40 bin çalışanı ve 19 milyar dolarlık cirosu olan Brezilyalı WEG, Kocaeli’nde açılan tesiste elektrik motorlarının montajını sağlayacak. Firmanın Türkiye tesisi Ortadoğu bölgesindeki ilk üretim noktası olacak.

Aksa Enerji, Türkiye ile KKTC arasına denizaltı kablosuyla enerji köprüsü kuruyor!

Aksa Enerji, imzaladığı 15 yıllık ABD doları bazlı yeni sözleşmeyle Türkiye ile KKTC arasına enterkonnekte denizaltı kablosuyla elektrik hattı çekecek. Aksa Enerji, aynı sözleşme kapsamında KKTC’deki kurulu gücünü de 188 MW seviyesine çıkaracak.

Sıcaklar arttı, elektrik tüketimi rekor üstüne rekor kırdı!

Türkiye'de elektrik tüketimi 1 milyon 27 bin 568 megavatsaatle günlük bazda yeni rekora ulaştı. İşte detaylar...

Prof. Dr. Cenk Yaltırak'tan şok edecek açıklama: Türkiye'nin deprem haritası yanlış

Jeolog Prof. Dr. Cenk Yaltırak, Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrası ''Türkiye'nin deprem haritası yanlış'' diyerek şok edecek açıklamalarda bulundu.

Otomotiv pazarında Avrupa gözünü Türkiye’ye çevirdi! Türkiye İspanya’yı geride bırakıyor!

Avrupa’da gittikçe sertleşen emisyon kuralları, üreticileri elektrikli araç üretimine mecbur bıraktığı için gözler Türkiye’ye çevrildi. Citroen CEO’su Cobee, içten yanmalı motorda birinci pazarın Türkiye olacağını söyledi.

2025’e kadar neler planlanıyor? İşte Türkiye’nin ‘elektrik’ senaryosu!

Türkiye enerjide 2025’a kadar olan süre içinde elektrik enerjisiyle ilgili planını açıkladı. İşte Enerji Ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından duyurulan o senoryo...

Türkiye’den güneş enerjisinde sevindirici haber!  Elektrik üretme konusunda avantajlı

Huawei Türkiye Digital Power İş Grubu Direktörü Gavin Zhao, "Türkiye, yüksek güneş ve radyasyon potansiyeli ile güneş enerjisinden elektrik üretme konusunda önemli bir avantaja sahip" dedi.

türkiye ırak elektrik üretim santrali Haberi

türkiye ırak elektrik üretim santrali

İSTANBUL (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Shell ile Şile açıklarında sondaj yapmayı planladıklarını söyledi.


Yıldız, Boğaziçi Enerji Kulübü Toplantısı'nda soruları yanıtladı.


Taner Yıldız, "Shell ile Şile açıklarında bir sondaj yapmayı planlıyoruz. Romanya baseninde petrol ve doğalgazla alakalı bulgular var. Bizim oraya yakın bloklarımız var. Bizim de çalışmamız lazım" dedi.


Yıldız, Shell ile yapılan anlaşmanın 300 milyon dolar değerinde olduğunu belirterek,  "Umarız ki çıkar. Varsa bulacağız. Barbaros Hayrettin Paşa Sismik Araştırma Gemisi ile 1540 kilometrekarede 3 boyutlu ve 190 kilometrede 2 boyutlu sismik yaptık. Bu sismikler bizim burada sondaj yapmamızın doğru olduğunu söylüyor. Yüzde 50-50 hisseyle buraya başlayacağız. Hem masraflarına hem de gelirlerine ortak olacağız. Bu sondajın da ocak ayında başlamasını ümit ediyoruz" diye konuştu.


Irak’taki siyasi sürece değinen Yıldız,...