25 / 04 / 2024

türkiye iran sanayi bölgesi ne zaman kurulacak

türkiye iran sanayi bölgesi ne zaman kurulacak

Türkiye-İran hattında sıcak dönem... İki ülke, Türkiye’deki operasyon ve İran’a yönelik ambargolarla ilgili tartışmaların gölgesinde tarihi bir adım atmaya hazırlanıyor. Türkiye- İran sınırında “ortak sanayi bölgesi” kurulacak...

Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sonuçları açıklandı

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO), "İSO Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2021" araştırmasına göre, İkinci 500'ün üretimden net satışları, yüzde 77,5 artarak 191,1 milyar TL’den 339,2 milyar TL'ye yükseldi.

Türkiye'den teknoloji odaklı sanayi hamlesi! Bakan Varank bir bir anlattı

Muğla'da açıklamalarda bulunan Bakan Varan Türkiye'nin teknoloji odaklı sanayi hamlesini anlattı. Bakan Varank, söz konusu hamlenin Türkiye'nin cari açığına 16 milyar 500 milyon katkı sağlayacağını söyledi.

Türkiye’de bina stoku, sanayi binaları hariç 9.4 milyona ulaştı!

Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı TurSEFF Projesi’nin Direktörü Dr. Murat Sarıoğlu, Türkiye’de bugünkü bina stoku sanayi binaları hariç 9.4 milyon binaya ulaştığını söyledi.

Rusya,Türkiye, İran ve Suudi Arabistan’ın onayladığı ortak bir finans merkezi kurulmalı!

Rusya Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Koordinatörü Malik Kerimov yaptığı açıklamada “İslam ülkeleri ortak bir finans merkezi kurmalı.” diye konuştu. 

Türkiye neden sanayi ülkesi olamaz?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Türkiye neden sanayi ülkesi olamaz?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Tebernüş Kireçci'nin 22 maddelik analizi...

Türkiye'nin 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi yarın açıklanıyor!

Türkiye'nin 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yarın açıklanacağı duyuruldu.

Türkiye'nin her iline teknopark kurulacak!

Türkiye'yi teknoloji alanında zirveye taşıyacak yatırımların sayısı her geçen gün artıyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Çankırı ve Kastamonu ile sayının 81 ile yükseleceğini açıkladı.

İbrahim Maasfeh: Türkiye'nin her yerinde arazi bakıyoruz!

Akzirve Gayrimenkul Türkiye'deki yatırımlarım çeşitlendirme karan aldı. Şirketin ortağı ve CEO’su İbrahim Maasfeh, inşaat alanındaki iddialı projelerinin kesintisiz devam edeceğini önümüzdeki dönemde enerji, sanayi ve savunma sistemleri alanına girmeyi planladıklarını açıkladı... 

Mega Endüstri Bölgeleri Projesi'ni Türkiye'de hayata geçireceğiz!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Mega Endüstri Bölgeleri Projesi'ni gelecek dönemde Türkiye'de hayata geçireceklerini bildirdi.

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2017 sonuçları açıklandı!

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2017 Araştırması'na göre, TÜPRAŞ, üretimden satışlarda 51,1 milyar lirayla Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu oldu...

Türkiye'deki teknopark sayısı 77'ye ulaştı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'deki teknoparkların sayılarının giderek arttığı açıkladı.

Türkiye'deki teknopark sayısı 74'e ulaştı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 'Gebze Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Sağlık Teknokenti'yle birlikte Türkiye'deki teknopark sayısının 74'e yükseldiğini söyledi.

Türkiye'deki teknopark sayısı 80'e çıkacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'deki teknopark sayısının yılın ilk yarısında 80'e çıkacağını söyledi.

türkiye iran sanayi bölgesi ne zaman kurulacak Haberi

türkiye iran sanayi bölgesi ne zaman kurulacak


Türkiye-İran sınırına sanayi bölgesi için imzalar ocak ortasında atılacak.


Türkiye-İran hattında sıcak dönem... İki ülke, Türkiye’deki operasyon ve İran’a yönelik ambargolarla ilgili tartışmaların gölgesinde tarihi bir adım atmaya hazırlanıyor. Türkiye- İran sınırında “ortak sanayi bölgesi” kurulacak. Konuyla ilgili imzaların 16 Ocak’ta yapılması planlanan Türkiye-İran Ortak Ticaret Komitesi 5. Dönem Toplantısı’nda atılması öngörülüyor. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın katılımıyla yapılacak toplantıda, operasyonun iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilere etkisi kadar, ambargoların yumuşatılmasının ardından atılacak yeni işbirliği adımlarının da değerlendirilmesi bekleniyor. Ortak sanayi bölgesinin Türkiye-İran sınırının sıfır noktası olan Urmiye şehrinde kurulacağı belirtiliyor. 


İKİ ÜLKENİN TİCARETİ 22 MİLYAR $’I BULDU


Halen İran’da 200 Türk firmasının 1 milyar dolarlık yatırımı bulunuyor. İki ülke arasındaki ticaret hacmi ise bu yıl 22 milyar dolara ulaşmıştı. Yetkililer, imzalanacak anlaşmalarla hedefin,...