26 / 04 / 2024

türkiye ısı yalıtım

türkiye ısı yalıtım

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu ve dernek yönetim kurulunun katılımlarıyla gerçekleşen basın sohbet yemeğinde, Türkiye’nin yalıtım haritası, sektördeki son gelişmeler ve derneğin 2014 yılı beklentileri açıklandı....

Yalıtım ekonomiye 10 milyar dolar kazandırıyor!

İZODER Yönetim Kurulu Üyesi ve Eryap A.Ş. CEO’su Emrullah Eruslu yalıtımın ekonomiye 10 milyar dolar kazandıracağını söyledi...

Enerji maliyetlerindeki artışla ısı yalıtımı yeniden gündeme geldi!

Dünyada artışa geçen enerji maliyetleri ardından konutlarda enerji tasarrufu için ısı yalıtımı yapılmasının önemi tekrardan anlaşıldı. Türkiye’nin sahip olduğu enerjisinin yaklaşık yüzde 40'nı binaları ısıtmak amaçıyla kullanıyor.

Özgür Kaan Alioğlu, ODE Yalıtım Satış Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı oldu!

Türkiye’de ve ihracat yaptığı altı kıtadaki 75’in üzerinde ülkede yalıtım sektörünün önde gelen şirketleri arasında yer alan ODE Yalıtım’ın yeni Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Özgür Kaan Alioğlu oldu. 

Filli Boya, binaların ısı yalıtım ihtiyaçlarını tespit ediyor!

Türkiye’de 40’ın üzerinde şehri gezerek 50 bin binada termal kameralar ile ücretsiz çekim yapıp binaların ısı yalıtım ihtiyaçlarını belirleyen Filli Boya Isı Kaybı Ölçüm Ekibi, tasarruflu ve konforlu yaşamın ipuçlarını bina sakinleriyle yayınladı. 

Isı yalıtımıyla 12 milyar dolarlık tasarruf!

TERMOSAN Mühendislik'in Yönetim Kurulu Başkanı Suat İnan, ısı yalıtımının faydalarından bahsetti. İnan, Türkiye'nin enerji tüketiminde 10-12 milyar dolarlık tasarruf sağlanabileceğini söyledi.

Evlerin yüzde 65'inde ısı yalıtımı yok!

Kadir Has Üniversitesi'nin Türkiye Toplumunun Enerji Tercihleri Araştırması sonucuna göre, evlerin yüzde yüzde 65'inde ısı yalıtımı yok. Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yapılan ankete bin 204 kişi katıldı.

Ertuğrul Şen: Enerjinin israf edilmemesi için ısı yalıtımı şart!

İZODER Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, “Yıllık enerji tüketiminin yüzde 72’sini ithal eden Türkiye’de, tüketilen toplam enerjinin yüzde 40’a yakını binalarda kullanılıyor. Enerjinin israf edilmemesi için binalarda ısı yalıtımı yaparak yüzde 50 tasarruf sağlamak öncelikli sorumluluk ve zorunluluğumu

Canpa’dan üniversitelilere ''ısı yalıtımı'' eğitimi!

Türkiye’nin öncü yalıtım firmalarından Canpa, üniversite - özel sektör iş birliği kapsamında Başkent Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerine ısı yalıtımı konusunda eğitim verdi.

Türkiye’de enerji tasarrufu ve ısı yalıtımı bilinci toplantısı 24 Kasım'da!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği, “Türkiye’de Enerji Tasarrufu ve Isı Yalıtımı Bilinci” konusunda yaptırmış olduğu araştırmanın çarpıcı sonuçlarını açıklayacak.

Isı yalıtım zorunluluğu yalıtım sektörünü canlandıracak!

Türkiye'nin katlanarak artan enerji ihtiyacı, kentsel dönüşüm ve ısı yalıtım zorunluluğu; krizde bile büyüyen yalıtım sektörünü uçuşa geçirecek. Pazardan daha fazla pay kapmaya çalışan şirketler ise yatırım atağına geçti...

Türkiye'de 16 milyon konutun ısı yalıtımı yok!

Ülkemizdeki 19 milyonluk konut stokunun 16 milyonunda ısı yalıtımı yok. Bu binalar ısı yalıtımı olan bir binaya kıyasla 3 kat daha fazla enerji harcıyor. Oysa tasarrufun yolu belli…

1980 yılında Azeryan Yalısı Türkiye'nin ilk özel müzesi olacakmış!

1980 yılında Vehbi Koç'un sahibi bulunduğu Azeryan Yalısı, Türkiye'nin ilk özel müzesi olarak halka açılacakmış. 20 milyon lira harcanarak restore edilen yalıya ''Sadberk Koç Güzel Sanatlar Müzesi'' adı verilmiş.

Soğukta ucuza ısınmanın tek yolu ısı yalıtımı!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, Türkiye'de enerjinin yüzde 40'ının konutlarda kullanıldığını ve bu enerjinin yüzde 85'inin ısınma ve soğutma için harcandığını anımsattı

Ucuza ısınmanın tek yolu ısı yalıtımı!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Türkiye’de ısınma maliyetlerinin düşürülebilmesi için en önemli koşulun yalıtım olduğu açıklaması yaptı.XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu konuyu değerlendirdi.

türkiye ısı yalıtım Haberi

türkiye ısı yalıtım

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu ve dernek yönetim kurulunun katılımlarıyla gerçekleşen basın sohbet yemeğinde, Türkiye’nin yalıtım haritası, sektördeki son gelişmeler ve derneğin 2014 yılı beklentileri açıklandı.



XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, "Enerjisinin yüzde 75'ini ithal eden ülke olarak artan enerji ihtiyacının karşılanması ne kadar önemli ise de tasarruf yolu ile kazanılacak potansiyel enerji miktarı bir o kadar önemli. Ülkemizde yalıtımsız binaların sayısı 15 milyondan fazla, bu da mevcut binaların yüzde 85'inin yalıtımsız olduğu anlamına geliyor. Yalıtımsız binalar yüzünden enerjimizi boşa harcıyoruz ve her yıl bunun ülke ekonomisine bedeli 10 milyar doları buluyor. Binalarda enerji kaybını ısı yalıtımı uygulamaları ile yüzde 50 azaltmak mümkün. Yalıtım levhasının kalınlığı arttıkça enerji verimliliği de o oranda artıyor" dedi.


Türk...