27 / 04 / 2024

Türkiye Kiralık Konut Fiyat Endeksi

Türkiye Kiralık Konut Fiyat Endeksi

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ 2017 yılı Kasım ayı sonuçları açıklandı. Verilere göre Kasım'da metrekare başına konut satış fiyatları yüzde 2.01 oranı ile en çok Çankırı'da arttı.

Satılık Konut Fiyat Endeksi geçen yıla göre yüzde 14,52 arttı!

REIDIN.com EmlakEndeks: 2.El Konutlar Fiyat Endeksleri 2012 Ağustos ayı sonuçlarını açıkladı...

Airbnb yasasıyla günlük kiralık konut sayısı 2 ayda yüzde 435 düştü!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Airbnb düzenlemesi meyvelerini vermeye başladı. Günlük kiralık konut sayısı 2 ayda, 13 bin 472’den 3 bin adede kadar indi. Ayrıca bunun dışında güvenlik kontrolüne alınmış olan bu konutlar vergiye de tabi duruma getirildi.

Murat Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması: 100 bin kiralık konut yapılacak!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul'da kentsel dönüşüm vaadiyle ilgili bilgiler veren Kurum, Türkiye'de ilk defa 100 bin kiralık konut yapacaklarını söyledi.

Kiralık konut piyasasındaki kısır döngüden nasıl çıkılır?

Prof. Dr. Ali Hepşen bugünkü yazısında kiraların enflasyona etkisi ve Merkez Bankası’nın önerilerini kaleme aldı. Peki kiralık konut piyasasındaki kısır döngüden nasıl çıkılır? İşte Hepşen'in konu ile ilgili o yazısı...

Türkiye Rusların konut tercihinde 3. sırada!

Yandex Nedvijimost servisi tarafından açıklanan resmi verilere göre Türkiye, Rusların konut tercihinde 3. sırada yer aldı. Rusya vatandaşlarının inşaat halinde olan konutlar için en çok arama yaptıkları ülkeler arasında ilk sırada başında Birleşik Arap Emirlikleri yer aldı.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları neler tetikliyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 9 maddede sıraladı!

Ev fiyatlarında ve kira bedellerinde yaşanan artışlar gündemden düşmüyor. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 9 maddede satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları nelerin tetiklediğini X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o açıklama...

Kıbrıs'tan sonra sıra Türkiye'ye geldi! Türkiye'den sessizce konut toplamaya başladılar

Son zamanlarda Meclis'te Habat" isimli bir örgütten söz edildiği, bu örgütün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) gayrimenkul alımı yaptığı ve şimdi de Türkiye'de konut toplamaya başladıkları ortaya çıktı. 

Türkiye genelinde reel konut satış fiyatları tam 5 aydır düşüyor! İşte konut piyasasında son durum!

"sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü" raporunun aralık ayı sonuçlarına göre Türkiye genelindeki reel konut satış fiyatlarının 5 aydır düştüğü kaydedildi.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarının fırlamasında yabancıya satışın payı var mı?

Barınma sorunu gün geçtikçe yayılıyor ve sık sık gündem oluyor. Peki satılık ve kiralık konut krizinde yabancıya satışın payı var mı? İşte detaylar...

O ilde kiralık konut fiyatları düştü! Ev sahipleri fiyatları düşürerek kiraya vermek istiyor!

Konya’da kiralık konut fiyatları düşüyor. Boş duran kiralık dairelerine kış sezonunda aidat ve yakıt masrafları ödemek istemeyen konut sahipleri, fiyatlarda indirim yaparak bir an önce kiraya vermek istiyor.

Türkiye'de ortalama konut fiyatı 3 milyon TL'yi aştı!

2023'ün Ekim ayında konut satışları hem aylık hem de yıllık bazda yüzde 9 azaldı, fiyatlardaki yıllık değer artışı ise yüzde 103 olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı ise 3 milyon 40 bin 440 TL oldu.

Kiralık konut için kefil olacakları ilgilendiriyor! İşte tüm detaylarıyla merak edilenler!

Kiralık konut için eşine dostuna kefil olan kişiler de anlaşmazlıklarda arabulucunun yolunu tutuyor. Kefil olarak imza atan kişiler yalnızca kira değil hasar, zarar, aidat borçları ile de karşı karşıya kalabiliyor. İşte kiralık konut için kefil olacak kişilerin kontratı imzalamadan önce dikkat etmes

Kiralık konut piyasasında kısır döngü!

Türkiye’de son dönemlerde kiralık konut piyasasında yaşananları “Penrose Merdiveni” yapısına benzeten Dünya gazetesi Köşe Yazarı Prof. Dr. Ali Hepşen, Penrose merdiveninin tanımını ve neden konut piyasasını buna benzettiğini bugünkü köşe yazısında anlattı.

Yeni düzenleme kiralık konut fiyatlarını nasıl etkileyecek? 

Konutların turizm amaçlı kiralanması konusunda yapılan yeni düzenleme kiralık konut fiyatlarını nasıl etkileyecek? İşte detaylar...

Türkiye Kiralık Konut Fiyat Endeksi Haberi

Türkiye Kiralık Konut Fiyat Endeksi

GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi 2017 yılı Kasım ayı sonuçlarını değerlendirdi.

Yetgin, "Kasım ayında TÜFE'de yüzde 1.49, Yurt İçi-ÜFE'de yüzde 2.02 artış gözlemlenmesine rağmen markalı konut üreticilerinin aylık yüzde 0.17 oranında fiyat artışına gitmeleri, Ekim’de olduğu gibi artan maliyetleri fiyatlara yansıtmadıklarını gösteriyor. Ayrıca Kasım ayı yeni konut satışlarında peşinat kullanım oranı yüzde 26, banka kredisi kullanım oranı yüzde 30 ve senet kullanım oranı yüzde 44 olarak gerçekleşti. Banka kredisi kullanım oranının -11 puan azalırken, senet kullanım oranının 14 puan artmasında, firmalarca uygulanan kampanyaların yanı sıra kredi faiz oranlarındaki artışın da etkili olduğunu söyleyebiliriz" açıklamasında bulundu. 


En çok Çankırı'da arttı

Kasım'da metrekare başına konut satış fiyatları yüzde 2.01 oranında artan Çankırı, fiyatların en çok yükseldiği...