25 / 04 / 2024

türkiye kömürden elektrik üretim tesisleri

türkiye kömürden elektrik üretim tesisleri

Petrol ve doğalgazda dışa bağımlı Türkiye, enerji faturasını azaltmak için kömür yatırımlarını devreye sokmaya çalışıyor. Elektrik ihtiyacının yüzde 25’i kömürden karşılanırken, bu rakamın yüzde 42’ye çıkarılması planlanıyor...

2040 yılının en zengin ülkesi hangisi? 2040'ın en zengin 20 ekonomisi açıklandı, listede Türkiye var mı? 

2040 senesinde dünyanın en zengin ülkeleri ve en büyük ekonomileri olacak ülkeler kaydedildi. Yapılan değerlendirme ile 2040 senesinin en büyük 20 ekonomisi açıklandı. Açıklanan listede Türkiye de var. 

Tezışık Mühendislik Elektrik Elektronik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tezışık Mühendislik Elektrik Elektronik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bayrampaşa'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Arslangil tarafından kuruldu. 

Yabancıya konut satışıyla ilgili Kıbrıslı müteahhitten haklı isyan! Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?

Kıbrıs'ın önde gelen müteahhitlerinden Koral Bozkurt, sosyal medya hesabından paylaştığı istatistikle Türkiye’de yabancılara yapılan mal satışlarının bir yıl içinde yüzde 61,5 azaldığını belirterek ''Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?” sorusunu sordu.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği açıkladı! Halk ucuz ete ulaşamıyor...

Et fiyatlarında yaşanan yükselişe karşı bir uyarı da üretici birliğinden yapıldı. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, ithalatı sınırlı sayıdaki büyük işletmelerin yaptığını kaydederek iç piyasada et fiyatlarının düşmediğini belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye, tarım ve balık üretiminde Doğu Avrupa’nın lideri olacak!

OECD ve FAO, tarımsal emtia ve su ürünleri piyasalarının 10 senelik beklentilerine yönelik değerlendirmeleri kapsayan “Tarımsal Görünüm 2023-2032” adlı raporunu kamuoyuyla paylaştı. Rapora göre, Türkiye, tarım ve balık üretiminde öncü ülke olacak.

ASO Başkanı Ardıç: ‘Türkiye küresel bir üretim üssü olabilir’

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Türkiye’nin üretim üssü olma ihtimalinin olduğunu söyledi. Ardıç, sanayisi, rekabetçi fiyatları, nitelikli iş gücü ve özellikle coğrafi konumu ile öne çıkan Türkiye’nin küresel bir üretim üssü potansiyelinin bulunduğunu ifade etti.

Jmo Yapı İnşaat Taahhüt Mimarlık Mühendislik Planlama Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Jmo Yapı İnşaat Taahhüt Mimarlık Mühendislik Planlama Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Ertakuş, Orhan Balıkçı ve Ziya Kartal ortaklığında kuruldu.

İngiltere: Türkiye ile müzakerelere başlanacak

İngiltere’den Türkiye ile müzakerelere başlanacağına yönelik açıklama geldi. Bu kapsamda, Türkiye ile İngiltere arasındaki serbest ticaret anlaşmasının kapsamının hizmetler ve dijital sektörü de kapsayacak şekilde genişletilmesi amacıyla müzakerelere başlanacak.

Nissan’dan büyük iddia: Türkiye otomotivde İspanya'yı geçebilir!

Nissan Türkiye Genel Müdürü Charbel Abi Ghanem büyüme tahminlerini 1 milyon civarında yaptıklarını belirterek, “Türkiye’deki piyasalar bu rakamı aşarsa o zaman Avrupa’daki en büyük beşinci piyasa olacak ve böylece İspanya’yı geçmiş olacak" dedi.

Nissan/ Ghanem: Türkiye otomotivde Avrupa’daki en büyük beşinci piyasa olacak!

Nissan Türkiye Genel Müdürü Charbel Abi Ghanem otomotiv sektörüne ilişkin öngörülerde bulundu. Ghanem, Türkiye'nin Avrupa’daki en büyük beşinci piyasa olarak İspanya’yı geçebileceğini belirtti. İşte detaylar...

Türkiye Kömür İşletmeleri Ankara'da 1 milyon TL'ye iş yeri satacak! Sakın kaçırmayın!

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü, Ankara Çankaya'da yer alan iş yerini satışa çıkardı. Söz konusu iş yerinin satış ihalesi 28 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkullere ilgisi katlandı! En çok hangi ülke vatandaşları mülk alıyor? 

Son 20 senede  yabancı ülke vatandaşlarının arsa ve konut alımları artarken adını bile duymadığımız ülkelerin vatandaşları da Türkiye'den mülk aldı. İşte ayrıntılar...

Ekşioğlu Taahhüt Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ekşioğlu Taahhüt Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da ŞÜkrü Ekşi tarafından kuruldu.

türkiye kömürden elektrik üretim tesisleri Haberi

türkiye kömürden elektrik üretim tesisleri


Petrol ve doğalgazda dışa bağımlı Türkiye, enerji faturasını azaltmak için kömür yatırımlarını devreye sokmaya çalışıyor. Elektrik ihtiyacının yüzde 25’i kömürden karşılanırken, bu rakamın yüzde 42’ye çıkarılması planlanıyor. 2023 hedefleri için toplam tutarı 42 milyar doları bulan 21 bin 500 megavatın üzerinde ek yatırıma ihtiyaç duyuluyor. 


Elektrik üretiminde kömürün payını artırmak isteyen enerji yönetimi, kömür yatırımları için harekete geçti. Geçtiğimiz günlerde Kemerköy ve Yeniköy Termik Santrali’nin ihalesi yapılırken, en yüksek teklifi IC İçtaş vermişti. Ardından ihalesi yapılan Çatalağzı Termik Santrali için de en yüksek teklif 351 milyon dolarla Demir Madencilik’ten geldi. Muğla’nın Milas İlçesi’ndeki Yatağan Termik Santrali’nin özelleştirilmesi için açılan ihaleye ise 6 teklif geldi. Önemli oranda kömür rezervine sahip Türkiye, elektrik ihtiyacının yüzde 25’ini kömürden karşılıyor. Enerji yönetimi bu rakamı...