19 / 04 / 2024

türkiye konut inşaat maliyetleri

türkiye konut inşaat maliyetleri

Türkiye'de konut inşaat maliyetleri, eylül 2014 ile eylül 2015 arasında yüzde 5,9 arttı. Aynı dönemde işçilik maliyet artışı yüzde 8,2 olurken, inşaat malzemesi maliyetleri artışı ise yüzde 5,2 olarak kaydedildi

Türkiye’nin inşaat endüstrisindeki konumunu güçlendirecek stratejik adım!

İnşaat teknolojilerinde yaptığı inovasyonlar ile inşaat profesyonellerinin çözüm ortağı olan Hilti, 2023 yılında ileri teknoloji birçok ürünü ve dijital çözümü Türkiye’ye kazandırarak inşaat projelerinde yeniliklere öncülük etmeye devam ediyor. 

Türk inşaat şirketlerinin konut projelerinde en gözde pazarı ABD!

Türk inşaat şirketleri konut projeleri için rotayı ABD'ye çevirdi. Türkiye'deki inşaat sektöründeki yavaşlama şirketleri başka pazarlara yönlendirdi.

Türkiye’de inşaat sektörünün geleceğini şekillendirecek yeni 6 trend!

Türkiye'de en önemli sektörler arasında ilk sıralarda yer alan İnşaat sektörünün geleceğini şekillendirecek 6 trend Vuralsoy Mühendislik tarafından yayımlandı.

Türkiye'deki inşaat harcamalarının 1 trilyon doları bulması bekleniyor!

Şubat başında Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin üstünden zaman geçmiş olsa da, açılan yaralar sarılmaya devam ediyor. Verilen detaylara göre, Türkiye'deki inşaat harcamaları 1 trilyon doları bulması bekleniyor.

Uluslararası Mühendis Erhan Mataracı kara tabloyu çıkardı: Türkiye’nin inşaat sorunu nasıl çözülür?

Asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem nedeniyle, yıkılan ve hasar gören yapıların müteahhitleriyle ilgili soruşturmalar devam ederken, Uluslararası Mühendis Erhan Mataracı Türkiye’nin inşaat sorununu ve çözümlerini tek tek anlattı...

Türkiye konut inşalarında çelik konstrüksiyona yönelmeli! 

Büyük bir bölümü deprem kuşağında olan Türkiye için, çelik yapı sistemi kilit önem taşıyor. İşte çelik yapı ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

İnşaat malzemeleri ihracatında Haziran ayında tüm zamanların aylık rekoru kırıldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin inşaat malzemeleri sanayi ihracatı Haziran ayında 3,36 milyar dolarla tüm zamanların aylık rekorunu kırdı.

Damac İnşaat, Türkiye için yatırım planını açıkladı!

Türkiye ekonomisine güvenen yabancı şirketler, Türkiye’ye yatırım yapmaya devam ediyor. Son olarak Damac İnşaat, Türkiye için yatırım planını açıkladı...

Türkiye konut fiyat artışında ilk sırada!

Türkiye konut fiyat artışında zirvede yer almaya devam ediyor. Knight Frank’in 2021 yılı üçüncü çeyrek verilerine göre;  konut fiyat artışında yüzde 35,5'lik orana sahip olan Türkiye, dünya genelinde birinci sırada yer aldı. 

Tayfun Küçükoğlu: Türkiye'nin inşaat malzemelerini karşılayacak kapasitesi var!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği  ‘Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nedeniyle açıklama yaptı. İşte İMSAD'ın o açıklaması...

Rusya’da konut inşaatı Ekim'de 55 milyon metrekareye düştü!

Rusya’da 2020 yılının 10 ayında konut inşaatı 2019 yılının aynı dönemine göre yüzde 1,1 düşerek, 55 milyon metrekareye geriledi.

Katar'ın Türkiye’de inşaat yatırımları arttı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç yaptığı açıklamada, Katar'ın Türkiye’de son yıllarda özellikle finans, perakende, enerji, tarım ve inşaat gibi stratejik sektörlerde yatırımlarını artırdığını söyledi.

Karadağ'da otel ve konut inşaatı alanlarında ciddi gelişmeler öngörüyoruz!

Karadağ ve Türkiye arasında önemli fırsatlar gördüğünü belirten Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Karadağ İş Konseyi Başkanı Naser Alim özellikle de turizm, tarım ile otel ve konut inşaatı alanlarında ciddi gelişmeler öngördüklerini dile getirdi.

türkiye konut inşaat maliyetleri Haberi

türkiye konut inşaat maliyetleri

 Türkiye'de konut inşaat maliyetleri, eylül 2014 ile eylül 2015 arasında yüzde 5,9 arttı.


Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından hazırlanan "Ekim Ayı Sektör Raporu" açıklandı. Rapora göre, 2014 yılında konut inşaat maliyetleri yüzde 9,5 artış gösterdi. Aynı maliyetlerin artış oranı, eylül 2014 ile eylül 2015 arasındaki dönemde yüzde 5,9 olarak gerçekleşti. 


Aynı dönemde işçilik maliyet artışı yüzde 8,2 olurken, inşaat malzemesi maliyetleri artışı ise yüzde 5,2 olarak kaydedildi ve yıllık enflasyonun altında kaldı. Raporda yıllık konut inşaat maliyetlerindeki artışın yeni konut yıllık fiyat artışının altında olduğu ve şimdilik ilave bir fiyat artışı baskısı oluşturmadığı kaydedildi.


İnşaat harcamaları bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 8,3 artarak 47,3 milyar lira olarak gerçekleşti. Böylece yılın ilk yarısında inşaat harcamaları yüzde 5,5 artarak 87,9 milyar liraya...