19 / 04 / 2024

Türkiye Meksika Dostluğu Sağlık Merkezi projesi

Türkiye Meksika Dostluğu Sağlık Merkezi projesi

Oaxaca eyaletinin El Espinal kasabasında inşa edilen Türkiye-Meksika Dostluğu Sağlık Merkezi'nin açılışı yapıldı.

Türkiye'de fiyatlar uçtu: Türklerin yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te resmen katlandı!

Türkiye'de konut sahibi olmanın zorlaştığı ifade edilirken, Türklerin de yurt dışına kaçmaya başladığı belirtiliyor. Yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te patladı. İşte ayrıntılar...

Türkiye'de 10 kişiden 4'ü oturduğu konutun depreme karşı dayanıklı olduğuna inanmıyor!

Yapılan son araştırmalara göre, Türkiye'de her 10 kişiden 4'ü oturduğu evin depreme karşı dayanıklılığına güvenmiyor. 

Türkiye'nin ilk zırhlı SUV'u TULGA 2025'te yollarda olacak!

BMC İcra Kurulu Üyesi ve Üst Yöneticisi Murat Yalçıntaş yaptığı açıklamada BMC tarafından üretilen Türkiye'nin ilk yerli ve milli, doğuştan zırhlı SUV'u "TULGA"nın 2025 yılında yollarda olacağını söyledi.

Türkiye Sigorta Birliği’nin yeni Başkanı açıklandı! Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, TSB Başkanı oldu!

Türkiye Sigorta Birliği’nin (TSB) Olağanüstü Genel Kurulu’nda yapılan seçimler ile sigortacılar yeni başkanını seçti. TSB Başkan Yardımcısı olan Uğur Gülen, birliğin Başkanlık görevine seçildi.

Latin Amerika’nın dev şirketi Türkiye’de elektrikli motor montajı yapacak!

40 bin çalışanı ve 19 milyar dolarlık cirosu olan Brezilyalı WEG, Kocaeli’nde açılan tesiste elektrik motorlarının montajını sağlayacak. Firmanın Türkiye tesisi Ortadoğu bölgesindeki ilk üretim noktası olacak.

İşte şu anda Türkiye'de satılan en ucuz SUV otomobil; Fiyatı sizi şaşırtabilir

Yılın ilk çeyreğinden bu yana otomobil fiyatlarındaki olağanüstü yükselişlerin sürdüğü şu günlerde dev otomobil markası Fiat yine bekleneni yaptı. Şu anda  Türkiye'de satılan en ucuz SUV otomobil Fiat Egea Cross oldu. İşte detaylar...

Prof. Dr. Celal Şengör resmen uyardı: Türkiye ciddi bir deprem tehdidi altında! Ege ve Doğu Anadolu'yu işaret etti!

Prof. Dr. Celal Şengör, Türkiye’nin farklı bölgelerinin deprem riski altında olduğuna dikkat çekti ve yaptığı açıklamada Ege ve Doğu Anadolu'yu işaret etti. İşte Şengör'ün o açıklamaları...

İphone almak artık sadece hayal! Türkiye fiyatları o kadar uçtu ki artık satılmayacak!

Türkiye'de yakın zamanda uygulanan zamlar ve vergi oranlarındaki artış, hizmetler ve ürünlerin durumunu köklü bir şekilde değiştirdi. Bu durum, piyasa dinamiklerini tamamen yeniden şekillendirdi. İphone modellerinin fiyatlarının Türkiye’de neden bu kadar pahalı olduğu dikkat çekiyor.

Türkiye yeni dönemde AB ile beyaz sayfa açmalı!

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, ikinci tur seçimlerin ardından Avrupa Birliği ile ilişkilerin canlandırılması gerektiğini belirterek, “Türkiye, adayı olduğu ve gümrük birliği içinde bulunduğu AB ile ilişkilerini yeniden düzenlemeli” dedi.

Türkiye'nin otomobili Togg'u almak için bekleyenlere müjde! Togg’un ilk mağazası açıldı!

Türkiye'nin otomobili Togg'u ön siparişle satın alan ve aracının teslim edilmesini bekleyen vatandaşlara müjdeli haber geldi.

Bu fiyatlar izdiham yaratır! Tüm Türkiye'de fiyatlar indi! Sepetler peş peşe dolacak! Tarım Kredi 17 Şubat kataloğu

Tarım Kredi şubat ayı aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. Bu fiyatlar izdiham yaratır! Tüm Türkiye'de fiyatlar indi! Sepetler peş peşe dolacak! Tarım Kredi 17 Şubat kataloğu fiyat listesi...

Ucuz havayolu şirketi Türkiye uçuşlarına başlıyor

Ylda 800 bin yolcu taşıyacak Macirastan merkezli ucuz havayolu şirketi Wizz Air, Türkiye uçuşlarına başlıyor. Şirket ilk etapta İngiltere, Macaristan ve Bulgaristan'dan direkt uçuşlar gerçekleştirecek.

Rusya Türkiye’nin öncü olduğu tahıl koridoru anlaşmasını askıya aldı

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan son açıklamaya göre, Türkiye’nin öncü olduğu tahıl koridoru anlaşması askıya alındı. Rusya, bu karara gerekçe olarak ise devam eden savaşı gösterirken "Terör eylemi" vurgusu yaptı.

Türkiye Meksika Dostluğu Sağlık Merkezi projesi Haberi

Türkiye Meksika Dostluğu Sağlık Merkezi projesi

Türkiye-Meksika Dostluğu Sağlık Merkezi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından vatandaşların hizmete açıldı.

TİKA'nın yaptığı  açıklamaya göre, 2017 yılında Meksika genelinde etkili olan depremden yoğun olarak etkilenen Oaxaca eyaletinin El Espinal kasabasında inşa edilen Türkiye-Meksika Dostluğu Sağlık Merkezi'nin açılış töreni gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, tüm hizmetlerin ücretsiz sunulacağı merkezin açılış törenine, Türkiye'nin Meksiko Büyükelçisi Tahsin Timur Söylemez, Oaxaca Eyalet Valisi Alejandro Ismael Murat Hinojosa, TİKA Başkan Yardımcısı Birol Çetin, El Espinal Belediye Başkanı Hazael Matus Toledo ve bölge halkı katılım gösterdi.

Oaxaca Eyalet Valisi Alejandro Ismael Murat Hinojosa, törende yaptığı konuşmada, Erdoğan’a teşekkürlerini belirterek "Bu kasaba tarihin en büyük felaketlerinden birini yaşamıştı. Düşmüştük. Başımızı kaldırdığımızda uzaklardan gelen bir dost gördük. Bize uzanan el Türkiye idi." dedi.

TİKA Başkan...