20 / 04 / 2024

Türkiye Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhçu

Türkiye Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhçu

Şehircilik Bakanlığı taslağına göre yapı denetim firmaları, proje üreten müşavirlik şirketlerine dönüşecek. Uzmanlar “Yapı ve denetim süreçleri içiçe geçiyor, 1999 depremi öncesine gidiliyor” diye uyarıyor

JMO'dan son dakika fay açıklaması: Türkiye’de 500’e yakın diri fay var ve 6-7 şiddetinde deprem üretebilir!

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Genel Başkanı Şevket Demirbaş, fay hatları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Demirbaş, "Türkiye’de 500’e yakın diri fay var ve 6-7 şiddetinde deprem üretebilir" dedi. İşte ayrıntılar...

Türkiye ve İsrail arasında ihracat açılımı! Başvurular başlayacak

Türkiye ve İsrail arasında normalleşme adımları başladı. Kudüs Ticaret Odası, Türkiye ile önemli bir anlaşmaya imza attı. İşte detaylar…

ABD'den Türkiye'ye peş peşe uyarı! Ruslarla iş yapan şirketler yatırım riskiyle karşı karşıya!

ABD Hazine Bakan Yardımcısı Adeyemo'nun Türk mevkidaşı Elitaş'ı aradığını ve Rusya'ya yönelik yaptırımlar konusunda uyardı. Ardından Amerikan Ticaret Odası'nın Türkiye ofisine bir uyarı mektubu gönderdi! Ruslarla iş yapan şirketler yatırım riskiyle karşı karşıya...

Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sonuçları açıklandı

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO), "İSO Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2021" araştırmasına göre, İkinci 500'ün üretimden net satışları, yüzde 77,5 artarak 191,1 milyar TL’den 339,2 milyar TL'ye yükseldi.

Mimarlar Odası'ndan Kalamış Yat Limanı’nın devrine dava!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın imar planlarında değişiklik yapılarak işletme hakkının 40 sene daha özelleştirilmesine karşı Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından dava açıldı.

Türkiye'nin yapı stoku çıkarılmalı!

İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Süleyman Kamil Akın, Türkiye’nin yapı stokunun çıkartılmasının gerekli olduğunu vurgulayarak, "Her beş yılda bir yapıya yapılan müdahalelerin kontrol edilmesi gerekiyor" dedi.

Yabancıların konutta Türkiye sevdası artıyor!

Türkiye’de en çok konutu İran ve Iraklıların aldığı belirlendi. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin yapı stoku ne durumda?

Kalebodur tarafından düzenlenen "Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor" programına katılan mimar Murat şahin, Türkiye'nin yapı stokunun vasat olduğunu dile getirdi. 

Mimarlar Odası'ndan Bakırköy Belediyesi'ne dava!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nin satışa çıkardığı 33 dönümlük yeşil alan için Bakırköy Belediyesi'ne dava açtı.

Mimarlar Odası'ndan Rıza Bey Apartmanı için yeni proje!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde Rıza Bey Apartmanı yıkılmıştı. Apartmanda 10’u çocuk 37 kişinin yaşamını yitirdi. Mimarlar Odası İzmir Şubesi alan için alternatif yeni bir proje hazırladı.

Türkiye'de kaç inşaat mühendisi işsiz?

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulunun, "Türkiye`de İnşaat Mühendisleri Gerçeği: İş, İstihdam ve İşsizlik” raporu yayınlandı. Rapora göre Türkiye'de her 3 inşaat mühendisinden biri işsiz.

Mimarlar Odası'ndan SİT alanlarına bina yapılmasına ilişkin açıklama!

Mimarlar Odası, 1. Derece SİT alanı olan Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki Cumhurbaşkanlığı Sarayı inşasına karşı açtığı davayı kazandı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi'nden Kültürpark açıklaması!

Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi, Kültürpark için "Korunması konusunda mutabık kalınan yapılar dışında, tüm yapıların alandan ivedilikle uzaklaştırılması ve tüm inşaat faaliyetlerinden kaçınılması olmazsa olmazımızdır" açıklamasında bulundu.

Türkiye Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhçu Haberi

Türkiye Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhçu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yapı ve İmar Kanunu’nda yapılacak değişiklikle, yapı denetim firmalarının teknik müşavirlik kuruluşlarına dönüştürüleceğini açıkladı. Uzmanlar, bu düzenlemeyle firmaların hem proje hazırlama hem de denetleme yetkisine sahip olacağını bunun da bağımsız denetçiliği bitireceğini söyledi.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, dün yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin mühendislik sektörü bakımından dünyada ikinci sıra olduğunu ancak oyun kurucu özelliğini henüz geliştiremediğini belirterek şu ifadeleri kullandı: ‘’Dünyanın 100-120 devletinde mühendislik ve teknik müşavirlik ofisleri var. 30 bin personel çalıştıran teknik müşavirlik büroları var. Bunlar pastayı yiyor. Biz, işin biraz ameleliğini yapıyoruz.’’



TOKİ düzenini kuruyor


Konuyla ilgili olarak Taraf ’a konuşan Türkiye Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhçu yeni düzenlemeyle denetimsizliğin önünün açıldığını belirterek şunları söyledi: “Erdoğan Bayraktar’ın bakan olmasının hemen ardından Bakanlık yeni bir...