18 / 04 / 2024

Türkiye neden sanayi ülkesi olamaz

Türkiye neden sanayi ülkesi olamaz

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Sanayileşmenin önündeki engeller!" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Tebernüş Kireçci'nin 16 maddelik analizi...

Türkiye'de neden dönüşüm yapılamıyor? Bina dönüştürmek resmen açmaza girdi! 

Deprem ülkesi olması sebebiyle Türkiye’de kentsel dönüşüm meselesi sık sık gündeme geliyor. Peki Türkiye'de neden dönüşüm yapılamıyor? İşte detaylar...

Dolar Neden Düşüyor? Hakan Kara'dan Şaşırtıcı Açıklama! Türkiye Ekonomisinin Gündemindeki Dolar Düşüşü...

Ekonomik krizin ve enflasyonist baskının Türkiye ekonomisini olumsuz etkilediği bir dönemde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) eski başekonomisti Hakan Kara, doların düşüşüne ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Kara, doların neden düştüğüne dair dikkat çeken bir paylaşım gerçekleştirdi.

Türkiye’nin CDS primi neden yükseliyor?

Türkiye'nin beş senelik CDS'i çarşamba günü 10 baz puan düşerek 668'e indi. Fakat CDS, 14 Mayıs tarihinde yapılan seçimleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önde tamamlamasının ardından 200 baz puan artarak 702 puana kadar yükselmişti. Peki, neden CDS primi yükseliyor?

Citroen C3 Türkiye'de neden seviliyor? İşte C3'ün özellikleri ve güncel fiyat listesi...

Citroen'in C3 modeli Türkiye'de oldukça rağbet görüyor. Peki Türk insanı bu aracı neden seviyor? İşte Citroen C3'ün özellikleri ve 5 Nisan 2023 fiyat listesi...

Dünyadaki Merkez Bankaları faiz artırırken, Türkiye neden faiz düşürüyor? Enflasyon pahasına büyüme mümkün mü?

Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp, dünyada faiz artışına gidilirken, Türkiye'de neden faiz indirildiği konusunu değerlendirdi. İşte o sorunun yanıtı...

Türkiye en çok buğday ithal eden 3. ülke oldu! BM Gıda Görünümü Raporu'nda resmen açıklandı! İşte sebebi...

Birleşmiş Milletler'in (BM) Haziran'da yayımladığı iki ayrı gıda görünümü raporunda Türkiye en çok buğday ithal eden ülkeler arasında yer alıyor. Peki Türkiye neden en çok buğday ithal eden ülke oldu? İşte ayrıntılar... 

Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sonuçları açıklandı

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO), "İSO Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2021" araştırmasına göre, İkinci 500'ün üretimden net satışları, yüzde 77,5 artarak 191,1 milyar TL’den 339,2 milyar TL'ye yükseldi.

Dolar ve euronun eşitlenmesinin Türkiye’nin neden aleyhine olduğunu ekonomistlerin hocası Mahfi Eğilmez açıkladı

Doların tüm para birimleri karşısında değer kazanmasının ardından dolar ile euro aynı seviyeye geldi. Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez dolar ile euronun eşitlenmesinin Türkiye’nin neden aleyhine olduğunu anlattı.

Türkiye'den teknoloji odaklı sanayi hamlesi! Bakan Varank bir bir anlattı

Muğla'da açıklamalarda bulunan Bakan Varan Türkiye'nin teknoloji odaklı sanayi hamlesini anlattı. Bakan Varank, söz konusu hamlenin Türkiye'nin cari açığına 16 milyar 500 milyon katkı sağlayacağını söyledi.

Yabancılar konutta neden Türkiye'yi tercih ediyor?

Türk Lirası'nın değerinin düşmesi sonrasında Türkiye konut yatırımında yabancıların radarına girdi. Peki, bu sebep dışında yabancılar neden Türkiye'den konut alıyor? İşte detaylar...

Türkiye’de ve dünyada konut fiyatları neden artıyor? 

Son zamanların gündem konuları arasında yer alan konut fiyatları artmaya devam ediyor. Peki Türkiye’de ve dünyada konut fiyatları neden artıyor? 

Türkiye'de ev fiyatları neden yükseliyor?

Dünyada ev fiyatlarının en fazla yükseldiği ilk üç ülke belli oldu buna göre; Türkiye'de 29,2, Yeni Zelanda'da yüzde 25,5 ve ABD'de yüzde 18,6 artış kaydedildi. Peki konut fiyatları neden artıyor?

Türkiye’de bina stoku, sanayi binaları hariç 9.4 milyona ulaştı!

Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı TurSEFF Projesi’nin Direktörü Dr. Murat Sarıoğlu, Türkiye’de bugünkü bina stoku sanayi binaları hariç 9.4 milyon binaya ulaştığını söyledi.

Türkiye neden sanayi ülkesi olamaz Haberi

Türkiye neden sanayi ülkesi olamaz

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1 'den "Sanayileşmenin önündeki engeller!" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Tebernüş Kireçci'nin 16 maddelik analizi...

1) Dünya bilgi çağındayken sanayi toplumundan bahsetmek biraz gericilik oluyor. Bunun farkındayım. Ama en azından ihtiyaçlarımızı karşılayacak kadar sanayi toplumu olmak stratejik öneme sahip.

2) Gönül ister ki herkes yazılım ve teknoloji işi yapsın. Özellikle gençler bu alanda istihdam edilsin. Ama bu mümkün değil. En azından reel hayatta.

3) Şimdi gelelim sanayileşmedeki temel sorunlarımıza... Sanayileşmek devlet politikalarıyla olur. Devletin ve devlet mekanizmasını yürüten hükümetlerin odağında sanayi olması gerekir. 

4) Hükümet programları arşivlerde duruyor. Her hükümet programında sanayileşme mutlaka var. Ama odakta değil. Odakta sanayileşme olmayınca da ancak bu kadar sanayileşilebiliyor.

5) Devletin toplumu...