29 / 03 / 2024

Türkiye Otobüsçüler Konseyi arazi

Türkiye Otobüsçüler Konseyi arazi

Türkiye Otobüsçüler Konseyi, sektörün İstanbul Anadolu Yakası'ndaki otogar ihtiyacını karşılayacak çözüme yaklaşıldığını dile getirdi. 

23 yılda ne kadar altın üretimi gerçekleşti! Türkiye'de altın madenciliğinin ekonomiye katkısı nedir?

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Anagold Çöpler Altın Madeni'nde yığın liç alanının kayması sonucu yaşanan facia sonrasında, Türkiye'de sürdürülen metal madenciliği biçiminin çevresel etkilerinden ziyade ekonomiye olan katkısı da gündemde yerini aldı.

2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü kiralama performansı! ECE Türkiye 152 sözleşmeye imza attı!

Alışveriş merkezi yönetimi, proje geliştirme, kiralama, mimari ve konsept planlama, bütçeleme ile finansal ve hukuki hizmetlerin tümünü aynı çatı altında sunan ECE Türkiye,  2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü bir kiralama performansı sergiledi.

Çip üretiminde Türkiye anahtar ülkelerden birisi olacak!

Yongatek Microelectronics Genel Müdürü Ali Baran, ABD'deki önemli şirketlerin CEO'larının 21. yüzyılda petrolün yerini çipin alacağını söylediğini belirterek, "Türkiye açısından bu konuyu bir fırsat olarak görüyoruz" dedi.

Türkiye’nin süt üretimi 2022 yılından beri düşüyor!

Türkiye’de süt üretiminde 2022 yılı itibarıyla düşüş yaşandığını söyleyen EBSO Süt ve Süt Ürünleri Meslek Komitesi Üyesi Ferhat Uğuralp, üretimin düşmesindeki esas nedenin başta yem olmak üzere yüksek maliyetler olduğunu vurguladı. Uğuralp, üretimde verimlilik için planlamanın şart olduğunu söyledi.

300 bin TL'ye sıfır araba alabileceksiniz. O ülkeden yola çıktı Türkiye'ye geliyor duyanlar şaşkına döndü

Türkiye'de sıfır ve ikinci el araç fiyatlarının artmasının ardından vatandaşlar uygun fiyata araç araştırmaya başladı. 300 bin TL'ye sıfır araba alabileceksiniz işte detaylar...

Otobüsçüler yeni düzenleme istedi: 'Ücretsiz biniş' tüm illerde kalkabilir

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkanı Ercan Soydaş, ücretsiz binişlerle ilgili bir düzenleme istediklerini söyledi. Eğer tarafları memnun eden bir çalışma olmazsa tüm illerde ücretsiz binişler durdurulacak.

Otobüs, minibüs ve midibüs ihracatı 2023'ün ilk yarısında 1 milyar dolara yaklaştı!

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği kayıtlarından derlenen bilgilere göre, Türkiye'den 2023 yılının ocak-haziran döneminde 67 ülkeye otobüs, minibüs ve midibüs ihraç edildi.

9 günlük bayram tatili öncesinde otobüs biletleri tükendi!

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, otobüs biletleri tükendiği için ek seferler yapılacağını belirterek, "Bayram tatili boyunca günlük ortalama 800 bin yolcudan, 10 günde yaklaşık 8 milyon insanın taşınacağını öngörüyoruz" dedi.

Oyun yatırımında Türkiye ilk sırada!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin hazırladığı "Video Oyun Endüstrisi" raporunda, Türk oyun girişimlerine 2022’nin ilk 6 ayında yapılan yatırımların tutarı 333 milyon doları buldu. Türkiye'yi 158 milyon dolarla İngiltere, 60 milyon dolarla Norveç, 53 milyon dolarla Finlandiya izledi.

OnlyFans Türkiye’de yasaklandı: Giriş yapılamıyor! Peki ama neden? 

Son günlerde yaşanan olumsuz gelişmeler nedeniyle OnlyFans web sitesine Türkiye'den girişler yasaklandı. İşte ayrıntılar...

380 bin TL'lik yeni Renault Clio Türkiye'de; Sıfır km'de ucuz otomobil almak isteyenler acele etsin

Hem fiyat hem de yakıt tüketimi bakımından öne çık Renault Clio Türkiye'de oldukça ilgi gören modellerin başında geliyor. Renault Clio yeni versiyonuyla satışa çıkmaya hazırlanıyor. İşte sadece 380 bin TL’ye satılacak olan Renault Clio modelinin ayrıntıları...

Otogarlarda '14 Mayıs' yoğunluğu! Tüm seferler doldu, ek seferler düzenlendi!

14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimlere son 3 gün kala otogarlarda yoğunluk başladı. Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, normal seferlerin dolduğunu ifade ederek ilave seferler konulmaya başlandığını belirtti.

Şehirlerarası otobüs bilet fiyatlarına zam gelecek mi? TOF başkanından bayram öncesi çok konuşulacak açıklama!

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala yolcu hareketliliğinde yüzde 40 daralma meydana geldiğini vurguladı. Yıldırım, otobüs bileti fiyatlarına yeni bir zam gelip gelmeyeceği ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Türkiye Otobüsçüler Konseyi arazi Haberi

Türkiye Otobüsçüler Konseyi arazi

Türkiye Otobüsçüler Konseyi arazi tahsisine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yapılan basın açıklamasında, sektörün sorunları için çözüme yaklaşıldığı vurgulanarak, esnafların başka yollara sapmaları durumunda mağduriyetlerin yaşanabileceği uyarısında bulunuldu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Harem Otogarı'nın, konumu ve fiziki yetersizliği sebebiyle uzun süredir sektörün ihtiyaçlarını karşılayamaz durumda olduğunun altı çizilen açıklamada, "Bu nedenle firmalarımızın büyük bir bölümü, Doğu Ataşehir, Dudullu ve Samandra bölgelerinde, yüksek işletme giderlerine neden olan özel terminallerini yaparak işletmek zorunda kalmıştır. Mahalle aralarında, akan trafik içindeki bu terminaller, yolcular ve Otobüsçüler için eziyete ve maliyete neden olurken trafik açısından da problemler yaratmaktadır." diye konuştu.

Uzun süredir çözülemeyen bu sorunun, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün kullanılma zorunluluğu sebebiyle daha da önem kazandığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye Otobüsçüler Konseyi olarak bu...