19 / 04 / 2024

türkiye petrokimya tesisi

türkiye petrokimya tesisi

22. Dünya Petrol Kongresi'nde "Gelecek için Yatırım" oturumunda konuşma yapan TVF Genel Müdürü Bostan yeni nesil petrokimya tesisi kuracaklarını açıkladı.

Latin Amerika’nın dev şirketi Türkiye’de elektrikli motor montajı yapacak!

40 bin çalışanı ve 19 milyar dolarlık cirosu olan Brezilyalı WEG, Kocaeli’nde açılan tesiste elektrik motorlarının montajını sağlayacak. Firmanın Türkiye tesisi Ortadoğu bölgesindeki ilk üretim noktası olacak.

Türkiye’nin ilk, dünyanın 5. Bor karbür üretim tesisi açıldı! Bor karbür nedir? Nerelerde kullanılıyor?

Türkiye'nin ilk bor karbür üretim tesisi Balıkesir Bandırma’da açıldı. 80 milyon dolar yatırım maliyeti olan tesislerde üretilecek bor karbür ileri teknoloji ürünlerde kullanılıyor. Dünyada sadece 4 ülkede üretilen bor karbür yatırımı ile Türkiye, sayılı ülkeler arasına girmiş olacak.

Bor rezervinde lider! Türkiye'nin ilk ve tek bor karbür tesisinin açılış tarihi belli oldu!

Türkiye'nin ilk bor karbür tesisi 19 Mart 2023 tarihinde Balıkesir'in Bandırma ilçesinde faaliyete başlayacak. Tam kapasite çalıştığında 279 kişinin istihdam edileceği tesiste, senede bin ton bor karbür üretileceği öğrenildi.

Otomobil devi Chery Türkiye’ye geliyor! Önce satmak sonra üretmek için

Chery Türkiye Başkan Yardımcısı Mei, "Türkiye pazarında gelişmemiz ile beraber adım adım Türkiye'de bir üretim tesisi kuracağımıza ve araçlarımızı Avrupa ülkelerine ihraç edeceğimize inanıyorum. Bu, bizim beş senelik strateji planımız dahilinde" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'da yeni aşamaya geçildi! Seri üretim öncesi son adım

Türkiye'nin ilk yüzde yüz elektrikli otomobili TOGG, 2023 yılında seri üretime geçmeden önceki son aşamalarını teker teker hayata geçiriyor. Bu yılın son çeyreğinde seri üretime geçmeyi planlayan TOGG, Gemlik Tesisi’ndeki boyahane kurulumunu tamamladı.

Türkiye'den 2020'de yaklaşık 1 milyar dolarlık çimento ihracı!

Türk Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka yaptığı açıklamada, "Türkiye'de yaklaşık 25-26 oyuncumuz var ve bütün oyuncularımızın işlettiği 60'ya yakın tesisi var. Bu rakamlar bizi dünyadaki önemli çimento oyuncularından biri yapıyor." diye konuştu.

Türkiye Varlık Fonu'ndan 10 milyar dolarlık yatırım!

Dış ticaret açığını azaltmak amacıyla stratejik yatırımları gündemine alan Türkiye Varlık Fonu(TVF), ilk yatırımını rafineri ve petrokimya alanında gerçekleştirecek.

Yabancı yatırımcıdan Türkiye'ye iki yeni fabrika geliyor!

Yeşim Tekstil, Nike için Orta Doğu ve Avrupa’nın tek üretim merkezini Ağrı’da kuracak. Amerikan spor markası Skechers da, Türkiye’de ilk üretim tesisi için kolları sıvadı.

Türkiye'nin en uzun teleferik tesisi Palandöken'e inşa edilecek!

Erzurum Valisi Otay Memiş, kar kalitesi, yılın 6 ayı kayak yapmaya elverişli, uzun pistleriyle önemli kayak merkezlerinden olan Palandöken'e Türkiye'nin en uzun teleferik tesisinin inşa edileceğini belirtti.

Türkiye'de 5 bine yakın spor tesisi inşa edildi!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "2002 öncesi Türkiye'de bin 500'e yakın spor tesisi bulunurken, şu an 5 bine yakın spor tesisi var. Avrupa'nın en yeni ve en modern spor tesislerini yaptık." diye konuştu.

Türkiye’de ilk beton ve çimento sürdürülebilirlik belgelendirmeleri yapıldı!

Beton Sürdürülebilirlik Konseyi Bölgesel Sistem Operatörü olan Türkiye Hazır Beton Birliği tarafından ülkemize tanıtılan “Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgelendirme Sistemi” kapsamında ilk hazır beton tesisi ile çimento fabrikasının belgelendirilmesi yapıldı. 

Türkiye'den Bab'a spor tesisi desteği!

Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı'yla terörden arındırılan Bab'daki yerel meclis, Türkiye'nin de yardımlarıyla spor kompleksini hizmete açtı. 

Türkiye Varlık Fonu petrokimya tesisi kuracak!

22. Dünya Petrol Kongresi'nde "Gelecek için Yatırım" oturumunda konuşma yapan TVF Genel Müdürü Bostan yeni nesil petrokimya tesisi kuracaklarını açıkladı.

türkiye petrokimya tesisi Haberi

türkiye petrokimya tesisi

İstanbul'da ilk kez düzenlenen 22. Dünya Petrol Kongresi devam ediyor. Türkiye Varlık Fonu (TVF) Genel Müdürü Mehmet Bostan, ‘Gelecek için Yatırım’ başlıklı oturumda konuşma yaptı. Mehmet Bostan konuşmasında yeni nesil petrokimya tesisi kuracaklarını açıkladı. Yeni tesis Doğu illerinden birinde inşa edilecek. 


Mehmet Bostan, kongre başlığı altında kendilerini ilgilendiren iki konu bulunduğunu, bunlardan bir tanesinin Türkiye’nin bölgede bir enerji merkezi (hub) niteliği taşıması, diğerinin ise ülkenin uzun dönemli enerji planları olduğunu söyledi.


Bostan, “Bu konuda somut bir adım atmak üzereyiz. Dünyanın önde gelen büyük varlık fonlarından biriyle yeni nesil petrokimya tesisi kurma projemiz var. Bununla ilgili imza aşamasına geldik. Bunun sağlayacağı avantajlar, Türkiye’nin dış ticaret açığının azaltılması. Katma değerli üretimin sağlanarak ihracata katkı ve istihdam gibi diğer konularda da avantajlar sağlayacak”  şeklinde...