28 / 03 / 2024

Türkiye Ruanda inşaat malzemeleri Türkiye Ruanda yatırımları

Türkiye Ruanda inşaat malzemeleri Türkiye Ruanda yatırımları

Türkiye'nin Kigali Büyükelçisi Burcu Çevik, Türkiye'nin Ruanda'ya inşaat malzemeleri, tıbbi ürünler ve tekstil ürünleri sattığını dile getirdi. Çevik Türk iş insanlarının Ruanda'daki altyapı yatırımlarıyla ilgilendiğini belirtti. 

Türkiye’nin inşaat endüstrisindeki konumunu güçlendirecek stratejik adım!

İnşaat teknolojilerinde yaptığı inovasyonlar ile inşaat profesyonellerinin çözüm ortağı olan Hilti, 2023 yılında ileri teknoloji birçok ürünü ve dijital çözümü Türkiye’ye kazandırarak inşaat projelerinde yeniliklere öncülük etmeye devam ediyor. 

Türk inşaat şirketlerinin konut projelerinde en gözde pazarı ABD!

Türk inşaat şirketleri konut projeleri için rotayı ABD'ye çevirdi. Türkiye'deki inşaat sektöründeki yavaşlama şirketleri başka pazarlara yönlendirdi.

Türkiye’de inşaat sektörünün geleceğini şekillendirecek yeni 6 trend!

Türkiye'de en önemli sektörler arasında ilk sıralarda yer alan İnşaat sektörünün geleceğini şekillendirecek 6 trend Vuralsoy Mühendislik tarafından yayımlandı.

Türkiye'deki inşaat harcamalarının 1 trilyon doları bulması bekleniyor!

Şubat başında Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin üstünden zaman geçmiş olsa da, açılan yaralar sarılmaya devam ediyor. Verilen detaylara göre, Türkiye'deki inşaat harcamaları 1 trilyon doları bulması bekleniyor.

Uluslararası Mühendis Erhan Mataracı kara tabloyu çıkardı: Türkiye’nin inşaat sorunu nasıl çözülür?

Asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem nedeniyle, yıkılan ve hasar gören yapıların müteahhitleriyle ilgili soruşturmalar devam ederken, Uluslararası Mühendis Erhan Mataracı Türkiye’nin inşaat sorununu ve çözümlerini tek tek anlattı...

İnşaat malzemeleri ihracatında Haziran ayında tüm zamanların aylık rekoru kırıldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin inşaat malzemeleri sanayi ihracatı Haziran ayında 3,36 milyar dolarla tüm zamanların aylık rekorunu kırdı.

Damac İnşaat, Türkiye için yatırım planını açıkladı!

Türkiye ekonomisine güvenen yabancı şirketler, Türkiye’ye yatırım yapmaya devam ediyor. Son olarak Damac İnşaat, Türkiye için yatırım planını açıkladı...

Tayfun Küçükoğlu: Türkiye'nin inşaat malzemelerini karşılayacak kapasitesi var!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği  ‘Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nedeniyle açıklama yaptı. İşte İMSAD'ın o açıklaması...

Katar'ın Türkiye’de inşaat yatırımları arttı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç yaptığı açıklamada, Katar'ın Türkiye’de son yıllarda özellikle finans, perakende, enerji, tarım ve inşaat gibi stratejik sektörlerde yatırımlarını artırdığını söyledi.

Güney Sudan'dan Türk inşaat şirketlerine davet!

Güney Sudan'ın Ankara Büyükelçisi Majok Guandong Türk yatırımcılar ile ilgili yaptığı açıklamada, "Türkiye'den inşaat şirketleri talep ediyoruz çünkü Türkiye'yi tanıyoruz. En iyisi onlar."dedi...

Çinli devler Türkiye’de inşaat şirketi alacak!

Çin'in dev şirketleri Türkiye'de bir inşaat şirketinin yüzde 51'ini alacak. Çinli devlerin inşaat sektöründe kimi satın alacakları merak konusu oldu.

A’dan Z’ye Türkiye’nin inşaat haritası!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre 2013 yılından itibaren inşaatı tamamlanan 4 konuttan 1’i satılmadı. Tam 1 milyon 260 binden fazla konut alıcı bekliyor….

Türkiye'nin inşaat sektörü Afrika'da inanılmaz imkanlar yakalayabilir!

Zambiya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Joseph Chilengi, Türkiye'nin özellikle inşaat sektöründe Afrika'da inanılmaz imkanlar yakalayabileceğini söyledi...

Türkiye Ruanda inşaat malzemeleri Türkiye Ruanda yatırımları Haberi

Türkiye Ruanda inşaat malzemeleri Türkiye Ruanda yatırımları

Türkiye'nin Kigali Büyükelçisi Burcu Çevik, Türkiye'nin, Kigali Uluslararası Finans Merkezi'ni yaparak, Afrika'da finans merkezi haline gelme planına erişmek amacıyla çalışan Ruanda'yla ekonomik alanda iş birliği fırsatlarının genişlemesini istediğini dile getirdi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Burcu Çevik, iki ülkenin ticari ilişkilerinin koronavirüs pandemisi sürecinde de yoğunlaştığını belirtti. 

2020 yılında iki ülke arasında bulunan ticaret hacminin geçtiğimiz seneye göre iki katına çıktığına ve 81,4 milyon dolar seviyesine yükseldiğine vurgu yapan Çevik, Türkiye'nin özellikle koronavirüs salgını sürecinde Ruanda için güven veren bir tedarik pazarı şeklinde olduğuna dikkat çekti. 

Çevik, konuya ilişkin açıklamasında, "Türkiye, Ruanda'dan mineraller ve kahve alıyor. Ruanda'ya ise daha çok gıda ürünleri, elektronik malzemeler, inşaat malzemeleri, tıbbi ürünler ve tekstil ürünleri satıyor" diye konuştu.

Ruanda'da yapılan yatırımlara ilişkin de açıklamalarda bulunan Çevik,...