26 / 04 / 2024

Türkiye'den Ruanda'ya en çok inşaat malzemeleri satılıyor!

Türkiye'den Ruanda'ya en çok inşaat malzemeleri satılıyor!

Türkiye'nin Kigali Büyükelçisi Burcu Çevik, Türkiye'nin Ruanda'ya inşaat malzemeleri, tıbbi ürünler ve tekstil ürünleri sattığını dile getirdi. Çevik Türk iş insanlarının Ruanda'daki altyapı yatırımlarıyla ilgilendiğini belirtti. 



Türkiye'nin Kigali Büyükelçisi Burcu Çevik, Türkiye'nin, Kigali Uluslararası Finans Merkezi'ni yaparak, Afrika'da finans merkezi haline gelme planına erişmek amacıyla çalışan Ruanda'yla ekonomik alanda iş birliği fırsatlarının genişlemesini istediğini dile getirdi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Burcu Çevik, iki ülkenin ticari ilişkilerinin koronavirüs pandemisi sürecinde de yoğunlaştığını belirtti. 

Türkiye den Ruanda ya en çok inşaat malzemeleri satılıyor!

2020 yılında iki ülke arasında bulunan ticaret hacminin geçtiğimiz seneye göre iki katına çıktığına ve 81,4 milyon dolar seviyesine yükseldiğine vurgu yapan Çevik, Türkiye'nin özellikle koronavirüs salgını sürecinde Ruanda için güven veren bir tedarik pazarı şeklinde olduğuna dikkat çekti. 

Çevik, konuya ilişkin açıklamasında, "Türkiye, Ruanda'dan mineraller ve kahve alıyor. Ruanda'ya ise daha çok gıda ürünleri, elektronik malzemeler, inşaat malzemeleri, tıbbi ürünler ve tekstil ürünleri satıyor" diye konuştu.

Türkiye den Ruanda ya en çok inşaat malzemeleri satılıyor!

Ruanda'da yapılan yatırımlara ilişkin de açıklamalarda bulunan Çevik, yatırımların son zamanlarda enerji, inşaat, imalat ve turizm alanlarında toplandığını, Türk iş insanlarının Ruanda'daki altyapı yatırımlarıyla ilgilendiğini belirtti. 

Azerbaycan'dan Türkiye açıklaması: Karabağ'ın imarında rol oynuyor!


Geri Dön