18 / 04 / 2024

türkiye turizm geliri ne kadar

türkiye turizm geliri ne kadar

Turizm geliri sıralamasında ABD 177 milyar dolarla ilk sırada yer alırken, ispanya 65 milyar dolarla ikinci, Çin 56 milyar dolarla üçüncü oldu. Türkiye ise 12. sırada yer aldı.

Türkiye'nin turizm geliri yüzde 1,3 arttı!

Türkiye'nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,3 artarak 4 milyar 868 milyon 890 bin dolar oldu. Türkiye istatistik Kurumu (TÜİK), yılın ilk çeyreğine ilişkin turizm istatistiklerini açıkladı.

Türkiye turizmde istediği geliri yakalayamıyor!

Yaşar Üniversitesi Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan İçöz, Türkiye'nin düşük harcama nedeni ile 10 milyar dolara yaklaşan bir gelir kaybı yaşadığının tahmin edildiğini söyledi.

Turizm geliri 8 aylık dönemde 19 milyar doları aştı!

Dünya'daki ekonomik krizlere rağmen Merkez Bankası Ödemeler Dengesi İstatistiklerine göre 8 aylık dönemde turizm gelirleri 3 milyar 480 milyon dolar artarak 19 milyar 152 milyon dolara kadar çıktı..

Türkiye'nin en iyi turizm köyleri seçildi...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, tarafından yapılan açıklamada 2023 senesinde Türkiye'nin en iyi turizm köyleri seçildiği kaydedildi.

Dünyanın en iyi 4 turizm köyü seçildi! Türkiye'de bu köylerde yeri olanlar çok şanslı...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü 2021 senesinde Dünyanın En İyi Turizm Köyü'nü seçtiğini açıkladı. Açıklanan listeye Türkiye'den 4 köy girdi. En İyi Turizm Köyleri listesine giren köyler ve detaylar.

TÜİK açıkladı, Turizm geliri 20 milyar doları aştı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'in yaptığı açıklama doğrultusunda yer alan rakamlara göre turizm geliri Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında 20 milyar doları aştı. İşte TÜİK'in açıkladığı rakamlar...

Türkiye'nin turizm geliri 2023'ün 2. çeyreğinde yüzde 23,1 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'nin turizm geliri, 2023'ün 2. çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 23,1 artış göstererek 12 milyar 975 milyon 307 bin dolar şeklinde oldu.

Türkiye'de geçen ay 208 binden fazla gayrimenkul satışı yapıldı! Tapu harcı geliri şaşırttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de geçen ay 208 binin üzerindeki gayrimenkul satış işleminden 3 milyar 669 milyon 976 bin Türk Lirası tapu harcı geliri elde edildi.

Türkiye'de 551 plaj, 23 marina ve 14 turizm teknesinde mavi bayrak dalgalanacak!

Uluslararası Mavi Bayrak jürisi, bu yılın Mavi Bayrak ödüllerini açıkladı. Bu kapsamda, Türkiye'deki 551 plaj, 23 marina, 14 turizm teknesi ile 10 bireysel yatta Mavi Bayrak dalgalanacak.

Türkiye turizm devi o ülkeyi geçti!

Dünya turizminde son yıllarda ilk 5 içinde yer alan Türkiye, bu yıl ilk kez ilk 3’e girmeyi de başardı. İşte detaylar…

Türkiye'de 11 ayda 3 milyona yakın gayrimenkul satıldı! 144.1 milyon TL tapu harcı geliri elde edildi!

Türkiye'de 2022'nin 11 ayında 2 milyon 997 bin 668 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirdi. Bu satıştan ise 35 milyar 144 milyon 100 bin 467 TL tapu harcı geliri elde edildi.

Türkiye'de 8 ayda satılan gayrimenkul sayısı belli oldu! İşte elde edilen tapu harcı geliri! 

Türkiye'de bu senenin 8 ayında 2 milyon 137 bin 670 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirilerek, 24 milyar 480 milyon 235 bin 785 Türk Lirası tutarında tapu harcı geliri elde edildiği belirlendi. 

Türkiye’den kira geliri elde eden gurbetçiler panikte!

Türkiye’den kira geliri elde eden çok sayıda gurbetçi, gelen kiraların Euro karşısında azalmasıyla beraber paniğe kapıldı.

EBRD Gayrimenkul ve Turizm Ekibi: Türkiye, çok cazip gayrimenkul pazarına sahip!

EBRD Gayrimenkul ve Turizm Ekibi Direktör Yardımcısı Stepanova, "Türkiye, gayrimenkul alanında yabancı yatırımcı açısından son derece cazip bir pazara sahip ve Kovid-19 salgınına rağmen bu cazibesini korumaya devam ediyor." diye konuştu.

Uluslarası turizm yatırımcılardan Türkiye’ye büyük ilgi!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) aracılığıyla, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi desteğiyle düzenlenen 'Tourism Investments Forum-TIF 2020' etkinliği dünyanın önemli markaları tarafından ilgi gördü.

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı faaliyete başlıyor!

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının Teşkilatı’nın Çalışma Esasları Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmeliğin yayımlanması ile Ajans'ın fiilen çalışmaları başlamış oldu...

türkiye turizm geliri ne kadar Haberi

türkiye turizm geliri ne kadar

TÜRKİYE, geçen yıl ağırladığı 39,8 milyon turistle yabancı ziyaretçi sayısında dünya 6'ncılığını korudu. Turist sayısında birinciliği 83,7 milyon ile Fransa kaparken, ABD 74,8 milyon ile ikinci, İspanya 65 milyon ile üçüncü, Çin 55,6 milyon ile dördüncü, İtalya 48.6 milyon ile beşinci, Türkiye ise 39,8 milyon ile altıncı oldu. Turizm geliri sıralamasında ise ABD 177 milyar dolarla ilk sırada yer alırken, ispanya 65 milyar dolarla ikinci, Çin 56 milyar dolarla üçüncü oldu. Türkiye ise 12. sırada yer aldı.


Vahdet Gazetesi...