24 / 04 / 2024

türkiye turizm potansiyeli

türkiye turizm potansiyeli

Geçen yıl Türkiye'ye 39.2 milyon yabancı geldi. En çok turist gönderen ülkeler sıralamasında ilk üçü Almanya (%14.9), Rusya (% 12.6) ve İngiltere (%7.4) oluşturdu...

Türkiye'nin en iyi turizm köyleri seçildi...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, tarafından yapılan açıklamada 2023 senesinde Türkiye'nin en iyi turizm köyleri seçildiği kaydedildi.

Dünyanın en iyi 4 turizm köyü seçildi! Türkiye'de bu köylerde yeri olanlar çok şanslı...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü 2021 senesinde Dünyanın En İyi Turizm Köyü'nü seçtiğini açıkladı. Açıklanan listeye Türkiye'den 4 köy girdi. En İyi Turizm Köyleri listesine giren köyler ve detaylar.

Türkiye'nin turizm geliri 2023'ün 2. çeyreğinde yüzde 23,1 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'nin turizm geliri, 2023'ün 2. çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 23,1 artış göstererek 12 milyar 975 milyon 307 bin dolar şeklinde oldu.

Türkiye'de 551 plaj, 23 marina ve 14 turizm teknesinde mavi bayrak dalgalanacak!

Uluslararası Mavi Bayrak jürisi, bu yılın Mavi Bayrak ödüllerini açıkladı. Bu kapsamda, Türkiye'deki 551 plaj, 23 marina, 14 turizm teknesi ile 10 bireysel yatta Mavi Bayrak dalgalanacak.

Türkiye turizm devi o ülkeyi geçti!

Dünya turizminde son yıllarda ilk 5 içinde yer alan Türkiye, bu yıl ilk kez ilk 3’e girmeyi de başardı. İşte detaylar…

EBRD Gayrimenkul ve Turizm Ekibi: Türkiye, çok cazip gayrimenkul pazarına sahip!

EBRD Gayrimenkul ve Turizm Ekibi Direktör Yardımcısı Stepanova, "Türkiye, gayrimenkul alanında yabancı yatırımcı açısından son derece cazip bir pazara sahip ve Kovid-19 salgınına rağmen bu cazibesini korumaya devam ediyor." diye konuştu.

Uluslarası turizm yatırımcılardan Türkiye’ye büyük ilgi!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) aracılığıyla, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi desteğiyle düzenlenen 'Tourism Investments Forum-TIF 2020' etkinliği dünyanın önemli markaları tarafından ilgi gördü.

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı faaliyete başlıyor!

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının Teşkilatı’nın Çalışma Esasları Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmeliğin yayımlanması ile Ajans'ın fiilen çalışmaları başlamış oldu...

Türkiye'nin nitelikli 3 ve 4 yıldızlı otellere ihtiyacı var!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Akçakaya, "Ülkemiz makul oranda nitelikli 5 yıldızlı otel arzına doydu. Önümüzdeki dönemlerde nitelikli 3 ve 4 yıldızlı otellere ihtiyacın daha fazla olduğunu düşünüyorum." dedi...

Türkiye'nin ekonomik büyüme potansiyeli iyi değerlendirilmeli!

Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, karamsar olunmaması gerektiğini, Türkiye'nin inanılmaz bir büyüme potansiyeli olduğunu ve bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "2017, kesinlikle 2016'dan daha iyi bir yıl olacak." dedi.

Türkiye ekonomisinin potansiyeli büyüme rakamlarının üstünde!

İTO Başkanı Çağlar, "Türkiye ekonomisinin potansiyeli bugün ortaya koyulan büyüme rakamlarının çok daha üstünde. Ancak yoğurdu üfleyerek yemeye devam ettiğimiz için finans dünyamızdan yeteri kadar istifade edemiyoruz. " dedi.

Murat Ersoy: Türkiye'de satılık otel yok!

Türkiye Turizm Yatırımcılar Derneği Başkanı Murat Ersoy, Rusya ve diğer nedenlerden kaynaklı Türkiye’de 1300 otelin satıldığına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını savundu.

Türkiye ve İran arası turizm ilişkileri geliştirilecek!

Türkiye ve İran arasında iki ülke turizm ilişkilerini her alanda geliştirmeyi amaçlayan mutabakat zaptı, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mesud Sultanifer tarafından imzalandı.

türkiye turizm potansiyeli Haberi

türkiye turizm potansiyeli


İŞTE 2013'ün turist raporu... 


Geçen yıl Türkiye'ye 39.2 milyon yabancı geldi. En çok turist gönderen ülkeler sıralamasında ilk üçü Almanya (%14.9), Rusya (% 12.6) ve İngiltere (%7.4) oluşturdu. Her bir ziyaretçi ortalama 824 dolar (1812 TL) harcadı, paket turlar dâhil 8.6 gece konakladı. En çok ziyaret edilen şehirler İstanbul, Antalya, Muğla, Ankara ve İzmir. Türkiye'nin geçen yılki turizm geliri 32.3 milyar dolar (71.3 milyar TL) olarak...